Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość meineproblem

Co zrobić??

Polecane posty

Gość meineproblem

Wszyscy uważają że mam max 16 lat, ale tak naprawde mam 21. Idę przykładowo do urzędu skarbowego, proszę o zaświadczebie o zarobkach za zeszły rok i słyszę "A TY WOGÓLE MASZ NIP??" (przypomne że NIP można sobie wyrobić po skończeniu 16 lat. Przychodzi jakiś facet do taty w służbowej sprawie (taty wtedy nie było w domu) i pyta się mojej młodszej siostry czy może rozmawiać z kimś pełnoletnim, więc siostra zawołała mnie...jeszcze się nie odezwałam a on do mnie "EHE, W PEŁNOLETNOŚC NIE WIERZĘ ALE OK, NIECH BĘDZIE...". Ubieram się itd. jak przeciętna dziewczyna w moim wieku itd. Jak mówię komuś ile mam lat to wybuchają śmiechem. Później jak to już do nich dojdzie i uwierzą to mówią "no niby dobrze jest jak się wygląda na mniej lat niż się ma...". Ok, zgadzam się ale jeżeli masz 30 lat a wyglądasz na 22 to miło a nie kiedy nikt nie traktuje Cię poważnie bo myśli że jesteś dzieckiem. Co ja mam zrobić żeby wyglądać na swój wiek??????? Chyba głównym problemem jest moja twarz...twarz dziecka..

Gość sdcfas
mam identyczny problem, 19 lat a wszyscy dają mi góra 15. ale chyba już się do tego przyzwyczaiłam i obracam to w żart.

Gość ja pytam
może zacznij robić sobie makijaż, ubieraj sie bardziej kobieco?

Gość meineproblem
ja też sobie z tego żartuje ale nie zawsze jest mi do śmiechu. Jestem odpowiedzialna za prace 40 osób, mówie im co mają robić itd. (dostaje polecenia od szefa) i "dyryguje tyloma osobami. Nawet nie wiecie jak mi jest przykro kiedy mówie coś do jednej z tych osób a ona mnie olewa ze wzrokiem "idź dziecko, co Ty możesz wiedzieć".

Gość sdcfas
w pracy to akurat może być przykre, akurat takich doświadczeń nie mam. makijaż, obcasy, fryzura, kobiecy strój niewiele dają. teraz niektóre małolaty tak się ubierają.

Gość meineproblem
no właśnie. teraz kiedy patrzę na te dziewczyny pod jakimiś ogólniakami to aż nie mogę uwierzyć w to że one maja po 16, 17, 18 lat...

Gość sdcfas
już w gimnazjach tak jest.

Gość meineproblem
heh racja..

Gość meineproblem
mi przede wszystkim chodzi o szacunek, żeby liczyli się ze mną i słuchali co mam do powiedzenia. A tak jestem skreślona zawsze na starcie

Gość sdcfas
może rozmawiaj z nimi stanowczym tonem. dużo może zdziałać pewność siebie, zdecydowany ton, odpowiednie gesty.

Gość meineproblem
Własnie tak robie. Ale z drugiej strony nie chce żeby pomyśleli sobie że zadzieram nosa bo mimo mlodego wieku mam tak odpowiedzialne stanowisko itd. Szanuje ludzi z którymi pracuje i chce być przez nich szanowana. Jak widać nie da rady tak, są ludzie którym nigdy nie dogodzisz...