Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość PROSZE odp

prosze o wytlumaczenie

Polecane posty

Gość PROSZE odp

staramy sie z mezem o dzidzusia i teraz to juz nic nie wiem bo ostatnia @mialam 28.06 ale ostatni byl 24 dni i teraz moj dylemat zaraz jak przestalam krwawic wydawalo mi sie ze moj sluz jest plodny taki jak kurze jajko a teraz od wczoraj mam znowu metny bialy. i teraz moje pytanie wedlug wszystkich kalkulatorow na necie ze wzgledu na moje ktotkie cykle powinnam miec teraz dni plodne ale jak moge je miec skoro ten sluz sie zmienil na nieplodny.a z drugiej strony czy to jest mozliwe aby miec dni plodne i owulacje zaraz po @ bardzo prosze o odp sorki za tak szczegolowy opis ,prosze napiszcie co sadzicie i jakie sa wasze opinie

Gość hejkahejkaaa
Sluchaj..moim zdaniem powinnas zaczac mierzyc sobie temp!!! Bedziesz wiedziala czy sluz ten jest wlasnie wynikiem owulki...Codziennie rano o tej samej porze,przed wstaniem z lozka;)) Zrob sobie badanie na hormony moze..

Gość grenadinne
wybacz dosadnosc, ale wydaje mi sie, ze bzyknac sie nie zaszkodzi ;) generalnie najwieksze szanse poczecia sa troszke przed owulacja. jesli nie jestes pewna, kiedy ja masz, a bardzo zalezy ci na ciazy, to wyjscia sa dwa - kochasz sie codziennie przez caly cykl, wylaczajac okres, albo kupujesz testy owulacyjne (nie sa drogie) i sprawdzasz kiedy wystepuje u ciebie pik LH.

Gość PROSZE odp
dziekuje badzo za odp tak masz racje z tym mierzeniem tem ale jaka powinna byc niby po owul. wyzsza tak ale o ile? a co do bzykanie codziennie przez caly cykl nie mam nic przeciwko hahhaha ale z drugiej strony nie wiem czy juz zchizuje czy za duzo kafe czytam ale slyszalam ze codzienne stosunki obnizaja zdolnosc plemnikow i ze za czeste stosunki nie sa dobre bo niby nasienie nie jest takie "wrtosciowe" kurna juz sama nie wiem myslalam ze ciaza to latwa sprawa moze i latwa ale jak sie tak bardzo chce to trudno przestac o tym myslec niby staram sie robic rozne rzeczy aby odciagnac mysli od tego tematu a to wraca jak bumerang

Gość mamcia kalinnkiii
czesc.Ja w zeszlym roku mialam dokladnie tak jak ty okres.cykle mialam 30 dniowe.z moim probowalismy w dniach 14-16 lipiec i zaszlam w ciaze.DZis mam slicz zdrowa cudowna coreczke , ktora ma juz 3, 5 miesiaca.takze powodzenia zycze.

Gość PROSZE odp
to znaczy ze jezeli mam cykle 26 a ostatni 24dc to mam owulacje ok 14-16dc czy to ja dobrze rozumiem

Gość starając się o dziecko
nie należy kochać się codziennie, zmniejsza to szanse na zapłodnienie, bo plemniki będą niedojrzałe. Plemniki potrzebują ok 72h żeby dojrzeć i być zdolne do zapłodnienia. Najlepiej próbować co 2-3 dni. przy bardzo krótkich cyklach owulacja jest możliwa już w ostatni dzień okresu