Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość monia113

Ile jedzą Wasze 8-miesięczne dzieci?

Polecane posty

Gość monia113

Witam Ile i co jedzą wasze 8 miesięczne maluszki?

mój ma 7,5 m-ca. Je 5 posiłków w ciągu dnia i mamy jedno karmienie nocne (różnie się budzi-między 1.30 a nawet 5.30). Jest alergikiem na nutramigenie, ale jak do tej pory z jedzenia jeszcze nic go nie uczuliło. 8.00 - na śniadanie kaszka ryżowa owocowa (każdego dnia inny smak) 150ml wody 5miarek mleczka i 3 łyżki kaszki (je z butelki) 12.00 - obiad (codziennie coś innego), co drugi dzień dodaję do obiadku 1/2 żółtka 14.00 - deserek, też każdego dnia inny, wprowadziłam gluten, do deserku dostaje jednego biszkopta lub łyżeczkę kaszki manny 16.00 - mleko zagęszczone kleikiem kukurydzianym lub ryżowym, lub z serii zdrowych brzuszków nestle (180ml mleczka) 20.00 - kolacja, mleczko albo z kleikiem, albo kaszką owocową,albo zbożową z seri zdrowe brzuszki (zależy co jadł w ciągu dnia) W między czasie dużo pije. Nie podaję jeszcze soczków. Mały pije bardzo słabą gorzką herbatkę, rumianek lub przegotowaną wodę. Czasami podje chrupki kukurydziane.

Gość A dlaczego nie podajesz
dziecku soków?? Mój dostawał soki od 4 miesiąca. Do tej pory nie daję mu nic innego, bo koper i rumianek go uczulił. Do picia też nie daję zadnych herbat. Daję rozcieńczone soki lub wodę mineralną bez glukozy. Mój mały tak pije od 4 miesiąca a ma teraz prawie 2 lata. Za to podziwiam to, jak Twoje dziecko je kaszki. Mój żadnej z owocami nie zaakceptował, żadnych zdrowych brzuszków itd., więc z kaszek to ma tylko kleik kukurydziany i ryżowy, bo to mu odpowiada. Teraz już je tylko mleko rano i wieczorem z kleikiem.

Gość Mama 8 miesięcznej Majci.
Witam. Moja Maja je następująco: 7-8 180 ml nan z 6 łyżkami kaszki ryżowej 9 pół banana lub cały 10-11 180 ml kaszki mleczno-ryżowej sen ok 2 godzinny 13-14 zupka duży słoik 14-15 słoiczek deserku lub 2 danonki sen ok 2 godzin 17-18 180 ml nan z 6 łyżkami kaszki ryżowej po 20 180 ml nan z 6 łyżkami kaszki ryżowej. Oczywiście w miedzy czasie sok lub herbatka i chrupki ryżowe. Maja waży 9,5 kg i 80 cm. Fałdeczek kilka ma ale nie zbyt dużo. Nie uważacie że zbyt mało je??? Dodam że od miesiąca nie tyka butli tylko je wszystko łyżeczką:)

Gość aga 1981
u nas: 7.30-8 mleko 180 11-11.30-kasza 180 15-15.30-obiad 18.00 deserek 20.30-21.00 kasza 180-210 21.20-spanko