Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość problemiczek...

czy mam jakies PRAWA????

Polecane posty

Gość problemiczek...

JEStesmy z mezem 6 lat po slubie. Mamy dziecko, niedlugo urodzi sie kolejne. MAz zarabia 6 tys. netto, ja w tej chwili nie pracuje, tylko biore zlecenia czasami do domu. Mysle o rozwodzie... nie chce zaglebiac sie w przyczyny.... bardzo chcialabym, aby dzieci mialy pelny dom, ale mecze sie psychicznie w zwiazku z tym mrukliwym, nudnym czlowiekiem. Nic od niego nie chce, tylko zeby nie odbieral mi praw do dzieci i aby na nie placil (na dzieci, nie na mnie). I teraz moje pytanie do zorientowanych mam. jakies 6 miesiecy po porodzie chce pojsc do pracy. WYciagne tak do 3 tys. netto, nie wiecej. czy mimo ze teraz nie pracuje a jesli zaczne, to zarobie duzo mniej niz maz, sad nie odbierze mi praw do dzieci?? JEstem dobra mama, dziecko jest zadbane, rezolutne, nad wiek rozwiniete, zwiazane ze mna emocjonalnie....

dlaczego miałby Ci odebrać prawa rodzicielskie?? zamierzasz brac rozwód z orzekaniem o winie czy bez?

Gość AmbiwalencjaX
To zalezy od tego jak przebiegnie sprawa o rozwod. Jezeli maz bedzie chcial miec prawo do opieki o tak latwo moze nie byc. Kiedys bylo tak ze na 99,99% to kobieta dostawala prawo do opierki ale czasy sie zmieniaja. Pewnie moga byc robione jakies badania. No i SPECJALISCI wydadza opinie ktora posluzy sie sad.... a decyzja sadu moze byc zalezna od tego jakie nastawienie ma sad. itd. itp. nie masz takiej pewnosci, sytuacja moze sie rozwijac dynamicznie. Ale zanim cos zzrobis zmozesz przeciez wiac separacje i ustalic z mezem co i jak z dziecmi. NIe lepiej p orozmawiac?

Nie tak łatwo odebrac prawa rodzicielskie musi byc powazna przyczyna to ze mniej zarobisz nia nie jest poza tym dzieci wq 99,9% zostaja z mama

Gość bjj
jakie masz wyksztalcenie, pracowalas kiedys jesli tak to czym sie zajmowalas ?