Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lady-anges

Problem !

Polecane posty

Gość lady-anges

Biore labletki anty Yassminelle, zawsze przyjmuje je regularnie. Jednak w środku 3 tygodnia zgubilam tabletki, wyczytalam ze trzeba odrazu zorobic 7dniowa przerwe ( przy czym nie trzeba stosować dodatkowej antykoncepcji ), wiec tak zrobilam, po tej przerwie rozpoczelam nowy blister. Jestem na poczatku 2 tyogdnia brania i odczuwam dziwny ból sutkow. Co to może oznaczać ? przyjmuje tabletki od roku, mialam na poczatku problemy gdyż bolaly mnie piersi ciagle ale ustąpiło po 2 miesiącach. Czy jest możliwość ciąży ? Może zrobić test dla spokoju ?

Gość lady-anges
byłam poza miastem i nie mogłam jechać do apteki :(

Gość lady-anges
dziekuje za szybka odpowiedz :) jestem z natury histeryczką wiec dlatego taka rekacja :P Kamien z serca :P

Gość moze byc
jak nie trzeba jak trzeba stosowac dodatkowa antykoncepcje z ksiezyca sie urwalas???

Gość lady-anges
Z ksieżyca chyba nie, jesli tak pisze na stronie yasminelle 1 tabletka zapomniana w trzecim tygodniu stosowania Istnieją dwie możliwości bez potrzeby stosowania dodatkowej metody antykoncepcyjnej: Należy jak najszybciej przyjąć zapomnianą tabletkę (nawet jeżeli oznacza to przyjęcie dwóch tabletek jednocześnie) a kolejne tak jak zazwyczaj. Po przyjęciu ostatniej tabletki z opakowania , nastepnego dnia należy rozpocząć przyjmowanie tabletek z nowego opakowania nie robiąc przerwy. Krwawienie miesiączkowe może wystąpić dopiero po zakończeniu przyjmowania tabletek z drugiego opakowania. Jednakże w trakcie przyjmowania tabletek może wystapić plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe. lub Można zaprzestać przyjmowania pozostałych tabletek z opakowania, zrobić 7 dniową lub krótszą przerwę (licząc również dzień w którym zapomniano przyjąć tabletkę) i rozpocząć przyjmowanie tabletek z następnego opakowania. Stosując tę metodę można rozpoczynać kolejne opakowanie tego samego dnia tygodnia jak zazwyczaj.

Gość lady-anges
może zwyczajnie je podrażniłam.. hmmm z tego co pamietam zaczeło się to od kiedy byłam nad jeziorem, nie zbyt czysta woda+ skakanie do wody na deske :P jak wiadomo ciało kobiety wrażliwe jest :P

Gość lady-anges
dziekuje jeszcze raz :) Pozdrawiam :D