marzenka_s 0 Napisano Lipiec 6, 2009 tak dlugo czekalam az moj partner sie zdecyduje co do zaplanowania starania sie o dziecko. On ma juz coreczke z poprzedniego zwiazku,bardzo za nia przepadam jak jest z nami traktujeja jak swoje dziecko ae chcialabym miec faktycznie swoje.W koncu sie zdecydowalismy na zaplanowanie naszej dzidzi. w pierwszym miesiacu sie nie udalo,teraz jest drugi-mam cicha nadzieje ze moze tym razem,tak bardzo tego pragne.... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
asiaAaK 0 Napisano Lipiec 6, 2009 Hej:) ja tez staram sie z partnerem o dziecko tylko juz ponad 10 cykli i nic;/ w tym miesiacu zwiekszylismy intensywnosc naszych staran i czekamy co z tego wyniknie... okres powinnam dostac 10 lipca czyli juz w piatek i tak pewnie przyjdzie wczesniej bo juz brzuch mnie pobolewa... jednak mam cichutka nadzieje ze ta @ jednak nie przyjdzie i ze sie wkoncu udalo...tak bardzo bym chciala:) to trzymam kciuki zeby i Tobie sie udalo;) pozdrawiam:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
marzenka_s 0 Napisano Lipiec 6, 2009 ja dopiero 2 miesiac staran ale juz dostaje na glowe,bo to jest moje wielkie marzenie ktore jak sie spelni to bede najszczesliwsza kobieta na swiecie...ja doiero mam dostac pod koniec miesiaca wiec jeszcze sobie dlugooo poczekam ale i mam jeszcze czas do starania sie:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
asiaAaK 0 Napisano Lipiec 6, 2009 to mamy takie same marzenia:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość taka jedna ona usa Napisano Lipiec 6, 2009 czesc ja tez sie staram o dzidziusia mozna powiedzec ze 2 cykl bo w pierwszym zaczelismy kochac sie bez zabezpieczenia wiec byly marne szanse,no a teraz juz probujemy na dobre z tym ze wiem kiedy powinam miec dni plodne i przygladam sie na sygnaly mojego organizmu ale nie chce naszego zycia lozkowego sprowadzic tylko do staranek wiec nie bardzo przywiazuje do tego wielka wage tylko idziemy na calosc wtedy kiedy mam ochote,dodam ze cykle mam bardzo krotkie ok 26dni a ten ostatni byl bardzo krotki bo 24 a nastepna powinnam miec za ok 2 tyg.wiec zobaczymy czy mam tyle szczescia co przy corci z ktora zaskoczylam za pierwszym cyklem. a jak to jest u was czy macie jakies zaplanowane lub sprawdzone techniki jesli nam sie uda bedzie to moja druga dzidzia jendna ma 2 latka wiec uwazam ze naj wyzszy czas na rodzenstwo i kiedy czlowiek jeszcze z wprawy nie wyszedl. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
dzasty86 0 Napisano Lipiec 7, 2009 hej ja tez sie staram juz od ponad pol roku i mam nadziej ze w koncu sie uda.... dzis albo jutro powinna przyjsc @ choc mam wielka nadziej ze nie przyjdzie::) wczesniej bardzo pobolewało mnie podbrzusze i kilka dni odczuwalam klucie prawego jajnika.poza tym z jakies dwa tygodnie bardzo bola mnie sutki, co wczesniej przed @ sie nie zdarzalo, zazwyczaj bolaly mnie cale piersi... wczoraj i przedwczoraj mialam bardzo duzo wodnistego bialego sluzu, poprostu ze mnie lecialo, dzis raniutko bardzo mnie bholal brzuch myslalam ze dostane @ ale niee, mam nadzieje ze alej tak bedzie , no i strasznie mnie mdli... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
marzenka_s 0 Napisano Lipiec 7, 2009 no to ty jak narazie z nas masz najwieksze szanse ze jestes w ciazy,mnie jak narazie kuje lewy jajnik ale nie robie zadnych testow bo nie chce sie znowu zalamac poczekam do konca iesiaca bo tak mam dostac @ a jak narazie dalej bede sie starac no chyba ze pojawia sie w tym czasie dziwne objawy to wtedy zrobie test,ale za kazdym razem jak robie test to jest zalamanie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
dzasty86 0 Napisano Lipiec 7, 2009 marzena... rozumien cie bardzo dobrze... ja tez zawsze jak do tej pory tak mialam...... ja teraz w sobote robilam test tylko ze to byl 12 albo 13 dzien po stosunku i wyszedl negatywnie, prawdopodobnie za wczesnie go zrobilam... dzisiaj strasznie mnie mdli, przed chwila wymiotowalam ( tylko na sucho ) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
dzasty86 0 Napisano Lipiec 7, 2009 marzenka a jak dlugie masz cykle? regularne? mialas juz owulacje? obserwujesz swoje cialo albo mierzysz temp Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
marzenka_s 0 Napisano Lipiec 7, 2009 ja tak sie zastanawiam czy zrobic ten test czy nie,bo z jednej strony sie boje z drugiej chcialabym wiedziec,ale tez nie wiem czy nie bedzie to za wczesnie wiec lepeij poczekam...Przed wczoraj mialam taki wypchany brzuch i wzdecia ,a w sobote jak napilam sie piwa to bylo mi tak nie dobrze ze musialam je wylac no a od wczoraj mam takie klucia lewego jajnika...chcialabym aby sie udalo...tak mnie ciagnie by zrobic ten test,ale poczekam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
marzenka_s 0 Napisano Lipiec 7, 2009 wiesz co wlansie za pierwszym razem nam sie nie udalo bo nawet nie skupilama sie na obserwacji i obliczeniach ale tym razem jak sie kochalismy mialam piewrszy dzien owulacji. zawsze mam reguarny cykl czyli co 28 dni Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
marzenka_s 0 Napisano Lipiec 7, 2009 ja sie sugeruje kalndarzykiem elektronicznym nie wiem na pewno nie daje 100% pewnosci ale zawsze cos no i wyszlo ze najabrdziej plidne mam od niedzieli przez caly tydzien,temp nie mierze(jeszcze nie probowalam) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
dzasty86 0 Napisano Lipiec 7, 2009 wiesz co , radze ci zebys zaczekala , bo bez sensu jest teraz robic jak okres masz miec pod koniec miesiaca tak? jak wiem ze fajnie jest tak mowic ... wiem to po sobie, ale nie potrzebnie bedziesz teraz robic , bo napewno wyjdzie jeszcze negatywny dlatego ze to jest za wczesnie, test ciazowy czasami pokazuje prawidlowe dopiero po terminie spodziewanej miesiaczki.... a kiedy doszlo do stosunku? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
dzasty86 0 Napisano Lipiec 7, 2009 aha,to jezeli odczuwasz klucia janika to znaczy ze moze byc owulacja albo ona sie konczy, to dzialajcie jak najwiecej, a jezeli dopiero teraz masz te dni plodne, to mowie ci nie ma sensu robic testu , bo test mozesz zrobic najwczesniej 14 dni od zagniezdzenia , Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
dzasty86 0 Napisano Lipiec 7, 2009 aha czyli tak od 10 dnia masz plodne tak? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
dzasty86 0 Napisano Lipiec 7, 2009 marzenka aile masz latek?ja 23 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
marzenka_s 0 Napisano Lipiec 7, 2009 tak. No wiem wiem dlatego odposzcze sobie i nie robie tego testu. poczekam do konca miesiaca.ja niestey mojego faceta mam tylko od piatku do niedzieli wiec tylko weekendy nam pozostaja na nadzialanie bo pracuje w delegacji i mamy troszke trudnosci z tym ale przyjedzie to bede miala jeszcze plodne z tego co wyliczylam;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
marzenka_s 0 Napisano Lipiec 7, 2009 21 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
marzenka_s 0 Napisano Lipiec 7, 2009 moj facet ma 27 wiec jest starszy ma juz coreczke z poprzedniego zwiazku i dlatego tak bardzo chcemy nasze malenstwo ,chce mu dac to czego nie otrzymal w tamtym zwiazku czyli takiej rodzinnosci Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
dzasty86 0 Napisano Lipiec 7, 2009 hehe to tak jak u mnie ja tez mam mozliosc tylko w weekendy hehhe bo tez jest w delegacji Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
dzasty86 0 Napisano Lipiec 7, 2009 ale jest mi strasznie nie dobrze, nawet kawa mi zabardzo nie skakuje ktora do tej pory pilam bardzo duzo...moglabym, w sumie zrobic juz test,bo dzis albo jutro powinnam dostac @, poczekam zobacze czy przyjdzie a jak nie to jak bedzie sie opozniac to zrobie dopiero wtedy, bo niechce teraz robic zeby znowu sie rozczarowac Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
marzenka_s 0 Napisano Lipiec 7, 2009 to daj znac jak tylko zrobisz test,ja ci zycze jak najlepiej;) cos mi sie wydaje ze w twoim przypadku to bedzie ciaza;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
marzenka_s 0 Napisano Lipiec 7, 2009 A SKAD JESTES? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
dzasty86 0 Napisano Lipiec 7, 2009 nic z tego nie bedzie....... nastepna porzka, dostalam okres... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
marzenka_s 0 Napisano Lipiec 7, 2009 kurcze;( wiec trzeba dalej walczyc... ja tego nei rozumie dlaczego jak czlowiek tak bardzo pragnie dziecka to jest to takie trudne a jak nie chce to z wpadki raz dwai ma... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
dzasty86 0 Napisano Lipiec 7, 2009 przytulanki u mnie byly w owulacje co pokazal test owulacyjny a i tak nic tego, denerwuje mnie juz to ......az sie poryczalam , ile to mozna, od grudnia sie staramy i do tej pory nic.... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
marzenka_s 0 Napisano Lipiec 7, 2009 ;( wyobrazam sobie...ja pewnie tez bede zalamana jak dostane@ . Az nie chce sobie wyobrazac jak to bedzie jak tez bede musiala sie tak dlugoo starac i sie nie bedzie udawac. A powiedz mi jak twoj facet to przechodzi ? tez sie zalamuje jak dostajesz@ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
dzasty86 0 Napisano Lipiec 7, 2009 a moj partner jeszcze niewie ze dostalam teraz okres.......................wczesniej bylo ok, nic nie mowil, ja wczesniej mialam nieregularne @ , dopiero od trzech miesiecy biore duphaston ktory ma mi uregulowc cykle i pomoc w zajsciu w ciaze..... tylko ze nie widac rezultatow(załamka) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
dzasty86 0 Napisano Lipiec 7, 2009 mam jeszcze nadzieje ze to bedzie tylko plamienie a nie okres i moze jeszcze cos z tego wyjdzie.... brzuch mnie nie boli jak zazwyczaj przy miesiaczce , jest mi tylko strasznie niedobrze, no i dalej sutki przy dotykaniu mnie bola Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
dzasty86 0 Napisano Lipiec 7, 2009 kolor 2 jest jest tak jak zawsze czerwony tylko taka kawa z mlekiem i narazie malutko tego, zobacze pozniej co bedzie.........(trzymam jeszcze mocno kciuki) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach