Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam dosc szefa

czy podanie o wychwawczy mozna zlozyc w kazdej chwili???

Polecane posty

Gość mam dosc szefa

w marcu wrocilam z macierzynskiego do pracy. Wiem ze nie dostane kasy z wychowawczego ale chodzi mi o to czy moge o nie zlozyc podanie w kazdej chwili w ciagu 3 lat od porodu? pytam, bo nie daje juz rady z humorami szefowej. chce zlozyc podanie o wychowawczy. Czy obowiazuje mnie okres jakis okres w ktorym po jego zkozeniu musze chodzic jeszcze do pracy? czy skladam ona podpisuje a ja juz nie przchodze na drugi dzien? i czy musi to byc na 3 lata? nie moge np zlozyc do konca roku a ptem przedluzyc?

Gość tajemnicza098
moze ktos orientuje sie w tych przepisach tez chcialabym wiedziec jak to wyglada

Gość halo halo halo to ja
??

kolezanka wrocila do pracy po maciezynskiem,dzieckiem opiekowala sie mama ,ktora niestety zmarla.kolezanka wrocila na wychowawczy jak corka miala ponad rok i teraz siedzi z dzieckiem dluzej .

Gość możeszszszszss
złożyc podanie w każdej chwili,ale nie od razu pójdziesz.Bodajżae 2 tygodnie musi minąć.Możesz na jaki czas chcesz tzn na 3 lata lub krócej aż do skonczenia przez dziecko 4 lat.Możesz na rok i potem z dwutygodniowym wyprzedzeniem zanieśc kolejne podanie

Gość zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
urlop wychowawczy trwa 3 lata, ale nie dłużnej niż do ukończenia przez dziecko 4 lat. Możesz go podzielić na 4 części. Iść wrócić, iść wrócić. w sumie 4 razy. Wniosek o urlop składasz na 2 tyg. przed pójściem, a wniosek o powrót na miesiąc. Jeśli mogę radzić, weź urlop na 3 lata. Zawsze możesz go skrócić, a także przedłużenie jest traktowane jako kolejna (druga cześć urlopu),a masz ich 4. szkoda to tracić, bo nigdy nie wiesz jak się potoczy w firmie i czy nie będziesz znowu chciała iść.

Gość mam dosc szefa
dzieki za rady. niestety, nie moge chyba wogole pojsc bo mąz mi nie pozwala (kredyt na mieszkanie), jestem zalamana, czuje sie ze nie mam wyjscia tylko musze meczyc sie z ta baba ;(

ja jestem na wychowawczym , niestety bezplatnym, ale wiem , ze moje niektore kolezanki maja platne nieduzo, poniewaz okolo 500 zl, idz. do MOPS-u i tam sie dowiedz jakie warunki finansowe musisz spelnic, aby dostac platny maciezynski, to chyba jest jakas srednia na czlonka rodziny, jak sie nie zapytasz, to sie nie dowiesz.

Gość a ja zapytam tak
a jak to jest w przypadku rozwodu ? maz nie musi wyrazic zgody na wychowawczy? i wtedy dostaje sie jakies pieniadze?

chcialam napisac wychowawczy a nie maciezynski, sorry... ojciec dziecka i tak musi napisac oswiadczenie , ze on sam nie zamierza w danym okresie korzystac z wychowawczego.