Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Marternik

matura 2009 - oke jak sie dowołac?

Polecane posty

A dlaczego tak Ci zależy na tym rozszerzonym polskim? Zresztą jestem pewna, że nic nie osiągniesz tym odwołaniem. Oni dziecko mają Cię za przeproszeniem gdzieś. Jest mnóstwo maturzystów i jedyne o czym oni marzą to to byście już dali im spokój. Tak więc odwołanie możesz pisać, możesz tam jechać, ale nic tym nie osiągniesz niestety.

Gość Marternik
chciałam isc na prawo i przez ten głupi polski moga mnie nie przyjac :( Byłam przekonana ze bedzie conajmniej 70% ehhh chyba zostaje zmuszona isc na zaoczne :( wiem ze jestem jedna z wielu ale przynajmniej pojade i sprawdze. co mi szkodzi?

Gość chyba naprawdę przegrałam rzyć
o, dzięki :) przed wynikami nie miałam odwagi sprawdzić klucza :P byłam na siebie zła - wydawało mi się, że zmaściłam i plułam sobie w brodę, że nie wybralam jednak Kochanowskiego (który wydał mi sie taaaaki nudny). koniec końców jednak napisałam ten polski na 94 procent. Myśliwski rzeczywiście już raz przewinął się na którejś maturze, chyba dwa lata temu :) czemu ją zniechęcacie? niech powalczy :) chociaż teraz i tak na dniach rusza rekrutacja na studia i chyba to raczej nie pomoże... ale dla własnej satysfakcji - niech sprawdzi :) powodzenia :)

a na to wasze prawo to nie historię trzeba? Nie przejmuj się, bo na dzienne prawo możesz się dostać właśnie z odwołania, nie muszisz być pierwsza na liście przecież.

na prawo to na UŚ, że polski się liczy? czy może UWr? też wybieram się na prawo, tyle że trochę zmaściłam historię :O ale może nie będzie tak źle i wyląduję gdzieś na szarym końcu listy przyjętych :)

Gość Marternik
94% :) ? zazdorszcze :) i gratuluje :) własnie chce to zrobic tez da własnej satysfakcji bo reszta mi poszła ok :)

Gość Marternik
ja składałam na Uniwersyt. Opolski bo tam jest do wyboru WOS Geogr lub HISt , ja składam z geografia i wosem raczej to pierwsze poszło mi lepiej. Na US złozylam na zaoczne w razie czego :/

na Opolski nie składałam... jestem z małopolski i próbuję na UŚ, UWr i UJ (na UJ chyba tylko po to, by się nie dostać i wydać kasę :P ) zdawałaś tyle przedmiotów? :) ja wos (88), angielski (92) i historię (tu mi za bardzo nie poszło, 72 :O ). no i polski...

Gość Marternik
to dostaniesz sie napewno :* ja zdawałam geogr (80) wos (76) ang (92) i ten nieszczęsny polski :/

aaa, czyli nie zdawałaś historii... chociaż w sumie na prawie podobno historia nie jest jakoś strasznie potrzebna, tzn nie wykorzystuje się wiedzy z lo. za to matura z histy ma niby stanowić przedsmak tego, co czeka studentów... chociaż i tak w to nie wierzę :D trzymam za Ciebie kciuki :)

Gość zastanawiam się bardzo
te procenty to z matury rozszerzonej? Jak tak, to jestem naprawdę pod wrażeniem.

Gość Marternik
angielski nie jest rozszerz. bo mi to nie potzrebne ale reszta tak... moze uda sie z jakies rezerwowej :/ tak na to licze :/ kurde gdziesa zeszłoroczni maturzysci ktorzy sie odwoływali?? :/ od kogo sie mam dowiedziec jak to wyglada ?:/

Gość Marternik
narazie wysłalam to pismo tak jak było napisane na str internet CKE. zobaczymy co mi odpowiedza.

Gość Marternik
i co?? NIBY TU SIE WYPOWIADALI EGZAMINATORZY :D śmiechu warte! Byłam w OKE wczoraj odnalazłam punkty ktore moim zdaniem egzaminator pominal!! I co?? Sprawdza jeszcze raz !! PAMIETAJCIE WALCZCIE O SWOJE!! WOLNO WAM SIE ODWOŁAC!!

Gość roman z podlasia - kawaler
łał sprawdzą jeszcze raz i co dali ci 100% gwarancji ,że uwzględnią twoje poprawki ?

Gość Tegoroczna
Marterniku, piszesz "nie" z przymiotnikami osobno i zdawałeś rozszerzony polski...? Nie wierzę...

Gość Marternik
Do Tegoroczna : jestes wyjatkowo zarozumiała - dobrze ze Ty jestes taka mądra i nie robisz błędów piszac na klawiaturze bo mnie sie to czasem zdarza ;> nie mam 100% pewnosci, ale mam pewnosc ze sprawdza jeszcze raz. a dyskusja polegała na tym ze "MĄDRE" osoby pisały ze nie ma możliwości odwołania i sprawdzenia jeszcze raz :) Wiec ciesze sie że wogóle ktos to przeczyta i sprawdzi z kluczem jeszcze raz byc moze dokładniej bo ja znalazłam conajmniej 5 pominietych błędów a to przeciez 10%

Gość jonka09
A tegoroczni maturzysci jak sie czuja ? sa pełni wiedzy ,czy wrecz odwrotnie ? szukaja dobrych korepetytorów ?

jejku matura... ile ja nachodzilam sie na korepetycje zeby zdac ta mature :(