Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 8888888888888

Mam w domu złodziejkę.

Polecane posty

Gość 8888888888888

Chodzi o moja siostrę. Mieszkamy z moim mężem narazie w moim rodzinnym domu. Dom jest wielki, więc raczej nie wchodzimy sobie w drogę z pozostalymi domownikami. Ale jest problem z moja 18-letnią siostrą, która zabiera moje rzeczy. Nawet nie pożycza bo zabiera i nie oddaje. Gdy pytam czy coś wzięła - zaprzecza, a ja później znajduję to u niej, w większym lub mniejszym stopniu zużyte. Najczęściej zabiera kosmetyki (lakiery do paznokci, cienie do powiek, dezydoranty), czasem ciuchy, a zdarzało się, że zabierała nawet takie rzeczy jak podpaski i nie to, ze jedną czy dwie tylko od razu całe opakowanie. Podbiera mi skarpetki, ilekroć kupię nowe nie zdarzę ich nawet założyć a już sa tak upaskudzone, że nawet doprać ich nie moge. Ostatnio zabrała nozyczki do paznokci, nie wiem co nimi robiła ale je złamała, kazałam jej je odkupic (to groszowe sprawy i sama mogłabym je odkupić, ale tu chodzi o zasady, zepsula - niech odda w takim stanie w jakim wzięła), zaczęła sie smiać i powiedziala, że nie odkupi bo nie ma pieniędzy, nosz k**wa na pie**oly ma, ale żeby odkupic nożyczki za 5 zł to już nie??? Szlak mnie trafia. Co byście zrobili z takim "złodziejem"?

Gość olkjhg
ja bym zrobiła to samo a swoje rzeczy pozamykała jak trzeba pokój na klucz.A jej zaczełabym zabierac wszystko co ma fajne i na czym jej zależy i chowała u siebie:) tylko ja to małpa jestem:P

Gość szlag nie szlak
poczytaj jaka to różnica :P a z siostrą chyba można sie dogadać i nie nazywaj jej złodziejką bo to co piszesz to są pierdoły :P

Gość olkjhg
pierdoły które czynią z człowieka zwykłego złodzieja.Jak ukradniesz samochód to jestes złodziej a jak dezodorant to nie?złodziej jest złodziejem cokolwiek weźmie nie swojego

zaczyna sie od pierdol, a mieszkacie tez z rodzicami? jesli tak to niech z nia rodzice pogadaja, a jak nie to jw. pozabieraj jej rzeczy i wtedy pogadaj czy dobzre sie czuje

Gość so pot
Malzenstwo powinno mieszkac na swoim, nie z rodzicmai:O

Gość olkjhg
so pot---aleś wniosła do tematu:o

Gość rzeczy w domu należą
do domowników, twoja siostra też tam mieszka, więc sie nie czepiaj, lepiej zacznij traktować ją jak najlepszą przyjaciółkę bo to ci się na dłuższą metę lepiej opłaci od wojny :)

Zamykaj pokoj na klucz. Moja siostra jest identyczna, choc po kilku awanturach z udzialem rodzicow jej troche przeszlo. Nie mieszkam juz w rodzinnym domu (studiuje); kosmetyki ktore zostawilam w domu trzymam w biurku, ktore zamykam na klucz. Stracilam do niej zupelnie zaufanie. Bo poginely mi z pokoju nawet ksiazki, o ktorych juz nie wpsomnialam. Siostrze wydaje sie ze tego nie zauwazam :o

Gość olkjhg
rzeczy w domu należą do domowników:D:D:D:D:D:D:D:D dobre.Świetny żart:D

Gość 8888888888888
rzeczy kupione przeze mnie, za moje pieniądze są moje. ja nie zabieram jej rzeczy wiec wara od moich.

Gość ciasto orzechowe
wstaw zamek do drzwi żeby nie mogła wchodzić kiedy jej się podoba. Ja już bym miała pretensje jak ktoś by grzebał w moich rzeczach bez mojej wiedzy i zgody. Cenie sobie prywatność i nie lubię gdy mi się zagląda, do szafy, tobebki, kosmetyczki