Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

doti.....

jak ubrac 4 i pół miesieczne dziecko

Polecane posty

dziewczyny jak ubieracie swojhe maluszki u mnie jest 25 stopni i niewiem mozna takiemu dziecku 4 i poł miesiecznemu ubrac krótkie spodenki i krótki rekaw to moje pierwsze dziecko i niewiem naprawde jak je ubrac odpiszcie prosze

Gość kkkkkkooooiiiiiiiiimmmmmmmmmm
Ubierz tak jak siebie, moja corcia jest w tym samym wieku, i lezy sobie tylko w body bez skarpetek, wlasnie przeszla u nas fala upalow i wtedy rozbieralam ja do samej pieluszki, oczywiscie zawsze przebywala w cieniu. Noce sa bardzo duszne wiec spi w samym body i jest przykryta flanelowym przescieradelkiem.

Mój synek ma 4 miesiące i w dzień ubrany jest tylko w body z krótkim rękawkiem, bez skarpetek. Na dworzu, jak świeci na niego słońce to przykrywam mu nóżki pieluszką tetrową. A na noc zakładam bardzo cienkiego pajacyka z długim rękawem i przykrywam pieluszką flanelową

Gość nie przegrzewaj....
Moj synek ma niecałe 4 tygodnie i ma body z krótkim rękawem tylko

Gość nie przegrzewaj....
na dwor cienka czapeczka, a jak jest w cieniu to bez, skarpet tez nie zakładam. Na noc cienki pajacyk, nie przykrywam

Gość maamccia kalinki
a zakladacie dziecku czapeczke? ja mieszkam na pomorzu i u nas tez sa upaly 25stopni. moja corcia ma 3,5 miesiaca i ubieram ja tylko w body na krotki rekaw lub sukieneczke ale zawsze zakladam jej skarpetki.i przykrywam pieluszka.stram sie zeby slonce na nia nieswiecilo i smaruje ja kremem z wysokim filtrem 50.

Ja czapki nie zakladam bo w sloncu malej nie trzymam, zawsze jest w cieniu a jak jest w wozku to jest pod parasolka.

Gość jest prosta
i sprawdzona zasada: Ubieraj dziecko tak jak siebie. Skoro Ty umierasz z upału to nie katuj dziecka ubraniami bo sie odparzy, dostanie udaru cieplnego itd

Gość alwiona
jest 31 maja niby wiosna się kończy jak mam ubierać 4 miesięczną córeczkę? czasem zdarzają się upały ale przy tym jest silny wiatr czy jej nie zawieje. do tej pory zakładałam jejśpioch i koszulke, czpeczke cienką a na to taki lekki kombinezon-pajacyk ale już niczym nie przykrywam jej, czy mogę już odłożyć kombinezon?. czy wystarczy jak będzie miała śpiochy i kocyk?w sumie to już czerwiec się zaczyna, boje się tych wiatów, że jeśli ma szyjke nie osłoniętą to ją podwieje