Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

nofuture

Nigdy nie mam kaca. Dziwne. Ktos sie z tym spotkał?

Polecane posty

Kiedys gdy zaczynałem pic zdarzał sie kac. A od jakichs 3 lat... nie. Mogę wypić mnóstwo wódki, piwa, skuć sie do nieprzytomności tak że nie pamietam niczego i... rano budze sie jakbym poprzedniego dnia nie pił nic. Czym to tlumaczyc?

Gość To juz jest III stopien
alkoholizmu ! Wiela razy juz byles na Izbuni ?

Gość to się nazywa alkoholizm

nogdy nie byłem na izbie, nie pije regularnie-w ciagu ostatnieggo roku narabałem sie moze ze 2 razy, gdy sie napije zdarza mi sie zapalic (na codzien nie pale) zwykle mieszam alkohol-drink, potem wódka, piwo a nawet wino. I budze sie jak nowonarodzony.

Gość u mnie było tak jak opisujesz
ale jak gówniarą byłam, jak mniej więcej skończyłam 25 l. to kac przyszedł

Gość To chlej tak dalej moczyryju
Napewno to Ci wyjdzie na zdrowie ! Facet co nie byl na izbie , to nie facet !

Gość parowka z serem
hee tez tak mam, a alkoholiczka nie jestem :) zazdroście nam hehe :D

No, to alkoholizm. Poczytaj sobie. Leżysz chłopie. Potem będzie odwrotnie, wypijesz jednego i jesteś sztywny. Ale tak dla pewności, spróbuj z tydzień nie pić nic, jeśli dasz radę to spoko, mylę się. W tamtym roku pożegnałem dwóch znajomków, co przesadzali z piciem. Leżą nawet niedaleko siebie, to niewielki cmentarz.

heh-żeby była jasnosc-nie pije regularnie. Nie pić alkoholu tydzień ? spoko-nie pije juz 2 tygodnie bo nie było zadnej okazji. W ciagu ostatniego roku pijany byłem tylko kilka razy razy. A kaca brak.

Gość nie umiee nie umiem
Ja tez nigdy nie mam kaca, rzadko pije ale jak sie upije fest to nie mam nawet

Gość aha i achhhhh
ja też nie. Tylko trzeba pić dużo wody i potem zieloną herbate zanim pójdziesz spac. I juz.

Gość Arthur.o
Ja tez tak mam moge chlac do nieprzytomnosci a jak sie obudze to i tak nie bede mial kaca :)

Gość ffwrv
moze malo wypijasz, to ze upijasz sie do nieprzytomnosci nie oznacza ze duzo pijesz. przykladowo ile jest w stanie wypic aby byc na granicy przytomnosci,ile wypijasz gdy jestes ju znieprzytomny?

Gość tatatata
Ejj ja też nigdy nie mam kaca. Piję bardzo różnie ( w sensie raz 3 razy w tygodniu ale to są takie skoki na piwko a raz nie piję 3 tygodnie). Jak mam zamiar się porządnie upić, tak żeby mocno poczuć (ale nie zgonować, to głupota...) to dobijam do około 3 promili i rano i tak nic mi nie jest. To chyba nie mało, kaca nie ma, jakaś odpowiedź? Nasza wątroba załatwia to w czasie snu i nie czujemy ? Ja mam szybką przemianę materii może to dlatego ?

Gość sprawdź sobie poziom
cukru we krwi !!!!

Gość tatatata
sugerujesz, że możemy być cukrzykami ? Ja nie mam żadnych objawów więc to raczej nie to ale jak będę miał możliwość i dorwę kogoś z glukometrem to sprawdzę przed piciem, w trakcie i po :)

Gość sprawdź sobie poziom
sugeruje.. bo podobnie miał mój kumpel

Gość Dwugłowa Biedronka
ja też nigdy nie mam kaca, wyjaśnienie jest proste, jestem abstynentem alkoholowo - papierosowao - lekowym.

Gość qrfa..
biedronka przybij piątke:D

Gość tatatata
i tak najlepiej :D

Gość cvhkjhb
k.rwa, to zazdroszcze, ja namietnie rzygam caly dzien po i nie mam sily nawet wstac z lozka (tylko haftowac biegam do kibelka)

ja mam na odwrot - kiedys pilam i kaca nie mialam,a teraz po jednym piwie tak mnie rano suszy,ze wypijam bardzo duzo plynow:) ogolnie tez nie pije,bo potem niestety wymiotuje...

Gość sokranczi
mam 16 lat i zdarza mi się wypić ale jak pije to do nie przytomności i też nigdy nie mam kaca. Nie tak jak moi koledzy i koleżanki

Gość gość
ja jestem kobieta 38 lat i tez nigdy nie mam kaca, nie pije czesto ale czasem zdarza sie duzo, potrafie przepic facetow, alkohol mnie nie bierze, poza tym nigdy mnie glowa nie boli, wogole glowa mnie nigdy nie boli nietylko wlasnie po imprezie:) taka natura ale z wiekiem zauwazam ze juz zaczyna mi alkohol nie smakowac, zwyczajnie nie mam ochoty, a kiedys przeciwnie:)

Gość gość
Ja nie miewam kaca. Nie suszy mnie. Krócej śpię po alkoholu. Nie mam cukrzycy i palę papierosy. Rzadko zdarza mi się pić alkohol więc to mnie troche dziwi. Doszłam jednak do wniosku, że dużo zależy od diety. Moi znajomi kiedy do mnie przychodzą coś zjeść zanim wyjdziemy na piwo mają kaca znacznie mniejszego (zmęczenie bez bólów głowy lub po prostu suchota). Zazwyczaj jemy dużo tłustego i zielonych warzyw zanim wyjdziemy. Gdzieś się doczytałam, że warto jest kilka godzin przed imprezą zjeść... sałatę. Pomiędzy drinkami piję też dużo wody. Przez to nie mam sachary na drugi dzień.

Gość gość
A ja mam kaca zawsze i tez jest dobrze :-)

Gość gość
Witam ja pije roznie czasem 3 razy w tyg a czasem nie pije z 2-3 tyg. Kiedys mialam tak ze zygalam strasznie pozniej po kilku latach tylko zdychalam rzoladek bolal a jak pomieszlalam alkohol to glowa bolala i palilam do tego i pale na codzien a teraz od kilku miesiecy nie mam kaca wgl chocbym nie wiem ile wypila... umie to ktos wytlumaczyc racjonalnie?

Gość rysiekzhuty
ja też nie mam objawów tzw "kaca". Znajomy lekarz mówił mi o wadzie wątroby - braku enzymu rozkładającego alkohol etylowy w aldehyd octowy. to tzw. wonrtoba indiańska