Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mieczysław Żul xd

Graffiti - można półlegalnie??

Polecane posty

Gość Mieczysław Żul xd

Otóż mam takie pytanie: Chciałbym zrobić jakieś graffiti albo narysować gdzieś swój tag spraye'm. Robiłem to czasami w garażu i szopie jak ojciec pozwalał, ale chciałbym gdzieś poza swoją posesją. Moje oko przykuł taki domek w miejscowości obok: Znajduje się on jakieś 100-300m od zabudowań, na skraju miejscowości, jest w tragicznym stanie, w środku mnóstwo gruzu, opuszczony bez dwóch zdań, wokół trawa ma z półtora metra i ogólnie nikt oprócz żuli i dzieciaków tam nie chodzi. Teren nie zabezpieczony, nie ma żadnych płotów, żadnych drzwi okien, belek - nic. We wnętrzu widnieje mnóstwo obrazów graffiti. I moje pytanie jest takie - czy mógłbym tam "na spokojnie" coś stworzyć? Bo nie chcę robić nic nielegalnie i ponosić nawet tego konsekfencji. Nie jestem wandalem. Więc?

to niszczenie mienia (nieważnie że jest w takim stanie) czyli jak ktoś cie przyłapie to możesz dostać mandat ale też czasami w miastach są ściany po których można malować

Gość Mieczysław Żul xd
Nie wiem jak się skontaktować z kim kolwiek - ta rudera chyba paredziesiąt lat nie ma właściciela... :(

Gość a kto to mowi co
Obojetnie czy ma wlasciciela czy tez nie-tzw.grafitti jest niczym innym jak niszczeniem cudzego lub wspolnego mienia.Jest zwyklym wandalizmem.Myslisz ze pobazgrany mur wyglada ladniej od oryginalnie pomalowanego? Nie mowie juz o tym ze narzucasz sila innym swoja wole.My ie chcemy twoich ani niczyich innych bochomazow.Jak dysponujesz wlasna sciana,wlasnego budynku w miejscu niewidocznym dla innych,to rob sobie z nia co chcesz.Tylko wtedy jest to OK.

Gość a kto to mowi co
"" Energiczna Trzydziestolatka (nachtengel@interia.pl) http://www.epoznan.pl/?id=7655§ion=news& subsection=news Jestem feministką!""" witaj kolezanko seksistko,kolezanko Srody,Jarugi Nowackiej itp.Jak mozna sie tak chwalic taka dewiacja?To innymi slowy jestes rasistka.Bo feminizm jest jego forma.

Gość Mieczysław Żul xd
Cóż, trudno, zadowolę się swoim garażem, nie chcę łamać prawa jak niektórzy moi kumple... :( A, właśnie, jak już jest temat - jakie są kary za graffiti? Bo moim ziomkom z miasteczka przydało by się to i owo uświadomić... ;)

Gość Odpowie mi ktoś

Gość kasjopejka
stówa jak Cię złapią.

Gość a kto to mowi co
No i widzisz -wylazlo z ciebie prostactwo.Jezeli ty nazywasz zadania feministek rownouprawnieniem-to ja tobie gratuluje zwyklej uczciwosci.

Gość Mietek Ż.
Bez offtopu proszę..

Wybacz, juz ostatni raz. Powolaj sie na konkretne feministki, bo widze ze nie zauwazyles, ze sa w obrebie feminizmu bardzo rozne stanowiska. Damskich szowinistek sama nie popieram, a rownouprawnieniem nazywam tylko rownouprawnienie. Tyle tylko. Autorze, zamiesc ogloszenie, ze chetnie nieodplatnie ozdobisz komus murek, co Ty na to...?

Gość Mietek Ż.
Oo, wreszcie jakiś bardzo dobry pomysł. :)

Gość luuuluu
ja chetnie udostepnilabym Ci sciane w pokoj syna,bylby wniebowziety:)ale nie mieszkamy w Polsce,a masz moze pojecie gdzie mozna kogos takie znalezc,macie jakas stronka,albo ogloszenia?

Gość ooooooooooooooooooooooooooooo
Grafficiarze ozdobili Pestkę Grafficiarze ozdobili Pestkę ostatnia aktualizacja: Poniedziałek, 2007.10.29 10:16 vid zobacz materiał video Są szare i brzydkie. Nie stanowią zbyt pięknego krajobrazu dla miejskiej aglomeracji. Mowa przystankach na trasie szybkiego tramwaju prowadzącego w stronę Piątkowa. Ta szarość ma się zmienić, gdyż MPK zapowiedziało stopniowe modernizacje przystanków tramwaju PST.