Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Zniesmaczony17

Hemoroidy - z dnia na dzień!?

Polecane posty

Witam! Mam 17 lat i jestem z szokowany, najprawdopodobniej mam hemoroidy i to już 3 albo 4 fazie, bo czuje je na zewnątrz. Czy to możliwe żeby pojawiły się tak z dnia na dzień?? :(. Wczoraj niczego nie miałem a dzisiaj rano wstaje i są!? I tak patrze na to miejsce to on są takie z białym nalotem, czy to jest to?! Wstydzę się iść do lekarza, choć mieszkam za granicą, wstydzę się nawet powiedzieć rodzicom!? Jak to zwalczyć!?

tylko lekarz, sam nie zwalczysz, Moja mama miala hemoroidy jeszcze miesiąc temu,a męczyła się już od 20stu lat, zrobili jej zabieg który trwal 20 minut i ma spokój.

Tak, raz na zawsze :) bólu nie ma po operacji wcale :) tylko przez 2-3 dni musisz pić tylko płyny zero jedzenia. Moją mame bolało trochę po, dopiero wtedy gdy zjadła frytki, a takich dań nie można właśnie do tych 3ech dni ;) potem już jadła tylko jogurty i do dziś ma z tym spokój ;)

wiesz co, właśnie to mnie dziwi, ale mało wiem na ten temat... bo nie miałam z tym do czynienia :) tak jak mówiłam, mama miala z tym problem od ponad 20stu lat, moze poczytaj coś w necie na ten temat

Gość idź do lekarza dobrze radzę

zniesmaczony własnie przeczytałam wypowiedz pewnej dziewczyny, która napisała tak: hemoroidy mogą sie pojawic z dnia na dzien ja też tak miałam nigdy nic az tu wstałam rano i wielka sliwa przy odbycie a teraz mam w srodku Więc masz odpowiedz.

aha, najpierw musisz iść na badanie.. no wiesz, nie będzie ono przyjemne, trochę boli, wiadomo, musi Ci wsadzić tam palce :P:P ale to zalatwić, bo będziesz męczył się z tym całe życie, a to jest naprawdę nieprzyjemne, dojdą jeszcze inne skutki.

Przeglądam forum, i ktoś opisał to badanie: analny dewastator xd ... Nie, najgorsze jest to że usiedzieć nie można, jak by było schowane to tylko, przy robieniu kupic pobolewa, ale krwi nie ma..

no bo krew dopiero będzie, jak będziesz z tym zwlekał. No wiadomo, badanie nie należy do przyjemnych :P ale chyba warto iść raz i mieć spokój :)

Pewnie masz racje, załatwić to i spokój, ale ciekawe czy uda mi się to dokońca utrzymać w tajemnicy. Bo jakoś nie widzi mi się iśc do mamy lub taty i co im powiem? 'Mamo, tato mam guzy w dupie' ehh. Albo nawet nie wyobrazam sobie, paradowania z dupą przed lekarzem.

No ja Ci się nie dziwię ;) ja bym powiedziala tylko dlatego, że mama miala z tym do czynienia więc nie miałabym czego się wstydzić. A masz jak zalatwić kasę?

Gość ale po co zaraz
zabieg? kup w aptece masc na hemoroidy, przejdzie...jesli bedziesz odzywiac sie tak, zeby uniknac zaparc nie wroca:)

Mieszkam w Norwegii, tutaj z tego co wiem to leczenie szpitalne jest 100 % darmowe, a na wizyte u lekrza jakoś się kase skombinuje, chyba że sie przełamie i powiem tylko mamie....

a no to super :) to tym bardziej poddaj się zabiegowi, bo będziesz się z tym niepotrzebnie męczyć, to naprawdę jest uciążliwe.. mama często cierpiała z bólu przez to i zawsze czula dyskomfort z tego powodu. No, powiedz o tym, rodzice zrozumieją takie rzeczy ;)

Mam nadzieje, ja to bym z wielka chęcią już juutro poszedł wszystko załatwił, ii normalnie uśąść, a nie w jakiś dziwnych pozycjach

no, nie dziwię się, nie wiem jaki to ból ale zapewne nieprzyjemny bardzo :P już samo miejsce.... ;) a właśnie hemoroidy powstają często od ciągłego siedzenia :) oj czyżbyś tak się obijał :P hehe :D :)

no jak widać różnie to bywa :) no dziwne to, patrząc na to w taki sposób to powinnam chyba mieć hemoroidy, ale lepiej nie wywołuje wilka z lasu :P

No ja dzisiaj tyle sie naczytałem o Tym, normalnie pierwszy raz o tym słysze!? No może słyszałem wcześniej, ale nie zdawałem sobie sprawy że aż tyle ludzi ma z tym problem, ale jak już coś to myślałem że tacy po 50, 60 a Ty nawet dzieci, szok!

No ja też nic nie wiedziałam na ten temat, dopiero od niedawna jak matka zaczęła mówić o zabiegu :P trochę się przydało to na coś, mogłam doradzić tutaj hehe :) Ale to prawda, dopóki sprawa Nas nie dotyczy to mało orientujemy się w danym temacie :) Mam nadzieje, że niedługo się pozbędziesz tego ;)

nie ma za co :), teraz zeby tylko to załatwić do końca! :) bo ja wiem, że ja mam zawsze zapał do wszystkiego ale krótki, mam nadzieje, że Ty tak nie będziesz miał hehe :)

Gość Hemoroid
hemoroidy to nic nadzywyczajnego aczkolwiek w takim wieku to rzeczywiscie niezle. Hemoroidy powstaja z zastoin krwii w ciele, i byc moze jestes aktywny ale niezbyt zdrowy, masz jeszcze mlody wiec pewnie tego nie odczuwasz ale po prostu zapracowales na to. Lekarza i operacje odradzam z dwoch powodow, po pierwsze to nie rozwiazuje przyczyny tylko skutek a po drugie problem zostaje a usuwane sa tylko objawy. Masz 16 lat wiec masz jeszcze spory zapas sil i jezeli tera zaczniesz o siebie dbac to zdrowie szybko wroci a hemoroidy znikna i to w naturalny sposob.

Gość Hemoroid
Aha ja mialem hemoroidy to znaczy jeden i juz go nie mam. i bez operacji. obylo sie.

Hemoroid Jesteś lekarzem? :) bo ja coś więcej wiem na temat zabiegu i wcale to nie tak jak piszesz. Mam osobę w rodzinie która ją przechodziła.