Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość polserfg

Mój starszy syn nienawidzi młodszego

Polecane posty

Gość polserfg

Miałam już 8letniego syna jak wyszłam za mąż, dwa lata po ślubie urodziłam drugie dziecko, również chłopca. Starszy synek kiedyś powiedział do mojej mamy że niepotrzebnie rodziłam swoją drugą pocieche. Cała moja rodzina jest akurat w szoku, widząc zachowanie mojego starszego dziecka wobec młodszego, a ja sama czuje się winna tej sytuacji.

Gość starszy syn po prostu jest zaz
drosny o młodszego.

Gość przecież to normalne
My trzyletnią córkę przyłapaliśmy jak taszczyła swoją 4-miesięczną siostrę w becie na parapet, by wyrzucić ją za okno (3pietro). Mieliśmy szczęście, w ostatniej chwili zdązylismy. I one mają tych samych i ojca i matkę. Starsze dzieci często nie lubia młodszych.

Gość polserfg
U mnie jest gorsza sytuacji, dzieci akurat mają różnych ojców. Starszy ciągle powtarza że młodszego mogło by nie byc, że powinnam go usunac. Czasami myśle że to moja wina.

Gość J_LO
to nie Twoja wina, starszy syn wiele lat był sam, poświecałas mu 100% uwagi, teraz jest po prostu zazdrosny, przejdzie mu zobaczysz

Gość polserfg
Niestety nie ma tego kontaktu, tak jakos wyszło że tamten pan mnie zostawił w ciąży. Teraz z tego co wiem, to ten człowiek już nie żyje.

Gość nie wiem jak w tym
przypadku... w koncu to przyrodnie rodzenstwo. Ale ja tez nie lubilam brata. Tez juz taka mala nie bylam jak sie urodzilam, to powinnam zrozumiec. Ale niecierpialam go bardzo dlugo... Tak z 15 lat :D Przeszlo mi :P