Pani_Yelonkowa 0 Napisano Lipiec 3, 2009 O ile może podnieść się tempka w pochwie w ciągu dnia ? Czy zmienia się pod wpływem np. spaceru w tak upalny dzień ? Pytam ponieważ dziś powinnam dostać @. Staram się z mężem o Maleństwo. Rano temperatura wynosiła 36,9 a teraz 37,7. Proszę tylko o poważne odpowiedzi . Mam nadzieję , że mi pomożecie bo nie mam kogo zapytać. Z gory dziękuję za wyjaśnienia Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pani_Yelonkowa 0 Napisano Lipiec 3, 2009 Nikt nie wie ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Karolinka już jestem 0 Napisano Lipiec 3, 2009 Temp mierzy się zawsze o tej samej porze dnia, najlepiej o tej samej godzinie, wiem bo sama stosowałam tą metodę, temp w ciągu dnia się zmienia, dlatego mierzy się o stałej godzinie. Ja np zawsze mierzyłam rano o 8. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pani_Yelonkowa 0 Napisano Lipiec 3, 2009 Karolinko mierzyłaś przed wstaniem z łóżka ? Interesuje mnie o ile stopni może zmienić się w ciągu dnia bo mam dosyć wysoką i nie wiem czy ze względu na to , że jest gorąco czy @ może nie przyjść ... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Karolinka już jestem 0 Napisano Lipiec 3, 2009 Ja mierzyłam zanim wstałam, a w ciągu dnia może się bardzo zmienić a na @ to temp spada, więc od podwyższonej to nie przyjdzie. Jak długo utrzymuje się podwyższona? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość frufru Napisano Lipiec 3, 2009 podnosi się mniej więcej o 0,1 stopnia na godzinę o ile dobrze pamiętam... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pani_Yelonkowa 0 Napisano Lipiec 3, 2009 Dzisiaj powinna przyjść @ , a przytulanki były 3 dni przed owulką , bo później mąż wyjechał , więc myślałam że nic z tego zwłaszcza , że boli mnie brzuszek jak na @. Nigdy nie mierzyłam regularnie , ale jednak mam nadzieję , że nie przyjdzie małpiszon wstrętny :) Zastanowiło mnie to , że wczoraj zmierzyłam i było powyżej 37 . Z tym , że mierzyłam nie zaraz po przebudzeniu a po porannej wizycie w toalecie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość tempka.... Napisano Lipiec 3, 2009 temp. mierze od 6 miesiecy trzeba to robic o tej samej porze i to rano najlepiej do 7... ja robilam to zawsze o 6 rano... i powiem tak co zauwazyłam przykładowo rano temp. 36,6 poszłam na siku (tylko na siku) u temp o 8 jak sie przebudzialm po drzemce 36,8 i juz trzeba byla te druga uznac za zakłocona. i nie jeden taki przykład miałam. a juz na pewno nie sugeruj sie po spacerze. Temp. wtedy na 100% jest wyzsza. zycze powodzenia - tez sie staram. ale mierzenie bylo ze zwgledu na obserwacje ow. i teraz juz zaczynam bez tego - po pol roku staran odpuszczam. mniej wiecej wiem kiedy spodziewac sie owulki i rozpoczynamy starania bez jakichkolwiek pomiarów. jeszcze raz powodzenia Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pani_Yelonkowa 0 Napisano Lipiec 3, 2009 Serdecznie dziękuję . Życzę powodzenia w staraniach :) Ja na owulkę mam obolały brzuch i piersi. Zawsze mniej więcej w połowie cylku. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość tempka.... Napisano Lipiec 3, 2009 ale 36,9 to dobrze w dniu @ choc mi zawsze spada dzien przed@ a jaka mialas wczesniej tempke mierzylas. u mnie po @ w 8 dc np. jest 36,4 a pozniej (no wiadomo ze roznie to bywa ale przybliczona zawsze) jak jest ow. skacze mi do 36.8 i utrzymuje sie tak nawet do 37 do dnia @ i pozniej spada i wiem ze @ nadejdzie i tak sie dzieje. a tez chcialabym aby sie utrzymala te 18 dni od ow. wtedy tescior i radosc. ale... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pani_Yelonkowa 0 Napisano Lipiec 3, 2009 Ja jestem 16 dni po owu. Brzuszek bardzo boli i co chwilę zaglądam czy już pojawiła się @. Do dziś byłam pewna , że dostane normalnie , ale teraz mam wątpliowści. Najczęściej przychodzi do mnie w nocy , więc chyba nie mam się co cieszyć . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
stokrota. 0 Napisano Lipiec 3, 2009 sorki nie jestem w temacie ale \"tempka\"?????????????????????????????????????????????????????? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość tempka.... Napisano Lipiec 3, 2009 e to jak masz regularne @ raczej to juz moze jakis cien cienia Ci wyjdzie. nie sugeruj sie tempka tylko rob tesciora rano. bo w sumie juz w dniu spodziwanego okresu babki maja cieniutkie kreski. a wlasnie ciaza przypomina troche nadchodzacy okres w poczatkach. wiec uszy do gory i kup tesciora. a ile sie staracie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pani_Yelonkowa 0 Napisano Lipiec 3, 2009 Hmmm ciężko to nazwać staraniami :) Po prostu się nie zabezpieczamy od jakiś 3 miesięcy. Cykle mam cholernie nieregularne. Czasemm @ przychodzi 5 dni za wczesnie czasem 5 za późno, więc ciężko stwierdzić. Po długości moich ostatnich cykli wnioskuję , że dziś powinna być , bo ostatnie trwały właśnie około 24-26 dni. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach