Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przygnebionamama

Moje dziecko zezuje jednym oczkiem

Polecane posty

Gość przygnebionamama

kurcze zauważyłam, że mojemu 7 mies dziecku jedno oko ucieka za b do środka, idę do okulisty w przyszłym tyg ale musiałam się wyżalić tutaj, może któraś z mam miała podobną sytuacje i ma dla mnie jakieś dobre wieści?

Gość mamkaaa25
up

Gość 50 polskich złotych
nie martw sie sa zabiegi ktorymi da sie usunac zeza :) mam ok 5 znajomych ktorzy mieli taki zabieg i nic nie widac

Normalna sprawa - zez u dzieci istnieje od zawsze i przecież to się leczy (skutecznie), a nie załamuje ręce. Głowa do góry, do dobrego okulisty i będzie ok.

Mojemu synkowi też bardzo uciekało jedno oczko,byłam u okulisty i miał sprawdzane dno oka,jednak było wszystko ok. i lekarka kazała czekac do trzeciego roku życia,powiedziała,że powinno się unormowac,a jak nie to będzie nosił okulary. Teraz skończył 3 lata i jakieś pól roku temu faktycznie oczko przestało uciekac. Dokładnie to nawet nie pamiętam w którym momencie przeszło. Nie ma się co martwic ! :)

Gość mama zezy12mies.
Gdy pójdziesz do okulisty to zaleci on tak samo jak wszystkim małym dzieciom badanie wzroku w pełnej narkozie w szptalu. Ja na wizytę u okulisty czekałam 3 miesiące, na zabieg 2 miesiące, ale, że miałam obawy związane z pobytem w szpitalu(dziecko musi by na czczo przez 6 godzin przed zabiegien, nawet wody nie może dostac, a teraz mamy przecież upały), poszłam na konsultacje i okazało się, że mogę spokojnie poczekac(to zalezy jak duza jest wada, jak bardzo oko ucieka, u nas minimalnie i to czasami) do czasu, aż córeczka pozwoli sobie zbadac wzrok w ciemni, na miejscu-pojde z nia prywatnie. Dziecko jeszcze karmie piersia, gdy nie dalam jej w nocy przez godzine piersi, to musialam nasluchac sie wrzasku i strasznego krzyku, nie wiem jak mialabym to wytrzymac od 4 rano do 10-tej? Do 4 lat, nie robi sie żadnych zabiegow na oczy, jezeli cos to dziecko dostanie okulary z przeslonka-rówieśnicy będą wytyka je wtedy palcem, bo będzie wyglądac inaczej. W 70% nie daje to rezultatu, bo potem potrzebny jest zabieg. Nie ma tu cwiczeń, wiec nawet gdybys chciala to nie masz jak z maluchame pracowac.