Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 66/67/86/87

Jaka powinna być głębokość MISECZKI stanika przy obwodzie w biuście 86-87cm?

Polecane posty

Gość 66/67/86/87

ktoś mi podpowie?

To zależy od tego, jaki masz obwód pod biustem

Gość 66/67/86/87
pod biustem mam 66-67cm

Gość 66/67/86/87
nikt nie pomoże? może jest tutaj ktoś z takim samym obwodem?:)

Głębokość to ja nie wiem, ale rozmiar powinnaś nosić 60F z marek brytyjskich (Freya, Panache etc.) a z polskich 60G-H. Wtedy na pewno miseczki będą pasowały.

Gość 66/67/86/87
a mnie właśnie chodzi o głębokość miseczki w centymetrach dlatego, że jest ona totalnie różna nawet u tego samego producenta:O nie chcę się więcej sugerować literką jestem dopiero na początku "przygodny" z doborem właściwego stanika (jakieś 1,5 miesiąca), ale już zdążyłam zauważyć, że nawet miski analogicznie do obwodu POD są różnej wielkości, bo wiem, że mogłabym też nosić rozmiar 65 tylko ścisły, a wtedy powinnam wybrać miskę DD, ale miski w rozmiarze 65 DD są na mnie za małe i w ogóle są mniejsze niż miseczki w 60 F:( zgłupieć można i majątek wydać na te staniki i nigdy nei trafić z rozmiarem :O dlatego chciałabym się upewnić jaka głębokość miski będzie odpowiednia dla mnie

Miseczka w obwodzie 65 przeznaczona na ten sam obwód w biuście co jej odpowiednik przy 60 na pewno będzie bardziej płaska, bo różnica między obwodami jest mniejsza. I jeśli Twoje piersi mają węższą podstawę czy poddają się zebraniu do przodu, to na pewno szerszy obwód i przeliczona miska nie będzie tym, co na nich leży najlepiej. Może wąskofiszbinowe 65DD/E by ewentualnie pasowały (one powinny mieć większą głębokość miski w stosunku do \"podstawy\")? Różnice między różnymi modelami tego samego producenta w tym samym niby rozmiarze też zawsze będą (tak, jak są różnice w rozciągliwości, wielkości misek, szerokości mostków...), choćby ze względu na krój danego modelu czy niewielką nawet różnicę w szerokości fiszbin. Jeśli nie jesteś pewna, czy dany model ma odpowiednią dla Ciebie głębokość/rozstaw fiszbin etc. zawsze możesz zapytać na którymś z Lobby – dziewczyny mające stanik w interesującym Cię rozmiarze mogą zdjąć pomiary :)

Gość 66/67/86/87
problem w tym, że jaj uż kompletnie nie wiem czy powinnam mieć wąskie fiszbiny czy szerokie?:O na początku wydawało mi się, że powinnam mieć wąsko rozstawione, a teraz po 1,5 miesiaca już nie jestem taka pewna:O w ogóle staniki, które kupiłam i które na początku były za duże teraz są juz w sam raz albo wręcz przyciasne (w misce):O nei wiem co jest grane, bo na pewno nie przytyłam, a już na pewno nie w biuście;) nie wiem czy można doradzić coś bez oglądania biustu, ale może mogłabyś zasugerować jakiś model dla takiego biustu jak mój, który niestety jest obwisły trochę po wykarmieniu dziecka piersią i jest taki rozłażący się na boki jakby łezkowaty? ja zauważyłam, że chyba lepsze są dla mnie balkoniki, a zupełnie nie pasują taniki typu Freya Tallulah nie wiem, może mierzyłam zły rozmiar ten Tallulah, ale na pewno lepiej mój biust wyglądał (moim zdaniem) w modelach Maisie czy Daisy z tym, że ja się raczej nie znam:D

„staniki, które kupiłam i które na początku były za duże teraz są juz w sam raz albo wręcz przyciasne (w misce) nei wiem co jest grane, bo na pewno nie przytyłam, a już na pewno nie w biuście” Migracja, moja droga, migracja :) Wraca Ci na miejsce biust rozsmarowany przez noszone wcześniej złe biustonosze. Tu o tym więcej: http://tnij.org/dra1 http://tnij.org/draz Jeśli miseczki zaczną bułkować albo w okolicach pachy/obwodu widzisz ciałko, które potencjalnie da się zapędzić do misek to należy sięgnąć po większy rozmiar stanika ;) Niektóre dziewczyny po 3-4 razy zmieniają miski, zanim im się rozmiar ustabilizuje. Tallulah to Plunge, Maisie czy Daisy jak napisałaś – balkoniki. Dwa zupełnie różne kroje, więc nic dziwnego, że jeden z nich może nie pasować. I nic dziwnego, że nie pasuje właśnie plunge ;) dla mniej jędrnych biustów polecane są właśnie balkonetki, bo lepiej zbierają piersi. Łezkowate piersi też chyba bardziej w balkonetkach zyskują, bo ten krój je zaokrągla. Co do fiszbin: obserwuj, gdzie się kończą – jeśli tuż na granicy piersi (łatwiej to zobaczyć po podniesieniu ręki do góry), to mogą być za wąskie (jeśli rozmiar jest OK). Jeśli sięgają ciut dalej i ładnie obejmują pierś, to wszystko w porządku. Pamiętaj, że istnieją biusty \"uniwersalne\", które praktycznie równie dobrze czują się i wyglądają w szerokofiszbinowych Panache jak i węższych drutach Freyi :)

Gość 66/67/86/87
Jestem Ci niezmiernie wdzięczna za wszystkie wskazówki:) Wczoraj zgłębiłam temat i dowiedziałam się sporo (dzięki linkom, które zamieściłaś):) Żałuję, że nie zrobiłam tego wcześniej, bo nie kupiłabym na początek aż tylu staników:O Nie miałam pojęcia o tej całej migracji:O I teraz już rozumiem dlaczego wyglądam na totalne bezbiuście choć obwody mówią, że deską nie jestem z całą pewnością;) Chciałabym jeszcze spytać Ciebie jakich marek staniki mają rzeczywiście ścisłe obwody, bo w 60-kach Freyi nie czuję mega ścisłości, a najbardziej ścisły stanik jaki kupiłam to Wonderbra, ale tylko jeden więc nie wiem czy inne też są takie czy tylko ten egzemplarz mi się trafił ścisły.

Gość 66/67/86/87
Heh być może jeszcze zajrzysz tu kiedyś:) albo może ktoś inny odpowie?:) jak długo może trwać ta cała migracja biustu?