Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość polllanka888

POTRAWY DLA KARMIACEJ MAMY

Polecane posty

Gość polllanka888

TYDZIEN TEMU URODZILAM DZIECKO I KARMIE GO PIERSIA wiec moja dieta jest baaardzo ograniczona tzn jem tylko wafle ryzowe, biszkopty wedline drobiowa, prawdziwe maslo, na obiad rosol lub zupka jarzynowa, probowalam wpprowadzic jablka ale po zjedzeniu malaego kawaleczka maly bardzo plakal , tak samo bylo jak zjadlam pieguska. Npiszcie jak to jest u Was bo ja juz ledwo chodze taka jestem slaba moze znacie jakies przepisy na dania ktore sa dobre dla karmiacej.

Gość polllanka888
podnosze ❤️ ❤️ ❤️

Gość na obiadek
polecam mięska pieczone. Nic z cięlęciny czy wołowiny - zostaje np schab, polędwica, indyk, kurczak. U nas długo sprawdzała się polędwica pieczona w piekarniku - robiłam w całości ( Mąż też ją męczył:)). mięsko oczyszczasz, trochę soli, pieprzu, i do rozgrzanego do 220 C na 15 min.później obniżasz temp. do 180 i na kolejnych 20 min. najlepsze zaraz po upieczeniu z ziemniakami i gotowaną marchewką albo buraczkami.

Najlepiej gotować na parze. Najzdrowiej. Można jesc ziemniaki, buraczki, rybe, pierś kurczaka.. Surową marchew.

karmilam mala 9 miesiecy piersia nic pikantnego i czekoladowego gotu j sobie duzo warzywek najlepiej na parze ...jedz zupy ale nie pikantne...nie doprawiaj poprostu albo bardzo delikatnie

Gość na obiadek
dobre też są pulpeciki gotowane z chudego mięsa mielonego wieprzowego lub drobiowego. niestety przyprawa to tylko sól i pieprz:( a do kanapek to na początek raczej jakaś margaryna-ona mniej uczula od masełka. Na początku ciasteczka zabronione jeśli widzisz że brzuszek boli. niestety powodują ze w pokarmie jest więcej laktozy i mały brzuszek sobie nie radzi:( ale z czasem to wszystko minie i będziesz mogła poszaleć - tylko uwaga na czekoladę- to też silny alergen...

Gość W sklepie
z wędlinkami podpytaj o gotowaną szynkę. najlepiej bez konserwantów.. parówki drobiowe dla dzieci też dobrze zapychają i krzywdy Wam nie zrobią:)

Gość W sklepie
a z ciasteczek - jak już bóle brzuszka przejdą, polecam "złotoklose" -owsiane, zwykłe herbatniki, biszkopty. czytaj skład i wybieraj te z najmniejszą ilością chemii.

a ja jadłam wszystko to co w ciąży to znaczy wszystko tylko nie kapuste i fasole no i bardzo mało słodyczy, po zatym normalnie jadłam, synek nie miał kolek

Gość lineaAaAa
ja teakze od poczatku jem wszystko oprocz kalafiora ,tunczyka,fasoli(pierwsze 3miesiace nie jadlam ),i baaardzo ostrych potraw ,mala nie ma kolek a to juz pol roku nigdy nie miala zadnych problemow z brzuszkiem ,alergii ;)