Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytaniee za 100 pkytt

Pytanie do osób które mają auto na gaz. Czy jak skonczy wam sie gaz to ....?????

Polecane posty

Gość pytaniee za 100 pkytt

Pytanie kieruje do osob co maja auta z instalacja gazowa. Czy jak skonczy wam sie gaz w aucie i przelaczacie na benzyne to tez wam auto nie chce jechac??? Tak jakby tej benzyny nie bylo, ( a macie ja w baku)?? I szarpie auto, naciskacie na pedal gazu a tu nic, nie ma obrotow??? I musicie odczekac jakis czas, przygazowac auto z parenascie razy i dopiero wtedy nornmalnie na tej benzynie jedzie??????

Gość jak już jeździsz na gazie
to musisz wiedzieć, że od czasu do czasu należy parę kilometrów przejechać na benzynie :P

Gość Biale usmiechy nasze
Ty chyba chory jestes. Niektore auta tak maja ze gaz jest tak zaprojektowany ze od razu na gazie sie jedzie a nie na benzynie idioto

Gość Tak jest jak
sie długo jeździ na samym gazie...

Gość smoio
czyli cooo???

Gość Maciej Lubicz
Auta nawet z najstarszą instalacją gazową powinny po przełączeniu z benzyny na gaz ( lub odwrotnie) powinny pochodzić kilka sekund na wolnych obrotach by wypalić poprzednie paliwo i to wszystko. Po pierwsze auto powinno byc zapalane zawsze na benzynie a pozniej przełączane na gaz! Jeżeli auto jeździ dłuższy czas na samym gazie siadają różne podzespoły i dzieje sie tak ze coraz gorzej chodzi na benzynie . czyli ogólnie nie jest normalne takie gazowanie po zmianie z gazu na benzynę...

Gość yzb yzb yzb
nie wiem czy ktoś wie, ale w ogóle gaz w aucie to chory pomysł

Gość Maciej Lubicz
dlaczego?

Gość jak już jeździsz na gazie
bo siadają różne podzespoły i oszczędność jazdy na gazie jest pozorna :)

Gość bryyyyymmmmm
Dokladnie. Najlepszy diesel.

Racja co pisze Maciej :D Mój mąz też miał kiedyś auto na gaz i zawsze trzeba odczekać kilka sekund aż reszta poprzedniego paliwa sie ulotni .Najlepiej odpalać na paliwie a potem przełączać na gaz to samo jak gasisz auto najlepiej na paliwie :)jak przełączasz od razu to zawsze szarpie :)

Witam, już widzę, że znalazły się damulki wyzywające od idiotek. Żałosne. Chciałam nawiązać do jednej z wypowiedzi,ze samochod na gaz to pomyłka. Niestety, teraz przymierzam sie do kupna auta i juz mi doradzono,ze majac do wyboru wersje diesel lub benzyna + gaz, lepiej brać diesla. Pisze o samochodach uzywanych. Podobno te na gaz szybciej niszcza silniki. Brac od kogos uzywany samochod na gaz= słaby silnik, ktory przeszedl juz duzo.

Ja sie skończy gaz to nic nie musisz czekać, przełączasz na benzyne i jedziesz dalej. W nowszych instalacjach dzieje się to automatycznie i gdyby nie sygnał dźwiękowy to nawet nie wiedziałbym że skonczył sie gaz i już jade na benzynie

Gość wizyta
róbta co chceta . jak coś jest nie tak to do mechanika tu same baby

Gość jakajaka
ja mam auto na gaz i kiedy mi sie konczy gaz to czuje i przełaczam na benzyne. po prostu zawsze trzeba miec kilka litrów benzyny w baku no i zapalac auto najpierw na benzynie

Gość kiedyś zagazowana
Nie wiem, jak to robicie, ale jeździłam 17-latkiem na gaz i jakoś żył. Na gazie chodził lepiej niż na benzynie... Sprzedałam, ktoś następny jeździ, na złom nie poszedł. Teraz jeżdżę na benzynie - wychodzi dwa razy drożej. DWA RAZY. Masakra :O Gdybym tylko miała okazję nabyć jakiś sprawdzony wóz na gaz, taki bez niespodzianek, to bez wahania bym wróciła do tego paliwa.

Gość biedny ten co go kupił

Gość Marek19899
ja ostatnio założyłem sobie instalację gazową w Poznaniu w Instal Gaz, wszystko mi dobrze działa, nie mam żadnch problemów jak chcę się przełączyć na benzynę. To naprawdę dobra i solidna firma.