Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość eleonora studzienka

CZY ONA ma racje?

Polecane posty

Gość eleonora studzienka

dnia 20 czerwca sprzedalam kobiecie torebke na drugi dzien przyszla ja zareklamowac (wykrzywily sie uchwyty do ktorych przyczepiony jest pasek) minelo 14 dni roboczych torebka zostala naprawiona (wymionione uchwyty) kobieta przyszla, podalam jej torebke, powiedziaam, ze wada zostala naprawiona, ona skrzywila sie i powiedziala, ze ona nie chce tej torebki, ze ona jest felerna, ze jak raz sie zepsula to zepsuje sie jeszcze raz itp duzo gledzenia, ze ona ma prawo nie zgodzic sie z opinia, bo ona np chce kase? miala racje?

Gość eleonora studzienka
ejjjj

Gość z punktu widzenia prawa
to nie wiem.ale mialam przypadek ze kupilam drogie buty ponad 300 zl dalam i po paru dniach przetarły się tak nad palcami (zamszowe kozaki to były) oddalam na gwarancję, czekalam wiecej niz 2 tyg, chyba z 3 miesiace, zima sie konczyla a butow nie mialam. Bylam zla, zrozpaczona, tyle kasy wladowalam a nie mam butow. w koncu naprawili, oddali, jeszcze pochodzilam sezon do konca bo dluga zima byla, potem jeszcze rok i kolejny. chyba z 4 lata mają, zmieniam tylko fleki a buty jak nie zniszczone. czasem naprawa pomaga i jak sie cos raz zepsuje wcale nie znaczy ze felerne na zawsze.

Gość annetke
nie ma racji. wada zostala wymieniona i nie ma prawa zadac innej.

Gość eleonora studzienka
czyli w takim wypadku konsument nie moze zadac zwrotu pieniedzy?

Gość annetke
nie moze zadac zwrotu pieniedzy. wada zostala usunieta i tyle.