Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hahdafghafdg

dziewictwo

Polecane posty

Gość hahdafghafdg

Właśnie czym dla Was jest dziewictwo ? Chodzi mi o to czy np. za dziewice uważacie osoba która nigdy nie była z chłopakiem w łozku iiii nigdy sie z nikim nie piescila procz całuska? bo widze ze są odemienne poglady na to . .. jaa. uwazam ze dziewica moze byc nawet ta osoba ktora nie ma blony dziewiczej przez to ze np. jechala rowerem, uzywala tampona i jej poprostyu pękła.. I co myslicie o dziewicach w wieku np. 18 lat ? a co o takich co dają dupy w wieku 14/16 lat :/

Gość Pawele
Takie co dają dupy w wieku 16 lat to zwykła patologia a one to szmaty które myślą że to już coś. A prawdziwe przezycie sexu to jest koło 20 stki. I jak się jest gotowym. Zazwyczaj teraz takie smarkure w wieku 16 lat to z byle kim to dziewictwo tracą.

Gość nie-wielka
Mam 29 lat i jestem dziwica mam faceta ale nie czuje sie gotowa i szanuje mojego faceta ze jest w stanie to zrozumiec. najwazniejsze to odpowiedni facet i odpowiednia chwila bardzo wazna w tej kwestii jest dojzalosc psychiczna wtedy przezywa sie to w odpowiedni sposob. a nie tylko zrobienie tego poniewaz wszytskie kolezanki to zrobily.

wikepidia bardzo madrze o tym informuje: Dziewictwo oznacza stan człowieka, mężczyzny lub kobiety, przed podjęciem stosunków seksualnych. Kobieta jest wówczas określana mianem dziewicy, natomiast mężczyzna — prawiczka Częsty pogląd utożsamiania dziewictwa z istnieniem u kobiety błony dziewiczej jest uważany przez naukowców za błędny. Potwierdzone naukowo są przypadki kobiet, które rodziły się bez wykształconej błony dziewiczej. Błonę dziewiczą można również stracić w inny sposób niż przy współżyciu. Może ona ulec uszkodzeniu również podczas wypadku, intensywnego uprawiania pewnych rodzajów sportu[potrzebne źródło], a także podczas zabiegu lekarskiego lub masturbacji albo niewłaściwego używania tamponów itp. Z drugiej strony znane są przypadki, że błona dziewicza nie uległa przerwaniu podczas stosunku seksualnego. Często w takich przypadkach stosuje się specjalne nacięcie lekarskie. Jakkolwiek w większości przypadków obecność błony dziewiczej pokrywa się z faktycznym nie odbywaniem stosunków seksualnych w przeszłości, to jednak wspomniane wyżej przypadki negują tę metodę jako wiarygodną. Ponadto utożsamianie dziewictwa z faktem istnienia błony dziewiczej jest mylne w przypadku uprawiania seksu analnego lub bez penetracji — w stosunku do takich osób (uprawiających różne rodzaje seksu oprócz stosunku waginalnego i przez to mających zachowaną błonę dziewiczą) używane jest czasem określenie "półdziewica" (na podstawie powieści "Półdziewice", fr. Les Demi-vierges francuskiego pisarza Marcela Prévosta z 1894 r.). Podobnie kobieta, która uległa wypadkowi i straciła błonę dziewiczą, może nadal być uważana za dziewicę. Utożsamianie dziewictwa z istnieniem błony dziewiczej powoduje, że czasem wykonywane są zabiegi „przywracania dziewictwa”