Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agata ostrow

PROTEZA ZEBOWA-jak ja czyscic?

Polecane posty

Gość agata ostrow

musialam zafundowac sobie proteze poniewaz mam ubytki a nie stac mnie narazie na nic innego,tylko nie wiem jak o niadbac, czym czyscic, czy ta sama pasta do zebow co czysci sie swoje zeby? czy na noc powinno sie ja wyciagac?

Gość a jakby wygladala grzybica w

Gość agata ostrow

Gość agata ostrow

Gość moj tato myje pasta czasem
mydlem i nie wyciaga na noc protezy oczywiscie

Gość netbook samsung
Mydłem i szczoteczką do rąk. Od czasu do czasu możesz ją porządnie odświeżyć zanurzając w roztworze specjalnego preparatu (correga tabs) - do kupienia w aptece. Nie myj w żadnym wypadku niczym ściernym, bo ją zmatowisz i porysujesz i wtedy szybciej będzie "zachodzić" brudem. Jeżeli ją na noc zdejmujesz, to w żadnym wypadku nie trzymaj w szklance z wodą (bakterie!), bo tak robiło się kiedyś, gdy protezy wykonywano z kurczliwego tworzywa. Obecnie przechowuje się je na sucho po umyciu i wytarciu. Przed włożeniem do buzi najpierw ją zmocz wodą. Ufff... To chyba wszystko. :)

Gość gość
zapytaj moge dobrego stomatologa, powinien podzielic sie rada, osobiscie moge polecic Ci www.dentysta-gadomski.pl swietny specjalista

Ja niestety też mam już protezę, niedawno zamówiłam sobie płyn z Curaprox i jestem bardzo zadowolona, mam uczucie świeżości i przede wszystkim czystości. Płyn zamawiałam na superusmiech.pl w bardzo przystępnej cenie, polecam!

Ja póki co nie poddałem się profesjonalnemu zabiegowi. Teraz stosuję nakładkę wybielająca i pastę Blanx max white ;) Zamówiłem też szczoteczkę soniczną i widzę bardzo fajne efekty. Polecam stronę superusmiech na której znajdziecie dużo fajnych środków do higieny jamy ustnej :)