Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Pani_Yelonkowa

Pyt. dotyczące tempki . Proszę o pomoc.

Polecane posty

O ile może podnieść się tempka w pochwie w ciągu dnia ? Czy zmienia się pod wpływem np. spaceru w tak upalny dzień ? Pytam ponieważ dziś powinnam dostać @. Staram się z mężem o Maleństwo. Rano temperatura wynosiła 36,9 a teraz 37,7. Proszę tylko o poważne odpowiedzi . Mam nadzieję , że mi pomożecie bo nie mam kogo zapytać. Z gory dziękuję za wyjaśnienia 🌻

Temp mierzy się zawsze o tej samej porze dnia, najlepiej o tej samej godzinie, wiem bo sama stosowałam tą metodę, temp w ciągu dnia się zmienia, dlatego mierzy się o stałej godzinie. Ja np zawsze mierzyłam rano o 8.

Karolinko mierzyłaś przed wstaniem z łóżka ? Interesuje mnie o ile stopni może zmienić się w ciągu dnia bo mam dosyć wysoką i nie wiem czy ze względu na to , że jest gorąco czy @ może nie przyjść ...

Ja mierzyłam zanim wstałam, a w ciągu dnia może się bardzo zmienić a na @ to temp spada, więc od podwyższonej to nie przyjdzie. Jak długo utrzymuje się podwyższona?

Gość frufru
podnosi się mniej więcej o 0,1 stopnia na godzinę o ile dobrze pamiętam...

Dzisiaj powinna przyjść @ , a przytulanki były 3 dni przed owulką , bo później mąż wyjechał , więc myślałam że nic z tego zwłaszcza , że boli mnie brzuszek jak na @. Nigdy nie mierzyłam regularnie , ale jednak mam nadzieję , że nie przyjdzie małpiszon wstrętny :) Zastanowiło mnie to , że wczoraj zmierzyłam i było powyżej 37 . Z tym , że mierzyłam nie zaraz po przebudzeniu a po porannej wizycie w toalecie

Gość tempka....
temp. mierze od 6 miesiecy trzeba to robic o tej samej porze i to rano najlepiej do 7... ja robilam to zawsze o 6 rano... i powiem tak co zauwazyłam przykładowo rano temp. 36,6 poszłam na siku (tylko na siku) u temp o 8 jak sie przebudzialm po drzemce 36,8 i juz trzeba byla te druga uznac za zakłocona. i nie jeden taki przykład miałam. a juz na pewno nie sugeruj sie po spacerze. Temp. wtedy na 100% jest wyzsza. zycze powodzenia - tez sie staram. ale mierzenie bylo ze zwgledu na obserwacje ow. i teraz juz zaczynam bez tego - po pol roku staran odpuszczam. mniej wiecej wiem kiedy spodziewac sie owulki i rozpoczynamy starania bez jakichkolwiek pomiarów. jeszcze raz powodzenia

Serdecznie dziękuję . Życzę powodzenia w staraniach :) Ja na owulkę mam obolały brzuch i piersi. Zawsze mniej więcej w połowie cylku. ❤️

Gość tempka....
ale 36,9 to dobrze w dniu @ choc mi zawsze spada dzien przed@ a jaka mialas wczesniej tempke mierzylas. u mnie po @ w 8 dc np. jest 36,4 a pozniej (no wiadomo ze roznie to bywa ale przybliczona zawsze) jak jest ow. skacze mi do 36.8 i utrzymuje sie tak nawet do 37 do dnia @ i pozniej spada i wiem ze @ nadejdzie i tak sie dzieje. a tez chcialabym aby sie utrzymala te 18 dni od ow. wtedy tescior i radosc. ale...

Ja jestem 16 dni po owu. Brzuszek bardzo boli i co chwilę zaglądam czy już pojawiła się @. Do dziś byłam pewna , że dostane normalnie , ale teraz mam wątpliowści. Najczęściej przychodzi do mnie w nocy , więc chyba nie mam się co cieszyć .

sorki nie jestem w temacie ale \"tempka\"??????????????????????????????????????????????????????

Gość tempka....
e to jak masz regularne @ raczej to juz moze jakis cien cienia Ci wyjdzie. nie sugeruj sie tempka tylko rob tesciora rano. bo w sumie juz w dniu spodziwanego okresu babki maja cieniutkie kreski. a wlasnie ciaza przypomina troche nadchodzacy okres w poczatkach. wiec uszy do gory i kup tesciora. a ile sie staracie?

Hmmm ciężko to nazwać staraniami :) Po prostu się nie zabezpieczamy od jakiś 3 miesięcy. Cykle mam cholernie nieregularne. Czasemm @ przychodzi 5 dni za wczesnie czasem 5 za późno, więc ciężko stwierdzić. Po długości moich ostatnich cykli wnioskuję , że dziś powinna być , bo ostatnie trwały właśnie około 24-26 dni.