Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość xxxxkasiaxxxxxxx

Głupia koleżanka.../doradzcie

Polecane posty

Gość xxxxkasiaxxxxxxx

LO czy technikum ? co jest lepsze? Moja koleżanka śmieje się ze mnie,że poszłam do LO a ona do technikum ekonomicznego i cały czas mi dogaduje i chwali się,że będzie miała lepiej ;( aż głupio mi się robi.Co mam jej powiedziec ? Tak,żeby nie była taka pewna siebie?

Gość xxxxkasiaxxxxxxx
ale właśnie tam gdzie ona poszła to trudniej się bylo dostac,ja bym chyba szans nie miałą ;(

ja jestem w technikum ekonomicznym;/ i kurcze zaluje jak cholera ze nie poszlam do ogolniaka;/ tak bym miala nauke za soba;/ LO konczy sie rok wczesniej niz technikum:( buu;/

zazdrości jej? Ale czego? Ja sama jestem po dobrym LO i nie raz żałowałam że do technikum nie poszłam. Nie zwracaj uwagi na te kretyńskie odzywki koleżanki albo powiedz jej, że Ty wolałaś iść do LO bo mniej lat nauki i mniej przedmiotów:P

Gość jasne jasne
zobaczymy za 3 lata, ty będziesz zaczynała studia a ona przed maturą dopiero :P Zazdrości Ci strasznie :P Ja poszłam do LO w tym roku. miałam 162 pkt, nawet mi się nie śniło myśleć o technikum... Kiedyś te szkoły to były na poziomie... a teraz?!

jezeli nie chcesz isc na studia ekonomiczne to nie ma sensu pojscie do technikum. tylko bys stracila rok.

Gość xxxxkasiaxxxxxxx
a tak ogólnie to co jest lepsze,jak mam zamiar isc na studia ? Ona twierdzi,że technikum...Ale czytałam gdzieś,że jednak LO

Gość jasne jasne
LO, to oczywiste :P

zależy jakie studia. technikum jest cięższe, bo mas mnóstwo przedmiotów normalnych plus zawodowe, a wymagania do matury te same. Moje koleżanki są po technikum i powiem Ci, że normalnie na studia się dostały, papier technika ekonomisty mają i mog asobie dorabiać na studiach przy rozliczeniach.

Gość jetjyjytytey
na studia terazbiorą byle tumana i nie ma znaczenia czy z technikum czy liceum :o poza tym jest się czym chwalić -szkołą ludzie zlitujcie się :D

Gość xxxxkasiaxxxxxxx
dzięki Wam,teraz przynajmniej odezwę się jak zacznie znowu gadac,wczesniej sie balam,bo nie wiedzialam czy czegos nie palnę...

Gość ja byłam w technikum ekon.
i w ostatniej klsie strasznie zazdrościłam koleżankom że są już na studiach a ja żałowałam ze tam poszłam nauki dużo i do matury gorzej przygotowuje niż lo. one są po pierwszym roku studiów a ja dopiero sie martwie czy sie dostane :(

Gość xxxxkasiaxxxxxxx
a to prawda,że więcej nauki poświęca się na przedmioty zawodowe ? i mniej przygotowują do matury w lechnikum ?

a sam egzamin zawodowy też jest cięzko zdac więc jeszcze nawet nie wie czy bedzie miała tytuł "technika ekonomisty" a jakby nie zdała to bedzie miała to co Ty czyli średnie i rok w plecy

zależy jakie liceum i jakie technikum. Tu nie ma co porównywać bo są lepszy i gorsze szkoły.

a do dobrego liceum się dostałaś? Jeśli tak to fajnie, zdasz maturę i może dostaniesz się na państwową uczelnię:P

Gość xxxxkasiaxxxxxxx
no właśnie,ja miałam do wyboru te gorsze liceum i lepsze,ale wybrałam gorsze bo mam bliziutko a do tamtego jedzie sie 40 min autobusem ; / a ona poszla do dobrego technikum.Czyli szanse na zdanie matury chyba ma większe?

ja kończyłam lekcje po 14, 15 nawet 16 a moje koleżanki w lo o 11,12,13 wiec na nauke miały więcej czasu i mniej materiału i jeszcze nauczycielki od zawodowych tępiły w klasie maturalnej z ICH przedmiotów wiec cięzko było

Gość xxxxkasiaxxxxxxx
a jeszcze jak się dowiedzialam,ze w tym moim LO nauczyciel polaka przychodzi na*ebany to aż mi sie plakac chcialo ;/ moj ulubiony przedmiot,jedyny ,z którego byłam od niej lepsza....

Gość xxxxkasiaxxxxxxx
leniwa nie jestem,akurat do nauki to potrafię się przyłożyc...

to trzeba było iść do lepszego liceum, a nie płakać teraz bo tamto by cię kosztowała 40 minut jazdy autobusem. ja w Twoim wieku do swojego LO godzinę dojeżdżałam i miałam tylko 2 razy dziennie autobus, jeden rano a drugi po późnym popołudniem i nie raz jak wcześniej kończyłam lekcje to 3 godziny na autobus musiałam czekać. A Ciebie przeraża 40 minut jazdy:D To o to jest jak nie lenistwo:P

Gość poszlam do LO
i zalowalam od pierwszego dnia (wtedy moze nie samego LO, tylko TEGO LO). A potem na studiach zalowalam, ze nie wybralam technikum ;) Ale jakos nie rozwazalam tej mozliwosci wtedy w ogole. A teraz zaluje, ze nie poszlam do zawodowki na spawacza albo slusaza :( U nas w miescie jest duzo ogloszen i najwiecej to wlasnie spawacz i slusaz... Aaa, jeszcze operator wozka widlowego - ale to w razie cvzego jeszcze mam szanse, jak uprawnienia zrobie... Nie, ja oczywiscie musialam isc na studia, potem doktorat i teraz minimalna, bo nikt mnie z tym doktoratem przyjac nie chce, a na uczelni nie bylo etatow :O jakbym teraz miala jeszcze raz wybierac: poszlabym do konkretnego techniku, a nawet do zawodowki :D Ale nigdy z nikogo sie nie smialam...