Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Olenkaaa

Opalenizna - jak utrwalić?

Polecane posty

Gość Olenkaaa

Właśnie wróciłam z wakacji z piękną morską opalenizną, ale trochę schodzi mi skóra. Czy pójście na solarium pomoże? Czy moja opalenizna zmieni kolor na "solarkę"? Oczywiście cały czas wcieram różne kremy nawilżające...

Gość Kłamca ale uwierz
hmm a mogłaś wcześniej pomyśleć o peelingu beta karotenie itp ;p

Gość doris79_30
Polecam po opalaniu kosmetyk EVA SUN balsam po opalaniu i kąpieli ujędrniający, który oprócz tego, że bosko chłodzi, odświeża i relaksuje, to dodatkowo utwala opaleniznę i wyrównuje jej koloryt. Zwykle zaopatruję się w te kosmetyki bezpośrednio w sklepie internetowym producenta PollenaEwa. Niska cena i mam pewność, że kosmetyki są w długich datach ważności.

Gość laleczka123
ja też używam balsamu po opalaniu EVA SUN. Utrwala opaleniznę zdobytą na słońcu oraz wyraźnie nawilża i ujędrnia skórę. No i wszystko w dobrej cenie :) Polecam!

Gość DobraSobie
Beta karoten mozna uzywac na 1-2 tyg przed opalaniem i w trakcie opalania, wtedy skora jest mniej podatna na oparzenia. Po opalaniu nie ma sposobu aby naturalnie opalenizna została dłuzej, złuszczy sie w ciągu miesiąca jak wszystko :) mozna stosowac ewentualnie balsamy brązujące.

Gość masło kakaowe balsamy
brązujące i do tego codziennie szklanaka soku z marchewki

Gość Dodońcia
Ja zawsze kilka dni po opalaniu używam jakiś super dermokosmetyków nawilżających. Skóra nawilżona jest wygładzona, ukojona i wolniej się złuszcza dlatego opalenizna trzyma się lepiej i dłużej. Osobiście jestem fanka balsamu do ciała Decubal. jest to dermokosmetyk bezzapachowy, bez konserwantów i dla mojej opalonej skóry jest idealny.

Gość niedecubal
zdrowy naskórek zawsze złuszcza się zawsze z tą samą prędkoscią obojetnie czy ktos używa dekubal czy inny balsam - wyjątkiem są chorzy na łuszczycę. Z brązujących balsamów polecam Lirene kawowy, bo nie pozostawia żadnych smug, kosztuje około 13zł

Gość Patrycja

Ja jestem zwolenniczką stosowania beta-karotenu, to jest rewelacja! Zaczynam zawsze chwilę przed okresem letnim i skórka.... mniam! 🙂 Szczerze polecam - poniżej wstawiam też link do ciekawego artykułu, może Ci się przyda.

PS. Wcinaj duuużo marchewki :classic_love::classic_love:

https://mojakosmetyczka.pl/beta-karoten-i-piekna-opalenizna/