Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 kwiatkowa........

zamiokulkas

Polecane posty

Go艣膰 kwiatkowa........

Porad藕cie prosz臋! Mam pi臋knego zamiokulkasa, hoduj臋 go - jak mi si臋 wydaje - prawid艂owo, a偶 nagle z偶贸艂k艂y mu listki (tylko dwa, na takim kr贸ciutkim p臋dzie), a na 艂odygach pojawi艂y si臋 ciemne plamy! Wsz臋dzie m贸wi膮, 偶e to z nadmiernego podlewania, ale ja go podlewam bardzo umiarkowanie!!!!! Co to mo偶e by膰 jeszcze? Mo偶e mu za ciep艂o, bo mam bardzo ciep艂e mieszkanie - jeszcze latem u mnie nie sta艂?

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 mo偶e mu gnija bulwy
zamiokulkasy podlewa si臋 max raz na tydzie艅 i to umiarkowanie o dziwo lubi膮 jak im ciasno w doniczce :), mo偶e trzeba zmieni膰 ziemi臋, bo jak tej ziemi jest ma艂o, to szybko si臋 wyja艂awia i nie lubia pe艂nego s艂o艅ca

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kwiatkowa......
No w艂a艣nie wydaje mi si臋, 偶e obchodz臋 si臋 z nim prawid艂owo, doniczki te偶 nie ma zbyt du偶ej. Mieszkanie jest s艂oneczne i gor膮ce - ale nie stoi w pe艂nym s艂o艅cu (zreszt膮 tam gdzie sta艂 poprzednio by艂o podobnie.) A jak sprawdzi膰 te bulwy? Poczekam jeszcze troch臋, przesusz臋 go mocno - mo偶e da rad臋! :-D Dzi臋ki za odpowied藕!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kasiama艂a333
z moim dzieje sie tak sama. Przez 3 lata pieknie r贸s艂 a teraz s膮 plamki i nowe p臋dy usychaj膮.!!!!!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kwiatkowa......
U mnie te偶 "zgin膮艂" m艂ody p臋d - mia艂 dopiero 2 listki, a jak dotkn臋艂am to 艂odyga by艂a zupe艂nie mi臋kka i odpad艂a. Mo偶e faktycznie go przela艂am? Spr贸buj臋 teraz dla odmiany przesuszy膰. Biedny kwiatek, cierpi ze mn膮 tortury.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 tysia123
niestety ten kwiat raz przelany p贸zniej ci臋偶ko uratowa膰. Chcoai偶 powiem wam 偶e nie wiem jak to z nimi jest. Ja swojego zamiokulkasa nie rozpieszcza艂am - raz s艂o艅ce, raz przeci膮gi, podlewam jak mi sie chce - raz na 2 tyg mniej wiecej, Przezyl r贸znie偶 2 przeprowadzki = zmiana miejsca zamieszkania + do艣膰 d艂uga podr贸偶. I co? I rosnie jak szalony. Moja mama hoduje zamiokulkasa zgodnie ze wszytskimi wskazowkami i juz 3 jej padly ;/ wiec w koncu nie wiem od czego to zalezy ;0

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kwiatkowa........
O! Widz臋, 偶e m贸j temacik od偶y艂 - fajnie! :-) W poprzednim miejscu u poprzedniej w艂a艣cicielki w艂a艣nie by艂 przelany - dlatego odda艂a go mi. U mnie od偶y艂, ale p贸藕niej ta historia z t膮 ga艂膮zk膮..... Teraz nic si臋 nie dzieje niepokoj膮cego, zobacz臋 co dalej. Poczekam - zobacz臋 :-)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Wydaje mi si臋, 偶e w za du偶ym 艣wietle/s艂o艅cu znajduje si臋 Twoja ro艣lina.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
wiem, 偶e stary temat, ale du偶o os贸b ma problemy z t膮 ro艣lin膮, wi臋c napisz臋: mojego hodowa艂am wg zasady "rzadko podlewa膰". Ale nie uwzgl臋dni艂am warunk贸w mieszkaniowych - mam bardzo ciep艂e, suche mieszkanie. Zacz臋艂o si臋 z nim dzia膰, jak tu jest opisane w pierwszym po艣cie. W ko艅cu wpad艂am na pomys艂 i zacz臋艂am go podlewa膰 normalnie, jak ka偶dy inny kwiatek - i dopiero si臋 rozbuja艂! :-)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 normalni dorosli ludzie
grzyba ma jak nic popsikaj czyms na grzyby

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
A ja mam pytanie. M贸j zamiokulkas pi臋knie puszcza nowe p臋dy ale nie rozwijaj膮 si臋 one do ko艅ca i zaczynaj膮 oddycha膰 chyba od g贸ry. P膮k jest nie do ko艅ca rozwini臋ty i zaczyna si臋 robi膰 ciemno br膮zowy, 偶贸艂kn膮 li艣cie i tak po 艂odydze... macie jaki艣 pomys艂 od czego to i jak tego unikn膮膰?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
A m贸j jak zacz膮艂 gubic li艣cie przenioslam na inne okno, odzyl, zacz膮艂 wypuszcza膰 nowe li艣cie, a od tygodnia kwitnie, musia艂am dobrze si臋 przyjrze膰 zanim dostrzeglam 偶e to kwiat :-)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Kurcze... tylko 偶e m贸j nie rozwija si臋 do ko艅ca... pnie si臋 w g贸r臋 nowa 艂odyga, puszcz膮 li艣cie j nagle u g贸ry przestaje si臋 rozwija膰 i tal jakby usycha nierozwini臋ty p膮k... :-/ Nie bardzo mam go gdzie przestawi膰 bo jest wielki...

Udost臋pnij ten post

Znacie por贸wnywark臋 cenow膮 CoZaCena- http://www.cozacena.pl/ ? Kole偶anka mi poleci艂a. Umo偶liwia przegl膮danie ofert pod k膮tem najbardziej korzystnej ceny. Znalaz艂am w taki spos贸b prezenty dla brata i taty. 艢wietne, eleganckie i klasyczne zegarki. Polecam dzia艂 Dla M臋偶czyzn- http://www.cozacena.pl/dla-mezczyzny

Udost臋pnij ten post