Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość absolwentkaaa

Co studiowac??????

Polecane posty

Gość absolwentkaaa

Tak wiec nie wiem co chce studiowac, bo co nie wymysle to zaraz ktos mi zarzuca mase watpliwosci. Chcialabym pracowac z ludzmi, poznawac ich problemy moga byc nawet czubki z wariatkowa, ale z drugiej strony to jest ciezka praca a marna płaca. Rozmysalm nad przeroznymi kierunkami oto one i moje watpliwosci: psychologia - studiuje prawie kazdy resocjalizacja - co po niej bede miala? zszargane nerwy? - zdaniem mamy socjologia - jak bede zarabiac 2 tys to bede miala farta pedagogika - niby czemu nie ,ale wydaje mi sie, zeto nie dla mnie marketing - chyba za ciezki jak na moj słaby rozum dziennikarstwo - nie jestem przekonana co do tego kierunku napiszcie prosze jaki zawod bede mogla wykonywac po wyzej wymienionych studiach i czego moge sie spodziewac??? Moze w ten sposob zdecyduje gdzie mamzloyc papiery, bo czas uciekaa ja nadal nie wiem...

Gość upupup

Gość szałas
idź na ekonomie, medycyne albo kierunki inżynierskie. te co wymieniłaś to raczej przyszłóści ci nie zapewnią

jak chcesz po studiach robic kariere w polsce, to nie licz na dobra place. patrz na to , co cie interesuje. a jesli chcesz dorbze zarabiac i miecnerwy w porzadku to pozostaje ci przeprowadzka za granice :)

Gość hmmmmmmmmmmm...
ja skończyłam pedagogikę,studia interesujące,co po nich robić-zależy jaka specjalność, bo wymieniona resocjalizacja to właśnie specjalność na pedagogice, po tych studiach dobrze jest się dokształcać podyplomowo,ja tak zrobiłam . Można wtedy na 1 etat pracować w jednym miejscu, a na 2 etat w drugim. Co do miejsca pracy-szkoła,przedszkole, ośrodki różnego rodzaju, poradnie, świetlice, praca z niepełnosprawnymi (po ped. specjalnej).Jest tego trochę, ale jak mówię-zależy od specjalności jaką się wybierze :)

Gość dAlambert
wypiszę idealne dla ciebie kierunki i mozliwe zawody po ich ukończeniu: 1.Mechanika i budowa maszyn - mechanik i budowniczy maszyn 2. Mechatronika - mechatronik 3. Automatyka i robotyka - automatyk i robotyk 4. Matematyka - matematyczka 5. Geomorfologia - geomorfolog

Gość hmmmmmmmmmmm...
w sumie ekonomistów tez jest sporo, u mnie zmywają podłogi w hotelach, ale racja co do kierunków inżynierskich, praca jest,ale studia ciężkie :) dobrze zarabiają tez informatycy-graficy i programiści :)