Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Co zrooobić

Co zrobić?

Polecane posty

Gość Co zrooobić

Otóż jesteśmy ze sobą od pół roku. Jakoś po dwóch miesiącach doszło do trochę bliższych pieszczot, ale wszystko to pomijając intymne miejsca. No i tak się zdarzało raz na jakieś 2 tygodnie aż do tej pory. Dziewczyna stwierdziła, że jest za wcześnie na to wszystko. Boi się, że w to wszystko za szybko i niedługo to przestanie mi wystarczać i będę chciał więcej. Jeśli chodzi o mnie nie planuję seksu przez najbliższe 2-3 lata, bo sam myśle, że na to za wcześnie, ale uważam, że do tej pory wytrzymałbym z tą bliskością fizyczną w takiej formie. I teraz pytanie.. Co z tym zrobić? Chciałbym, żeby ona bez obaw pozwalała i sama tego chciała. Mówi, że ostatnio jest tak, że początkowo ma na to ochote, ale nie chce tego robić. Ma tak jakby blokade. Wydaje mi się, że się boi.. Mówi, że nie wie czemu tak jest, może to jakieś podświadome..

Gość Co zrooobić
up

Gość a ile macie lat

Gość Co zrooobić
po 18. i seks póki co mi nie w głowie ;)

Gość las w którym mieszka sowa
podświadome, blokada itp itd jasne, że może wyniosła traumę z dzieciństwa, może ma wyjątkowo delikatną psychikę itp itd ale Twoja deklaracja, że nie będziesz uprawiał seksu, jeszcze przez 2, 3 lata (ile masz lat?) z góry ustawia Cię na pozycji przegranej nie ważne czy jej to powiesz, czy nie ona i tak to poczuje (nawet poza świadomą percepcją) że Ty nie jesteś dość zdeterminowany, aby pójść dalej więc, sama mając opory, wątpliwości wycofuje się, bez względu na Ciebie i Twoje oczekiwania ten Twój problem z inną kobietą, może się powtórzyć, gdy będziesz, że tak powiem defensywny ale za mało wiem o Tobie, aby się upierać ona ma swoją rację, jeśli nie chce uprawiać seksu (może z Tobą, może w ogóle) to pozwalanie na zachowania, które opisałeś musi doprowadzić do eskalacji, być może ona bardziej lęka się swojej reakcji niż Twojej, boi się że potem nie będzie miała siły powiedzieć nie co zrobić? nie wiem wiem co ja bym zrobił przycisnąłbym ją, oczywiście wyłącznie psychicznie, tak aby się rozpalała co raz bardziej jeśli by mi nie wyszło, pożegnałbym się, bo dla mnie związek bez seksu to zawracanie głowy ale Ty to nie ja o jednym pamiętaj bez względu na jej opory, zawsze miej ze sobą prezerwatywy dlaczego? bo jeśli nagle puszczą jej blokady, nie sądzę abyście pomyśleli o zabezpieczeniu i o drugim pamiętaj nie daj się ponieść emocjom i nigdy nie zrób niczego, co ona mogłaby odczytać jako przemoc fizyczną

Gość las w którym mieszka sowa
po 18 lat sam sobie zaprzeczasz seks Ci nie w głowie ale do niego dążysz może tego nie widzisz :D

Gość Co zrooobić
Dążę, ale wiem po prostu, że narazie do niego nie dojdzie, bo oboje jesteśmy, że tak powiem hmm.. 'za porządni' :D Nie deklarowałem się jakoś specjalnie, ale oboje mamy do tego takie podejście. A ona rozstała się ze swoim poprzednim chłopakiem właśnie dlatego, że chciał seksu, a ona nie była na to gotowa. Wiem, że na razie nie ufa mi do tego stopnia. Wiem, że to nastąpi właśnie gdzieś za rok, dwa, może trzy..

Gość upsdgfg
up

Gość Co zrooobić
up

Gość upupupupp
up

Gość skoro nie myślisz o seksie
to jej o tym powiedz, bo pewnie tego się obawia. Jak jej powiesz, że chcesz tylko pieszczot, które były do tej pory, to będzie spokojniejsza. A jeśli chodzi o seks, to nie zdziw się jak ci go sama wkrótce zaproponuje, bo niby dlaczego porządni ludzie mieliby tego nie robić?

Gość Co zrooobić
A nie uważacie, że jeśli jej powiem, że nie chce seksu i mi na tym nie zależy to ona po prostu też nie będzie tego chciała, bo się będzie bała mojej reakcji?

Gość Co zrooobić
Po prostu chce stworzyć zdrowy i trwały związek i uważam, że w tym wieku i na tym etapie znajomości na seks jest za wcześnie. Ale nie uważam, że takie pieszczoty teraz są złe.. Są potrzebne i wydają mi się czymś naturalnym.. Ale własnie nie wiem jak jej to wytłumaczyć..

Gość Bogdannnnn
Jak pół roku z nią jesteś i nic to w dzisiejszych czasach trochę dziwne. Ale poczekaj jeszcze trochę, nie naciskaj, ale jak przez miesiąc, dwa nic dalej nie będzie, to daj sobie spokój.

Gość abc i xyz
wkurwia mnie to całe "up"

Gość Co zrooobić
No ale w moim odczuciu mamy po 18 lat (właściwie ona jeszcze 17) no i wydaje mi się, że do seksu trzeba dorosnąć.