Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość paola8536

Co robić/?? prosze o pomoc

Polecane posty

Gość paola8536

Witam. Mam 17 lat skończone w marcu. Od razu napisze nie jestem w ciąży ani nie wymyślam i nie dodaję sobie sama specjalnie problemów. Mam chłopaka który ma 22 lata jesteśmy razem już 3 lata. I mam też rodziców alkocholików a i jestem jedynaczka. Najlepiej dla rodziców było by gdybym była w domu i za nich sprzątała i jeszcze nalewała do kieliszków. Chłopak mnie utrzymuje daje mi jeść kupuje leki jeździ po lekarzach bo jestem chora do końca życia na stawy i do końca życia muszę brać leki. Ale ich to nie obchodzi ja mam przyznane pieniądzę z mopsu np na ciuchy czy książki ale ja tych pieniędzy nigdy na oczy nie zobaczyłam. Wszystko oni odbierają i przepijają nie mam żadnych ciuchów od nich ani butów wszystko co mam to od cioci. Co jedyne dostaje to bułkę i serek danio na cały dzień. Dostaję od nich smsy żebym wypierdala.a z domu i żebym lepiej nie wracała i nie interesuje ich to gdzie będę spać. A później jak nie wracam to robią mi awantury i straszą! Ojciec zarabia 2000. i raz z tego kupił mi buty za 20 zł z biedronki! Jak piją to się do mnie rzucają mówią że ćpam pije a tu w tym sęk że ja nawet piwa nie piję tylko karmi. Wyzywają od kurwy popychają matka pluje biję ciągnie za włosy. Co mamy zrobić ? wczoraj uciekłam do babci a dzisiaj teraz jestem u chłopaka i jutro jedziemy do prokuratury złożyć sprawę i chcey jechać do sądu założyć sprawę o ślub cywilny sądowo. Mamy to wygrane czy nie? proszę o pomoc

Gość paola8536
zapomniałam dodać że matka ma teraz zawiasy za to ze pod wpływem alkoholu rzucała się do policji i wyniesli ja z domu w spodenkach w staniku i na boso.

Macie wygrane. Zlozcie sprawe do sadu. No i na rodzicow tez o znecanie sie fizyczne i psychiczne. Wspolczuje bardzo. Dobrze, ze ten chlopak tak Cie wspiera, na pewno bardzo Cie kocha. Olej rodzicow. ja bym im jeszcze po mordzie natrzaskala. Zapierdol im kase. Niech nie maja na chlanie. :p

Gość paola8536
dzisiaj nawet załatwiliśmy sobie mieszkanie co do tego tylko trzeba odremontować!

Gość paola8536
ale oni w sądzie będą mówić to w desperacji i wyciągać wszystko co tylko mogą. jakie są na to szanse wogóle że wygramy?

Gość paola8536
zapomniałam dodać że te stawy to są przez rodziców ponieważ ja miałam zapalenie ucha i migdałka prawego tak że niemogłam nic mówić ani nikt do mnie nawet szeptać bo mnie bolało nic jeść i wogóle przy tym miałam 39.8 stopni gorączka a oni kazali mi chodzić do szkoły i kupywali gripexy bo myśleli że to przeziębienie i nie pozwolili iść do lekarza bo powiedzieli że sobie zmyślam i mam chodzić do szkoły po dwuch tygodniach zamiast do szkoły to chłopak przyjechał z wojska i zabrał mnie do lekarza i w tedy musiałam leżeć w łóżku i brać antybiotyki przez to wdał się paciorkowiec który zaatakował stawy to było póltora roku temu a rok temu przeszłam dwutygodniową rehabilitację i przez to mam antybiotyk do końca życia. A czasem nawet nie mogę wstać z łóżka. A i jeszcze leżąc w szpitalu rodzice przychodzili pijani i robili mi awantury.

Gość kropka-i-już
jak się uczysz, a rodzice mają dochody, to do tego wszystkiego możesz nawet wystąpić o alimenty. i będą mieli obowiązek płacić nawet jak będziesz pełnoletnia i będziesz na studiach.

Gość paola8536
a w między czasie jak bym wygrała sprawe o ślub cywilny to czy mieli by obowiązek dalej płacić na mnie?

Gość kropka-i-już
>ale oni w sądzie będą mówić to w desperacji i wyciągać wszystko >co tylko mogą. jakie są na to szanse wogóle że wygramy? z was wszystkich to oni się powinni bać wyciągania brudów. dobrze by było, zeby reszta rodziny była po Twojej stronie, a jeśli nie udałoby się rozwiązać tego od razu, to trzeba wystąpić o odebranie praw rodzicielskich - to np. musiałaby zrobić babcia, a potem już można normalnie brać ślub, bo wtedy potrzebujesz zgody opiekuna, a z tego co rozumiem, babcia jest po Twojej stronie.

Gość paola8536
i jeszcze jedno pwoiedziała matka do mnie że jeśli zajdę w ciążę to zajebie mnie i to dziecko jeszcze nie narodzone!

Gość paola8536
tak jest babcia po mojej stronie rodzina jest za mną przecież wszyscy widzą co robią. A i w tą zimę tak dostałam że miałam podbite oko i rozciętą wargę wyleciałam na komisariat w nocy w piżamie a policja mnie przywiozla oni byli pod wpływem alkoholu i wymyślili że to wszystko moja wina a ja w tedy położyłam się po szkole ponieważ okres dostałam i się źle czułam a kazali mi okap wieszać. rodzice zmyślili że to wszystko moja wina ćpam piję kurwie się i szlajam i wszystko wyszlo na mnie i kazali przyjść do psychologa i oczywiście nigdzie nie poszliśmy. A jutro jadę na komendę główna a nie na durną policje którzy wszystko robią na odwal się.

Gość kropka-i-już
>a w między czasie jak bym wygrała sprawe o ślub cywilny >to czy mieli by obowiązek dalej płacić na mnie? no nie. wtedy obowiazek utrzymania Cie spada na męża. na Twoim miejscu zajęłabym sie jeszcze jedną sprawą - a mianowicie zmuszenie rodziców do leczenia. bez względu na krzywdy jakie Ci zrobili, to są Twoi rodzice, a i ze względu na ich ogólną agresję, dobrze by było, zęby zostali z alkoholizmu wyciągnieci.

Gość paola8536
po pierwsze to mój chłopak zakłada sprawę mojej mamie o oczernainie zastraszanie ubliżanie i zakłócanie ciszy nocnej ona ma zawiasy jeszcze chyba ponad rok wiec jej juz nic nie pomoże będa ją leczyć tam gdzie pójdzie... a co do taty to sie jeszcze okaże bo też nie ma czystego konta a my chcemy tylko miec świety spokój niech pozwolą nam wreszcie żyć.... mój chłopak powiedział że nie on się boi o mnie i nie zgodzi się na to żebym wróciła tam do nich nawet jakby zabrała mnie policja ja nie chce tam wracać a u babci nie bardzo mam gdzie spać na chwile obecną. babcia dobrze wie gdzie jestem i juz nie raz nawet jak rodzice się pokłócili mniędzy sobą to nawet "kochający tauś" jak matka piła t sam go prosił żebym spała u niego a teraz co?? obydwoje piją razem i już jesteśmy najgorsi i jeszcze matka powiedziała mi że nie jestem jej córką ni interesuje ją już nic moge być gdzie chce a wczoraj ocjec powiedzał i napisał do mnie " że mam wypierdalać pakować swoje rzeczy i że kurwa juz go nie obchodzi gdzie ja będę spała" wszystki smsy mam na telefonie mam nadzieje że to coś pomoże. i jeszcze w nocy dzwoniła do mojego chłopaka wyzwała go napisała mu wcześniej że wychodzi na to że mieszkam u niego i żeby dbał o mnie a póżniej jeszcze raz dzwoniła i powiedziała że go zapierdoli... itp. itd.

Gość czlowiek czlowieczy
Glowa do gory. Brawa dla chlopaka, niejeden by Cie zostawil w takiej sytuacji. Moja dziewczyna przechodzila to samo, z tym ze zalozylismy sprawe po tym jak jej ojciec mnie pobil. Niezle zaplacilsmy ale bylo warto, jej rodzice dostali nauczke :)

Gość jak pokazac facetowi
zglos sie rowniez na terapie dla dda...to wazne dla ciebie twojego zycia i faceta z ktjestes..jak i twoejje przyszlej rodziny ..i relacji z innymi ldzmi.. to b wazne wiem co mowie i wspolczuje ci dziewczyno dobrze, ze sa ludzie kt widza problem i chca ci pomoc powodzenia

Gość jak pokazac facetowi
w szkole sreniej obejmuja ciebie rozne stypendia idz do wychowawcy i zim porozmawiaj jesli wybierasz sie na studia podobnie stypendia i zapomogi

Gość współczuję
proponuję abyście zamieszkali gdzieś daleko od Twoich rodziców... po tym co tu napisałaś to normalnie strach.

Gość paola8536
tak wiem tyle że jak gdzieś daleko zamieszkamy bez sprawy to jeśli ona zgłosi to na policje to ja i on będziemy mieć problem. Właśnie się ubieramy żeby jechać do prokuratury. Boję się bo jak matka potrafiła pod wpływem alkocholu stawiać opór policjantom i była do nich agresywna to co dopiero do mnie. Ostatnio jak bym nie uciekła do chłopaka to by mnie chyba zabiła bo wyrzuciła mi z pokoju wszystko z szafek z biurka była pijana i nie miała kogo szarpać

Gość paola8536
acha jeszcze napisała mi smsa że nie interesuje się mną i ma mnie gdzieś i to że mam szkołę też.

Gość paola8536
może mi ktoś powiedzieć jak nic nie mozna załatwić w prokuraturze? odesłała mnie z niczym i nie mam pojęcia o niczym! co dalej robić?