Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dawnodawnodawnokhjjf

LOGOPEDIA

Polecane posty

hej, czy ktoś z Was orientuje sie czy warto studiowac logopedie??? czy jest to bardzo oblegany kierunek? i czy po tym sa dobre w miare zarobki???czy moze lepiej isc na pedagogike??

Gość hmmmjgfdd
ani logopedia, ani pedagogika- nie warto, zarobki małe, o prace trudno.

Gość klioklio
jestem pedagogiem i mam wiele kolezanek logopedów. Napewno podstawowe studia duzo Ci nie dadzą, ale moze neurologopedia potem. to ostatnio modny temat i pewnie jeszzce długo. mam kumpelki co pozakładały swoje gabinety i trzepia kasę. ale doświadczenie jest wymagane. poza tym oprócz neuro, mozesz robic inne kursy takie jak NDT bobath, Si, to wszystko potem Ci się zwróci serio. Jakbys miala tylko pracowac w szkole to nie radze. idz w stronę terapii dzieci neurologicznych, dzis to popłatny temat. ja tez ma swoj gabinet ale oprocz podstawowego zawodu mam kursyi doswiadczenie. ale bardziej Ci polecam logopedię ze względu na szerszy wachlarz doskonalenia sie w ramach roznych kursów. pedagodzy mają okrojone mozliwosci. psycholodzy i logopedzi wieksze, powodzenia :)

klioklio- a gdybym chciala studiowac 2 kierunki naraz- logopedie i psychologie???

Gość klioklio
jak dasz radę? czemu nie

chcialabym byc psychologiem klinicznym a logopedia tez mnie interesuje i dlatego troche niezdecydowana jestem. a 2 kierunki naraz np jeden dziennie a drugi zaocznie to moze to nie taki głupi pomysł

Gość klioklio
napewno duzo materiału ale jak uwazasz,ze sobie poradzisz próbuj.

dziękuję:*