Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość spróbować chce

Jakie mięso do gołąbek????

Polecane posty

Gość o raju.
facettttttt :-) ja tez zaprzegam do kapusty na gołabki swojego i On nie narzeka. Oby wiecej takich facetow dla ktorych warto gotowac chociaz sie nie lubi tego robic :-)

o raju akurat jeśli chodzi o zdrowe żywienie, to najzdrowsze są najprostsze potrawy z podstawowych, dostępnych na danym obszarze (do 30 km) składników, a nie jakieś wymyślne, długo przetwarzane i łaczone z 10 składników potrawy poczytaj trochę o zdrowym żywieniu, to się dowiesz (zdjęcia sylwetki nie wkleję ;) coby nikt nie miał kompleków, ale uwierz, nic jej nie brakuje :) ) a co do zaprzęgania całej rodziny do robienia gołabków - uważam, że nie są tego warte, dla mnie to żaden rarytas, dla reszty też

Gość miętusek zielony
a ja kocham gotować..gołąbki nie straszne..chociaz codziennie ich bym nie robiła...najlepszej z młoda kapusta, mozna dodać też grzybki...lubie jak widze jak mój mąz ze smakiem je zjada i dziekuje za dobry obiad..az się chce gotowac ....

Gość ja nic pysznego w gołąbkach
dobrze że mój mąż też ich nie znosi i nie muszę się męczyć ani zaprzęgać go do pomocy. I jesteśmy przez to szczęśliwi. a jemy zdrowo i to bardzo, właśnie prosto. i nie spędzam długich godzin w kuchni. A sałatka jarzynowa- również pół godziny roboty (pomijając gotowanie) a nawet mniej, bo akurat w krojeniu pomaga mi mąż :)

Gość jak ktos nie lubi..
to nie chce się robić...albo leniwy..ja robię je dośc szybko..ale znam takie gospodynie,które schobowego bedą robic 2 godz.///

Gość uwielbiam golabki
ale niestety musze sie zgodzic z Ewa ;) po pierwsze - ten mnie porazila "odmiana" golabkow przez autorke :P A po drugie ja robie golabki tylko wtedy jak mam duuuuuuzo (napisalam z duza iloscia "u", zeby wyrazic ze naprawde bardzo duzo ;) ) wolnego czasu. Bo to faktycznie tyle godzin babrania sie. A potem myk myk i nie ma. Nie wiem jak u Was ale ile ja bym golabkow nie zrobila to zawsze sie wpierniczy od razu, hehehe ;)

Gość ktos do Ewy
Ewa 33 a ty ogolnie co jesz?bo aby byc szczupłym ,miec fajna sylwetke,do tego zdrowy organizm trzeba jednak troche na gotowanie poswiecic czasu.Prostackie potrawy robi sie w szybkim tepie ja sie nie zgodze! najzdrowsze sa proste potrawy i jak najmniej przetworzone :) a nie gotowane godzinami...gdzie wszystkie wartosci (witaminy mineraly itp..)w powietrze ida..

Gość uwielbiam golabki
Ja nie jem po to by zyc tylko zyje po to by jesc. To jedna z najprzyjemniejszych rzeczy jaka mnie w zyciu spotyka. Nie moglabym sobie odmowic zjedzenia goladka :D

Gość Jauf
U nas nie wpierniczy sie od razu. Kazdy zje po jednym. A zazwyczaj robie caly gar, i porcjuje po 3-4 szt.do zamrazarki.

Gość uwielbiam golabki
No tak, jak kazdemu wystarczy 1 golabek to faktycznie starczy na dluzej. Ja nikomu nie zaluje raczej, lubie jak jedza i jak smakuje ;) Sama wciagam z 5 golabkow to czemu mialabym ograniczac innych ;)

Gość do gołĄBKÓW głąbie

Gość a jaką surówkę do kotlet
polecacie? a jaki fartuch zakładacie do kuchnia? Kali jesć Kali pić Kali królem być :-O

Gość no to gratuluję którejś
filozofi życia: żyć aby jeść. nie dziwię się, że tyle grubasów na tym świecie żyję. ja jem aby żyć i jedzenie proste i zdrowe a przede wszystkim smaczne przynosi mi duzo przyjemności. więcej niż ślęczenie nad gorącymi garami. Zdrowie przede wszystkim się liczy.

Gość jakie mieso do gulasz
a jakie do stek?

A cóż to za swoista filozofia ? :D:D:D:D:D:D:D:D:D Takie małe pytanko , a już zaczynają odpowiedzi sięgać "zenitu" hahahaha

Gość liwiam
moja mama zawsze sie z tym wyrabia w mig, sama jeszcze nie robilam, zbieram odpowiednie oprzyrzadowanie, ale robi z roznego miesa oczywiscie z ryzem, kapuste gotuje w wielkim garze w czasie gotowania zdejmuje kolejno liscie z glowki (trzeba wyciac wczesniej glab) i zawija, na koniec zostawia "gorsze" lub porwane liscie i wklada do wody, z gotowania kapusty, na spod garnka. Do wody wklada golabki i gotuje na wolniutkim ogniu, na koniec przecier wlasnej roboty. Smaki sa idealnie polaczone i mega aromatyczne, pyyyycha. Zawsze polowe zamraza a jest nas 6 ( juz teraz). pozdrawiam

Gość aga1101978
a ja wogóle nie gotuje kapusty do gołąbków tylko parze liście rozdzielone z młodej kapusty wrzącą wodą oszczędzam na tym kupe czasu a smakuje tak samo. Jeśli kapusta jest młoda nie trzeba jej gotować

Gość gość
dlugo mialam awersje do robienia golabkow i w koncu przemyslalam sprawe i wlasnie robie tak jak aga11..zdejmuje liscie i wkladam do osolonego wrzatku naminute a pozniej do miski z zimna woda i gotowe do zawijania/robie z kapusty wloskiej/

Gość gośćja
Bbbb