Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość smak kawy rozbudza moje zmysły

O czym rozmaiwać z ludźmi starszymi o 20 lat P

Polecane posty

Mam 21lat pracuje z 2 osobami ok 40lat jestem osobą dosyć gadatliwą ale czasami głupio mi gadać z nimi na poziomie równolatków :/ . Jak myslicie czy powinnam zachować jakiś dystans , o czym moge z nimi w ogóle rozmawiać?

Gość gangolia
to zalezy jakie one maja charktery, mozesz gadac co nei znaczy ze musi to byc partnerska dyskusja, i zreszta nie ma koniecznie co tego wymagac. Ty koniecznie potrzebujesz w pracy toczyc dyskusje, nie powinnaas sie tam ajmowac raczej praca?

w tym problem że tam nie ma zbyt dużo pracy , a z racji tego że nienawidzę się nudzic wolę prowadzić ciekawe dyskusje :D

Gość gangolia
a oni nie prowdza?

Gość a twoja praca jest na tyle
luźna, że cały dzień możesz gadać? Może lepiej skupić się na swoich zadaniach zamiast pytlować?

może ktoś z was pracuje w gronie osób w rożnych przedziałach wiekowych ? Jak wyglądają wasze rozmowy ?

jeśli faktycznie nie masz co robić, to 40 latki nie są raczej stetryczałymi grzybami jeszcze i możesz rozmawiać praktycznie na każdy temat. (na polityczne jednak nie radziłabym, bo myslę, że nie znasz ich jeszcze i nagle okaże się, że jesteś w opozycji...)

praca jest bardzo luźna :( ... gdybym miała mase zajeć to nie zastanawiałabym się nad zapełnieniem sobie czasu rozmową :/ zapewniam was o tym ...

a może lepiej po prostu wziąć udział w dyskusjach, które oni zaczynają

Gość gangolia
to zalezy od osoby, sa takie z ktorymi rozmawiam a sa takie z ktorymi nie rozmawiam, sa jakies samotne wredne 50tki ktore wciaz dra ryja, chamsko ostentacyjnie plota pod moim kierunkiem durnoty a same uwazaja sie za idealne

Gość grenadinne
u mnie w biurze jest duzy przedzial wieku - od 21 do 50 lat mniej wiecej. ja mam 24, z kobietami, ktore maja corki w moim wieku gadamy o wszystkim wlasciwie, jakies takie wyluzowane sa. ale u mnie wszyscy mowia sobie po imieniu, wiec to tez ma duzy wplyw na luzna atmosfere w pracy...

Ja pracuje w takim gronie. Mam 25 lat a moi współpraconicy o 20 lat więcej. Wszyscy mają mnie za gówniarza, ale mimo to potrafię sie z nimi dogadać i tematów do rozmów nigdy nie brakuje. Oczywiście rozmawiamy o czymś a nie o kimś. Podchodzę do tego wszystkiego z dystansem.