Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość night

facet z łuszczycą

Polecane posty

Gość night

Boję się że nasze dzieci będą obciążone tą chorobą :-( ktoś ma może taką sytuację w związku?

Gość Noasz
No to będą i co z tego? Jak mozna kogos kochac tylko dlatego ze nie ma luszczycy albo zostawic kochajac dlatego ze ma luzsczyce? kurw*a wytlumacz mi to?

Gość night
ja nie napisałam, ze chcę kogoś zostawić...kocham go bez względu na tą chorobę.

Gość night
naprawdę nikt nie ma doświadczenia z tą chorobą???

Gość Noasz
sluchaj luszczyca to nie zadna kara boska, ani wirus A/H1N1, lekarze nie chca leczyc ludzi bo im sie to nieoploaca wiec wymyslaja ze to jest genetyczne (sami nie wiedza czym jest genetyka), dzieki temu moga leczyc ludzi w nieskonczonosc zarabiajac na tym dobre pieniadze. Jak nie chcesz zeby dzieci mialy luszczyce to po prostu doksztalc sie, odzywiaj je zdrowo i nie karm tabletkami. Jak im zapewnisz odpowiednie warunki to nie beda miec luszsczyc a jak dorosna to i tak niebedzie to twoj problem.

Gość dzieciolandia
Ja mam, ale to ja jestem chora. I mamy dziecko. Nie powiem, nigdy nie będę spokojna o to, czy córka jest zdrowa, a nawet mam już podejrzenia, że niestety nie, ale jest dla nas takim szczęściem, że nigdy nie będę żałować, że jest na świecie. Przy jednym chorym rodzicu prawdopodobieństwo odziedziczenia szacuje się na kilkanaście do max 30 % Mój ojciec, chory, ma trójkę rodzeństwa i choruje tylko on. Z mojego licznego kuzynostwa, brata i siostry tylko ja w tym pokoleniu. W pokoleniu dzieci mojego kuzynostwa jeszcze żadne nie ma objawów. Naprawdę istnieje duża szansa na zdrowe dzieci. A nawet jeżeli będą chorować, to trudno, to nie najgorsza rzecz na świecie.

Gość dzieciolandia
Noasz, dotarłeś do źródeł? :P Lekarze nie wiedzą co to genetyka, ale genialny Noasz już tak? Artykuł napisz, opublikuj swoje odkrycie, udowodnij i masz zapewniony byt do końca życia i tłumy walące drzwiami i oknami :P A do tego czasu możesz pisać że świnie latają, ale będzie to tylko gadanina bez sensu :o Nie wiadomo jeszcze, jak dokładnie choroba jest dziedziczona. A wyleczyć jej się nie da, można tylko walczyć z objawami.

Gość night
wiem, wiem...dziękuję...moja kuzynka tez cierpi na tę chorobę i właściwie od dziecka jestem z nią oswojona...wiec nie było dla mnie szokiem, ze człowiek którego kocham też ją ma...u niego na szczęście to tylko kilka plam na głowie i nogach... Zdaję sobie sprawę, ze łuszczyca może dopaść każdego i to w każdym wieku.Niestety...

Gość night
dzieciolandia - popieram:-)

Gość Noasz
tak dzieciolandio dotarlem do zrodel. Do Hipokratesa dokladnie. Pozdrawiam w lykaniu chorych bajek od panow lekarzy! I duzo duzo anrybiotykow!

Gość onkef
też mam taki problem:-(

Gość dzieciolandia
Te antybiotyki to na łuszczycę? :D night, skoro kuzynka choruje to też możesz być obciążona, co teoretycznie nieco zwiększa to ryzyko procentowe, ale ja na twoim miejscu nie myślałabym o tym, dopóki faktycznie ewentualne dzieci nie zachorują :) Często przecież nawet ludzie chorujący mają lekki przebieg, tak jak Twój chłopak czy mój tata. Niektórych też dopada dopiero w podeszłym wieku i całe życie nie mieli pojęcia, że chorują. Ja miałam mniej szczęścia i dokopała mi w życiu ta cholera. Oczywiście że wolałabym być zdrowa, ale naprawdę można nauczyć się z tym żyć :) Też miałam dylematy, czy decydować się na dzieci. Na szczęście córka zdecydowała za nas i nigdy nie będę tego żałować :) A medycyna tak szybko idzie naprzód i metody leczenia tak różnią się dzisiaj od tego, co mnie serwowali ponad 20 lat temu, że wierzę że kiedyś uda się skutecznie cholerstwo tępić ;) Głowa do góry :)

Gość Noasz
antybiotyki na mą∂rość której ci nie brakuje, a na łuszczycę sterydy najlepiej, włosy od tego rosną kobietom :D i pocałuj swojego lekarza w De! ;)

Gość Noasz
Tak medycyna idzie na przod ! Jest jakies 7 lat za Rumunią, a niedługo prześcignie Azerbejdżan ;) hahahaha co za popularne brednie

Gość night
dzięki za słowa pocieszenia:-) poważnie czasami się obawiam, ze w mojej rodzinie też krąży ta choroba a naprawdę żal mi osób które muszą z nią żyć...ale wiem, że sie da i są gorsze choroby...

Gość dzieciolandia
Wiesz co, najmądrzejszy to chyba ty się sam sobie wydajesz. Krzykacz typu "jestem cudotwórcą, dajcie tysiaka to wyjawię wam swoje tajemnice i uleczę z każdej zarazy ciemny tłum". Lekarzy umiem sobie dobierać. Ale może faktycznie powinnam zaszyć się w białowieskiej puszczy, latać nago o poranku i żreć korzonki, co zapewni mi zdrowie do późnej starości :P

Gość Noasz
Jestem jeszcze Królem i Miszczczem świata, a wszystko to od picia energetycznych napojów i pluszzzzy. spróbuj sama! Luszczyzc znika w ciagu tygdnia!

Gość Noasz
pojawia się i znika i żyej sobie na planecie Łu204 razem z 4 pancernymi i psem

Gość dzieciolandia
mlodaaa, a gdzie znalazłaś taka informację? Bo jak na razie chyba dokładnie nie wiadomo, jak faktycznie jest dziedziczona i czy podłoże genetyczne to jedyny czynnik ją powodujący.

Gość Noasz
Jak to nie wiadomo! Wiadomo lekarze wszsytko wiedza, a medycyna przescignela Rumunie i Łunie :D

jeśli rodzic albo obydwoje mają łuszvczyce zawsze są większe szanse że dzieciak też będzie w czerwone plamy ale nie jest to konieczne - u mnie w rodzinie parę osób u mnie jeszcze nic nie widać < na szczęście > :) wyleczyć tego się całkowicie nie da, można zmniejszyć nasilenie. Inna sprawą jest to, że dobrze na łuszczycę słońce działa stąd też latem ilość plam jest mniejszą i ich kolor jest jaśniejszy - jednym słowem nie są tak szpetne. Warto też kupić maść ale nie ma co wydawać kasy na bóg wie jaką - moja ciocia kupiła - bo jej lekarz przepisał (o dziwo! żaden tam zdzierca ) jakąś taką zwyczajną i po niej najlepiej jej schodzi to wszystko

Gość kotkaaa***19
ja tez mam łuszczyce i boję sie o tym powiedzieć chłopakowi;((

Gość Noasz
To zacznij cos z tym robic zamiast gadac. Chlopak jezeli cie kocha to nie dlatego ze nie masz luszczycy tylko pomimo wszsytko. Jak chcesz wiedziec jak sobie pomoc to sluze rada.

Gość eeeeee....
to przechodzi co 2 pokolenie...a ile on ma lat?

Gość Noasz
u ciebie to i za 100 pokolen nie minie