Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciężarna12

Alimenty

Polecane posty

byłam samotną matką na utrzymaniu rodziców, ojciec dziecko uznał, był wpisany w akt urodzenia, ja miałam tylko 48 zł rodzinnego, a alimentów zasądzili mi 230,zł, on zarabiał ponad 1500. Dopiero po dwóch latach mi podwyższyli na 350 zł. Z doświadczenia wiem, że już nie popełniłabym tego błędu, żeby on mógł dziecko uznac. Wie, wtedy myśli się inaczej, bo może wszystko się ułoży...Ale z czasem sama sobie poradzisz, albo znajdziesz kogoś i będą tylko problemy z prawami do dziecka, zgody na wyjazdy i wogóle... A i zasiłku dla samotnej matki nie dostaniesz, bo przecież ojciec dziecka żyje i jak piszesz pewnie dziecko uzna. Nie bój się w sądzie powiedziec, że nie pracowałaś, prawo nie działa wstecz. Sąd bierze pod uwagę jaką masz sytuację aktualnie, zaraz jak wniesiesz pozew. Jeśli chcesz napisz na gg 11684700, pomogę :) Jestem w tym temacie na bieżąco od 4 lat

Gość najlepiejto rozlożyć nogi i ju
ty najlepiej żądaj 5 tys. no bo z czego będziesz żyć. A czy ty wiesz, że do utrzymywania dziecka są zobowiązani obydwoje rodzice, jak nie masz z czego żyć to oddaj dziecko ojcu, a jak nie ojciec to rodzina zastępcza jak się nie umie własnemu dziecku zapewnić godne warunki życia

Gość Emi363
Mam taki problem ... Dostaje od ojca alimenty w wysokosci 400 zł. Z czego wiem moje dochody i matki nie moga przekraczac 700 zł narazie tak jest. Ale chce sie wyprowadzic i zamieszkac z chlopakiem to czy wtedy jego dochody tez sie beda liczyc co do moich alimentow bo bede z nim mieszkac albo tylko tyczy sie to rodzicow?? Prosze o odpowiedz

Gość Emi363
Mam taki problem ... Dostaje od ojca alimenty w wysokosci 400 zł. Z czego wiem moje dochody i matki nie moga przekraczac 700 zł narazie tak jest. Ale chce sie wyprowadzic i zamieszkac z chlopakiem to czy wtedy jego dochody tez sie beda liczyc co do moich alimentow bo bede z nim mieszkac albo tylko tyczy sie to rodzicow?? Prosze o odpowiedz

Gość Emi363

Gość Emi363

wredne, złośliwe pomarańcze- spadajcie stąd! Jak kolejny raz słysze o rozkładaniu nóg, łapaniu na dziecko i że trzeba było myśleć wczesniej to mi się nóż w kieszeni otwiera!! Nikt was tu nie prosił więc darujcie sobie złośliwości! Jakież to polskie! A dziecku nie dawajcie nazwiska ojca!!! Można wpisać ojca w rubrykę ojciec, jeśłi chce dziecko uznac ale jesli nie chce placic ani wziac odpowiedzialności za dziecko nie dawajcie jegio nazwiska! Nie ma takiej potrzeby, nawet jeśłi rodzice są po ślubie dziecko może nosic nazwisko matki. Znajoma tak zrobiła i same problemy ma z tego powodu.

Gość seks dla madrych
to niechby znajoma się nie pieprzyła, co chciala wrobić faceta w dziecko i jej się nie udalo. Dobrze jej, szkoda tylko dziecka, ze ma taką matkę.