Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anonim36553

Czy kobie powinna umiec gotowac ?

Polecane posty

Gość
Tak. Chyba, że stać ją na wynajęcie kucharza :p Praktycznie każda dorosła osoba powinna opanować tę umiejętność. A w szczególności posiadacze dzieci - aby nie faszerować ich non stop gerberkami, bebikami a później "pomysłem na" :D a od święta pizzą i hamburgerem

Gość
Tak samo każdy powinien umieć zmienić żarówkę, wiedzieć jak sprawdzić czy wysadziło korki, potrafić odciąć dopływ wody czy gazu... Niezbędne minimum - przecież nie będę siedzieć przy świeczce jeśli akurat męża nie będzie w domu :o

Gość delikatna kobietka
jak to bywa , delikatna kobietka jaka jestem, a życie sobie biegnie i wymusza różne drobiazgi, zanim pomówię o gotowaniu , to może najpierw co potrafię, a chyba potrafię bo to wszystko już robiłam, a to wiertarka w garść bo potrzeba było...wyszlifować schody, ramę do obrazu, nawiercić otwory w ścianach, przyciąć szkło do obrazu, zmienic uszczelki. oczyścić palniki pieca gazowego i przygotować ten piec do sezony grzewczego, uregulować maszynę do szycia a to było wyjątkowo trudne, zmienić programator w pralce, zainstalować pompę w piwnicy , uzupełnic poduszkę powietrzną w hydroforze, położyć tynk na uszkodzonej ścianie ale niewiele może tak z 5 m2, wybudować trzy domy...a tu i za zaopatrzeniowca i za pomocnika murarza trzeba nieraz było robić, zregenerować otoczenie domu po budowie przy pomocy łopaty i kilofa własnymi łapkami...jednocześnie pracując na pełnym etacie z długimi dojazdami do pracy Malowanie ścian i ogólnie remonty w domu, o wymianie żarówek nie wspomnę, bardziej trudne było instalowanie żyrandoli wielofazowych, sprawne posługiwanie się opryskiwaczem ogrodowym i kosiarką wraz z konserwacją tych urządzeń, a posługiwanie się elektrycznymi nożycami do żywopłotu to wręcz odpoczynek, wszystkie roboty ogrodowe...ale jest pięknie i kwitnąco Wymienić koło w samochodzie lub naprawić zacinające się drzwi w samochodzie, zaholować wózek z szybowcem do innego miasta, piłowanie i rąbanie drzewa i oczywiście kominek plus renowacja mebli (nie wspomnę o dzieleniu zainteresowań matematyczno-fizyczno- chemiczno- elektronicznych z dwójką dorastających dzieci) ech no i konfitury...mniam mniam...potrafię zrobić rewelacyjne według starych receptur a gotowanie?...nawet największe rarytasy...i wystarczy mi obejrzec i posmakować potrawę i trochę znajomości składników....szczegółowe przepisy nie są mi potrzebne...zrobię najtrudniejszą potrawę Urządzałam wielkie przyjęcia w domu, sama szykowałam potrawy...różne i skomplikowane...teraz preferuję grilla...też rewelacyjne i smaczne czy kobieta powinna umieć gotować....hym....słowo "powinna" nie ma tu zastosowania, gotowanie wchodzi w skład umiejętności przeżycia...żyjesz..gotujesz... lub jadasz nieugotowane jeśli lubisz....lub ktoś inny ugotuje w zamiam za (tu jakiś ekwiwalent) nie polecam bycia taką delikatną kobietką znam taką mniej delikatną której się pomaga nawet ...odkręcić zakrętkę od butelki ...bo ona biedna nie potrafi i nie radzi sobie....i przez lata całe jej mąż skacze wokół niej i bardzo ją kocha (autentycznie)

Gość batory 27
wg mnie kobiety nie potrafia gotowac!!!! na calym swiecie najlepszymi kuchartzami sa mezczyzni to o czyms swiadczy! kobieta ktorej wydaje sie ze umie gotowac gotuje bo musi traktuje to jako obowiazek robi wszystko podrecznikowo a facet ktory gotuje znaczy ze lubi gotowac i wklada w to serce!!

Gość juuuuuuuuuula
a ja nie potrafię gotować... nio moze pomidorową, ziemniaki i makaron i na tym sie kończy i żyję i co? zlinczuje mnie ktoś za to? nie lubię gotowania i tyle i nie zmusi mnie nikt żebym sie tego na chama uczyła... juz wolę wymieniac uszczelki hehe

Gość pacz
kazdy czlowiek powinien umiec gotowac

Gość NadNiemnem
Moze umiec. Ale najwazniejsze, zeby jeszcze umiala sie bzykac. Bo inaczej zapasie cie i gdy juz bedziesz wazyl 200 kg to posiedzicie sobie razem na wzmocnionej kanapie ;-) http://zacharzewska.com/2011/03/05/kanta-idealizm-krytyczny/ W tych sprawach kazde rpzegiecie jest zle. A gotowanie z pewnoscia nie moze byc senswm zycia.

Jak kobieta nie umie gotować to znaczy, że jest tępa. Zamiast trwonić czas niech weźmie podróże kulianarne Roberta Makłowicza lub z patelnią przez świat na DVD i się uczy, zamiast filozofować. Tyle

każdy człowiek powinien umieć przyrządzić posiłek, tak samo jak wiedzieć co to jest szczoteczka do zębów..

,, Jak kobieta nie umie gotować to znaczy, że jest tępa." nie jest tępa tylko nie interesuje ją to. Może jest specem w innej dziedzinie. Ale powinna wiedzieć jak zrobić jajecznicę czy jakikolwiek podstawowy posiłek.

Dokładnie, każdy powinien umieć gotować, niezależnie od płci. I nie trzeba być od razu Magda Gesller czy innym Pascalem ;)

,, znam taką mniej delikatną której się pomaga nawet ...odkręcić zakrętkę od butelki ...bo ona biedna nie potrafi i nie radzi sobie....i przez lata całe jej mąż skacze wokół niej i bardzo ją kocha (autentycznie)" to normalne, że kobiety są delikatne, ale nie powinny być niezdarne...