Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MAAMCIA kalinnnkiii

NERWOWY NIEMOWLAK??

Polecane posty

Gość MAAMCIA kalinnnkiii

Gość ola nie rob z dziecka
mellisssssa

Gość MAAMCIA kalinnnkiii
Jak melise???????Moja corcia ma dopiero 3.5 miesiaca .

Gość napisz
coś więcej. zawsze była taka czy zaczęła teraz? zmieniłaś może coś w tym jak wygląda Jej dzień?

Gość MAAMCIA kalinnnkiii
zROBILA SIE taka od polowy czerwca.mALO mi spi w dzien moze jakas godzinke.Nasz dzien wyglada tak. 8-9 mała wstaje je melczko, przebieram ja. 10-11 jest zabawa, po zabawie mala ucina sobie drzemke pospi moze z 30 min. wstaje . 12- je mleczko , ubeiramy sie i wychodzimy na rehabilitacje.od 13.30 -14.30- ma ciwczenia. po tym idziemy na spacer.Przychodzimy do domu o 16-17.Mala je mleczko potem bawimy sie.O 19-19.30- kapiel, po kapieli jedzonko.Zasypia tak ok.20-21 spi prawie cala noc.Budzi sie ok.5 rano zje i dalej idziemy spac i wstaje o 8 -9 rano.I tak wyglada nasz dzien od poniedzialku do piatku.w weekendy jest inaczej bo niemamy czwieczen.Mala jak sie zdenerwuje to niemozna ja wogole uspokoic.On normalnie krzyczy.nIEWIEM co sie z nia dzieje.Nawet na spacer jak idziemy to ciagle placze,A jest najedzona napita i przebrana.

za malo snu w dzien. powinna spac ok 3 godziny, 1 to za malo.

Gość MAAMCIA kalinnnkiii
Ale ona wlasnie nie cche w dzien spac.Np. dzis od. godziny 14-18 byla na dworze i wogole niespala.W domu tez w poludnie niespala.dOPIERO jak wracalam z mala do domu po 18 to usnela.spala moze 1h i tyle.I meczyla sie i niemogla usnac.

Gość Zuzanna153
Twoja mała jest super ,przesypia całą noc.Masz szczęście bo moja córka do 8 m karmiła 3 razy w nocy.Kiedy dziecko płacze? po jedzeniu ,może boli ją brzuszek ,trzeba delikatnie pomasować,może ma kolki jelitowe.Po karmieniu koniecznie potrzymać dziecko w pozycji pionowej,aż mu się beknie.Nie można wychodzić na spacer jak dziecko płacze trzeba małą uspokoić,ponosić,przytulać i spokojnie do niej mówić.Dziecko nie płacze bez przyczyny to nie nerwy a coś ją boli.Od kolki kupuje się krople ale najlepiej skontaktuj się z lekarzem pediatrą.Kolka jelitowa może być do 6 m .Są specjalne butelki do karmienia przy kolce,aby dziecko nie łykało powietrza podczas karmienia.Wszelkie wątpliwości u małego dzieka trzeba konieznie konsultować z lekarzem.Powodzenia.

Gość MAAMCIA kalinnnkiii
Mala niema kolek.Brzuszek ma miekki.Idziemy z mala na spacer- wiadomo nakramie ja, po karmieniu nosze zeby jej sie odbilo.Potem sie ubieramy , mala sie usmiecha jest wszystko ok.Wloze ja do wozka od razu zaczyna plakac.Niepamietam juz dnia zeby mala mi nieplakala wychodzac na dwor.Niewiem co mam robic.

Gość samotnamamaAmi
u nas też tak było. moja corka ma 5 miesięcy i czasem też tak grymasi. spi cala noc i w dzien okolo 3-5 godzin. placz to oznaka jakiejs potrzeby, chce nam cos powiedziec. moze nie wygodnie jest w ubranku lub pieluszcze, albo chce pic, jest za cieplo/zimno itp. u nas w wózku były przeboje, krzyk, płacz, powroty z dzieckiem na reku. my zmienilismy wozek na spacerowke zeby wiecej widziala, poza tym to zawsze cos nowego. zeby jej sie nie nudzilo zawieszam rozne zabawki, rozne katy nachylenia stosuje, duzo mowie do dziecka, usmiecham sie. moze nosidelko lub chusta wam pomoze? my czasem chodzimy w nosidle na zakupy i jest blogi spokoj. gdyby nie ciezar ne wiedzialabym ze mam dziecko :) moze smoczek pomoze sie wyciszyc? przede wszystkim duzo przytulaj, rozmawiaj, mow spokojnym glosem, zainteresuj dziecko czyms, traktuj na rowni ze soba

Gość Twoja Mała
ma długą przerwę w jedzonku między 12 a 16. Spróbuj może dodać Jej jeszcze jedno karmienie po powrocie z rehabilitacji, szczególnie że Ona nie nadrabia jedzeniem w nocy. Wydaje mi się że dla takiego Maluszka 5 karmień na dobę ( tyle się doliczyłam ) to może troszkę za mało. Ile Mała ważyła po urodzeniu? ile waży teraz?