Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pieluszki poszukiwane

Cała prawda o cenach pieluszek

Polecane posty

Poczytałam trochę na kafeterii o pieluszkach i widzę, że sporo rodziców pragnie zaoszczędzić i kupuje pieluszki w Biedronce/Lidlu czy Rossmanie. Postanowiłam sprawdzić jak się mają ceny opakowań do LICZBY PIELUCH w danej paczce. I okazuje się, że paczka Pampers Jumbo 94 sztuki kosztuje ok 50-55 zł (najtaniej znalazłam w Makro 49.90) dla porównania Bella Happy 42 sztuki 23-25zł, Dada (z Biedronki) są dosłownie kilka złotych tańsze od Pampers, jest ich mniej (chyba ok 70 sztuk) w cenie ponad 30 zł. Ceny dotyczą pieluszek typu New Baybe czyli dla noworodków.

Gość ja tam kupuje pampersy
niepatrzylam na cene tych innych pieluch ale na dziecku niebede oszczedzac jak kupuje pampersy starczaja mi na dluzej niz mojej siostrze ktora ma o 2 mies starsze dziecko mi idzie 1 paka pampersow a jej 2 pieluch z biedronki lub rossmana a pozatym moje dziecko niema odparze a jej ciagle ma bo te tansze maja folie i sie wszystko odparza jezeli chcialo sie dziecko to niepowinno sie oszczedzac ja wole sobie kupic np tansze spodnie o 40 zl i mam na pampersy swoja drogo nierozumiem tych co wola sobie nakupywac markowych ciuchow kosztem dziecka matka chodzi w spodniach za 300 zl a dziecko wyglada jak z patologicznej rodziny w najtanszych pieluchah ktore sie odklejaja i okropnie wygladaja ja dziecko sie ze 2 razy zsika

Gość Pola ola
ja tam kupuje pampersy------------------------------> ogarnij sie kobieto!! nie mow ze matki sobie wola kupic cos drozszego zamiast dziecku pampersy lepsze!! pojeb*na jakas jestes. nie wiesz to nie gadaj.

Gość dobrze ze nie mieszkam w polsc
mieszkam w UK i tutaj o dziwo wszystkie rzeczy dla dzieci sa o wiele tansze niz w polsce a pensja...no coz nie trzeba chyba wspominac ze kilkaktornie wyzsza. za dwie jumbo paczki pampersow place 18 funtow (dla nie wstajemniczonych podam jeszcze ze tygodniowo dostaje na dziecko od panstwa ok 20 funtow - i to nalezy sie wszystkim rodzicom, niezaleznie od wysokosci zarobkow) tak wiec praktycznie na dziecko nic nie wydaje. ceny sloiczkow tez sa nizsze niz w polsce.... jak to jest mozliwe

Gość tez mieszkam w UK
i potwierdzam - nie wyobrazam sobie jakbysmy zyli z dzieckiem w polsce...wystarczy ze jak pojade na wakacje na 2 tygodnie do polski i widze ile mi kasy idzie na tylko najpotrzebniejsze rzeczy...masakra z tymi cenami w polsce. A pozniej sie dziwia czemu tylu mlodych ucieka zagranice i tam dzieci rodzi - bo ich na to stac a obce panstwo im pomaga bardziej niz ich wlasne

Gość katrzayyynkkaaaaaaa
Ja mojej corce kupuje pampersy z rosmaana.One pasuja dla malej.Moja corcia ma 4 miesiace.A ja nadziecko piezniazkow nie zaluje.Zawsze jak dostaje pensje ide malej zrobic zakupy na caly miesiac.Robie zapas: mleka 5 opakowan bebilon, 3 opakowamia pieluszke i inne rzeczy 1 potrzeby a reszte co potrzeba kupuje na bierzaco.

Drozsze nie znaczy gorsze. Pierwsze pampersy jakie kupilam dziecku były slynnej firmy \"pampers\" dziecko mialo po nich odparzenia, ktore nie chcialy sie zaleczyc. Happy tez nie bardzo odpowiadaly, bo syn je doslownie przesikiwal. A zwykle dada sluzyly nam do czasu, az syn skonczyl 2 lata i bardzo je sobie chwalę. Więc niech ktoś nie pisze, że matki oszczędzają na dzieciach, choć pewnie i tak się zdarzają.

Też od wielu rodziców słyszałam, że "tańsze" pieluszki lepiej się spisywały niż Pampers. Założyłam ten temat dla tych, którzy woleliby używać Pampers, ale mają wyobrażenie, że są znacznie droższe - co jak się okazuje jest mylne. Bo ceny są podobne. A oszczędzanie (chodzi o racjonalne wydatkowanie pieniędzy) na pieluszkach uważam za normalne i oczywiste. To są rzeczy jednorazowe i jeśli dziecko dobrze toleruje tańszy produkt to nie ma co przepłacać - lepiej mu kupić fajną zabawkę edukacyjną, dobre buty czy porządny fotelik samochodowy...

Gość alpinistka1
Ja w zupelnoscie sie zgadzam z autorka tematu. Generalnie uzywam Pampersow, ale jesli ktoras z Mam ma "pod nosem" Aldi to proponuje przetestowac pieluszki wlasnie z Aldika. Oczywiscie sa tam tansze i drozsze. Te tansze to standardowe folie, natomiast te drozsze (ostatnio za opakowanie placilam 17,99 z tym, ze opakowania sa male) sa dla mnie i dla mojego synka jakosciowo jak pampersy. Szkoda tylko ze "5" sa juz na mojego Malucha za male,,,, Ale serdecznie polecam - warto sprawdzic.