Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

toomuchtears

Mam dylemat zmienic fryzure wedlug Was?

Polecane posty

Mam cienkie włosy i delikatne, byłam u fryzjera 2 miesiące temu i zmienila mi fryzure dosc radykalnie, poniewaz wyciachala mi chyba z pol moich wlosow!! Pierwsze wrażenie, że czuje sie lysa i wygladam jak Emo ( bez obrazy) .Nie jestem zadowolona niestety:/ mam grzywke asymetryczna na bok jedyny+ z wizyty u nowej fryzjerki . Mam z tyłu bardzo mocno wycieniowane od góry króciotkie włosy mam długosc do ramion ale mysle wlasnie nad zmiana fryzury na boba mam szczupła i podłużną twarz, długi nos. Myslicie że taka fryzura mi pasuje? Czy jesli nie mam prostych włosów to przy takiej fryzurce konieczne jest prostowanie jesli mam wlosy takie podatne na krecenie zwlaszcza gdy jest wilgotno na dworze, czy może wystarczy tylko samo suszenie i podwijanie na szczotce? dziekuje za rady a szczegolnie za porade od fryzjerki jesli jest na forum przykladowe zdiecie boba http://www.bravo.pl/download/multimedia/pict ures/0902/pic122794022317092115530621.jpg

mam włosy podobne do Twoich, od jakiegoś czasu krótkie, ciężko je chwycić prostownicą, a tendencje do skręcania maja, ogólnie sa bardzo podatne na układanie... u mnie sprawdzają sie kosmetyki do prostowania włosów... mam serię nivea S&E, polecam

Szczerze powiedziawszy miałam ten sam problem ale pomogła mi pewna klinika. W końcu!!!!!! Chodziłam po fryzjerach i nic. Czułam się jakbym była na taśmie- następna, następna. Zajrzyj tu - www.handsomemen.pl - może tam znajdziesz cos ciekawego

Gość jestem koniem
und wróciłem :)

toomuchtears moim zdaniem fryzura mocno wycieniowana (styl emo) zupenie nie nadaje sie dla osóbz cienkimi włosami! bob na pewno sprawdzi się tu bardziej! ja co prawda mam mega gęste włosy i jak ide do mojej fryzjerki to mi bardzo duzo wycieniowuje, bo inaczej nie dałabym sobie z nimi rady, ale mam teraz boba bardzo podobnego do tego co wkleiłaś i jest to bardzo wdzięczna fryzurka!!!!! dodaje dziewczęcości i nie jest trudna do opanowania! myslę,z ę będziesz z niej bardziej zadowolona niz z tej ostatniej :) ale idź może do innej fryzjerki! do jakiejś polecanej, dobrej, która Ci nie wychapie tyle włosów :) bo przy cienkich nie jest dobre mocne cieniowanie!!!!

Gość elwiraZ
zasady by dobrze wyprostowac włosy • włosy muszą być suche, chyba, że używamy specjalnej prostownicy dającej możliwość stosowania na włosach mokrych. Mokre włosy bardzo łatwo się niszczą. Ponieważ tracą połączenia wodorowe, mogą się „rozciągać” nawet do 30%, płytki ulegają odchyleniu i warstwa korowa jest odsłonięta - może zostać uszkodzona przez gorące urządzenie. • włosy powinny być czyste - pozostałości preparatów nieodpowiednich do stosowania z prostownicą mogą spowodować „gotowanie włosa”. • włosy powinny być dzielone na pasma nie szersze niż połowa szerokości płytki prostownicy. • przed modelowaniem na włosy należy nałożyć protektor chroniący przez działaniem wysokiej temperatury. Trzeba zaczekać aż preparat wyschnie. Należy używać najmniejszych koniecznych ilości preparatu. • zawsze należy kontrolować temperaturę urządzenia. Łatwo to można wykonać wykorzystując kartkę papieru lekko nawilżoną. Papier nie powinien się przebarwiać ani palić. • włosy zaczynamy prostować od dolnych partii i robimy to sekcjami. http://www.handsomemen.pl/porady,prostowanie_wlosow,308,czasowe_prostowanie_wlosow.html

Gość Miss_Diament
Też kiedyś wycieniowałam mocno włosy- na całej długości. Nie polecam tego. Chyba że ktoś ma grube włosy. Przy cieńkich włosach to chyba nie wygląda fajnie.

Gość tomeczek1919
Ojj.. paskudnie.. Cieniowanie włosów to dobry zabieg dla naprawdę grubych włosów.. Ale jak masz cienkie, to nie polecam.. www.przedluzaniewlosow.com Najlepiej poszukaj w internecie porad..

Gość xxxxccc
Zmienic, odwiedz jakies Denique i zrob sie na BOstwo ;)