Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hyderka

czy otylosc juz zepsula mi zdrowie?

Polecane posty

Gość hyderka

czesc, mam 21 lat i otylosc I stopnia dopiero od poltora roku. staram sie juz na serio schudnac choc zycie mi to utrudnialo. ale martwia mnie moje wyniki. 1. UWAGA PYTANIE PIERWSZE: CZY TAKA OTYLOSC MOZE JUZ BARDZO ZASZKODZIC PRZEZ TEN CZAS? wczesniej mialam normalna wage tak posrodku. ale postanowilam sie glodzic 20 dni. udalo sie schudnac 10 kg. bylam blisko niedowagi. ale chlopak powiedzial ze mnie nie kocha i nudzilo mi sie wiec jadlam za duzo i tak powoli coraz coraz gorzej. tsh mialam lekko podwyzszone 6 i cos po przecinku. po braniu tabletek tsh ciagle mi sie zmniejsza. 2. CZY ISTNIEJE MOZLIWOSC ZE TSH BYLO PODWYZSZONE TYLKO NA CHWILE I WCALE NIE MAM NIEDOCZYNNOSCI TARCZYCY JAK TWIERDZI LEKARZ, BO ONO CIAGLE MI SPADA OBECNIE MAM 0,39? cholesterol mam bardzo blisko normy. 3. CZY DA SIE GO JESZCZE MOCNO ZBIC? najgorsze jest to ze glukoze na czczo mam 109 (norma na kartce to 110) na glukoze robilam dwa badania co pol roku i oba wykazaly 109. 4. CZY POWINNAM Z TAKA GLUKOZA ISC DO LEKARZA I SIE MARTWIC JUZ? 5. MAM LEKKO PODWYZSZONE MONOCYTY I LIMFOCYTY czy to cos znaczy, czy to MOZE PRZEZ USUNIECIE NADZERKI OSTATNIO? 6. zawsze mialam bardzo niskie cisnienie, prawie hipotonia. obecnie mam okolo 115/80 czyli prawie ksiazkowe ale CZY TAKI SKOK MOGL MI ZASZKODZIC I MAM TETNO 90 czy to zle? mimo wszystko ze tego duzo jest PROSZE O ODPOWIEDZI NA WSZYSTKIE WSZYSTKIE PYTANIA I NIE KRYTYKOWANIE BEZ POWODU.

Gość hyderka
i jeszcze mam bole w klatce piersiowej ekg robilam rok temu.

Gość Uwaga Żarty
jutro umrze4sx

Jeśli szybko zrzucisz zbędne kilogramy, to wszystko powinno wrócić do normy. Tylko koniecznie skup się na zdrowej diecie i aktywności fizycznej. Jak w porę zadbasz, to nic się nie powinno stać.

Acham wyniki badań bardzo często się zmieniają, mi TSH skakało ostatnio różnie w ciągu tego i zeszłego roku. Czasami było ponad normę, a po 2 miesiącach już w porządku. Tętno za wysokie masz, ale da je się uregulować przez sport. Jeśli masz małe zmiany w wynikach krwi, nie panikuj. Co do limfocytów to nie wiem z czego to wynika, też tak mam, ale ja z kolei nie jestem otyła ani nic z tych rzeczy. Nadżerka nie ma tu nic do rzeczy. Glukozę powinnaś też poprawić dietą.