Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość unimorrrr

Czy 9 lat róznicy pomiędzy kobietą a mężczyzna to ..

Polecane posty

Gość unimorrrr
missyou.. glownie na seksie? dlaczego tak uwazasz? mozesz rozwinąć swoją myśl ?

Gość moj maz jest starszy ode mnie
o 12 lat. Jestesmy razem juz 5 rok i z kazdym dniem jest coraz lepiej. Naprawde dla nas wiek nie ma wiekszego znaczenia. Rozumiemy sie doskonale, uzupelniamy. Jestesmy sobie naprawde bliscy i roznica wieku nieczego nie zmienia. Moja rodzina przyjela moj wybor tolerancyjnie, nigdy nikt nie skrytykowal naszego zwiazku.

Gość ja 30 kochanek 38 i jest super
:)

Gość zwiazki opirajace sie na kasie

Gość unimorrrr
na kasie? nie sadze.. jesli ona jest niezalena i on tez.. :) zresztą z tego co dziewczyny tu piszą, to wnioskuję jednak, że duża różnica powoduje po prostu lepsze dogadywanie się z partnerem niż z rówieśnikiem.. ten sam poziom :)

Gość to dużo
byłam w takim związku, nie polecam. może fajnie jest - ja 18 on 27...ale 26 i 35 to już gorzej....brrrr....mało apetyczne:/

Gość zwiazki opirajace sie na kasie
nie powiesz mi chyba ze 20 letnia dziewczyna jest niezalezna finansowo

Ja mam 18 lat, mój mężczyzna 27 :) Akurat 9 lat różnicy :) Jest to wg mnie maksymalna rożnica. Bardzo sie kochamy.Jestesmy juz 3 lata ze soba :) poczatkowo balismy sie o opinie spoleczeństwa,ale teraz,gdy mieszkam juz w wiekszym miescie jest super:) wszyscy moi znajomi znaja Tomka i pomimo tego,że jest niepełnosprawny (dzieciece porazenie mozgowe) akceptuja go i życza nam szczescia :) Także nie patrzcie na wiek,ale na usposobienie człowieka :)

Gość Viera Viera
co wy tam wiecie. jak dwoje ludzi do siebie pasuje to guzik komu do tego! martwcie sie o siebie :)myslcie pozytywnie :)

Gość unimorrrr
moze 20 letnia nie, ale 22 ;P moze juz tak.. ale 26 letnia to już na pewno ;) różnie to bywa w zyciu. zresztą co ma kasa do związku miedzy dwojgiem ludzi?

Gość zalezyyyy
dla wiekszosci normalnych ludzi to jest patologia, ale tu beda pisali ze nie zreszta wiekszasc wypowiadajacych sie na tak to zyja w takich zwiazkach wiec trudno o obiektywizm

Gość unimorrrr
sugerujesz, ze ci co zyja w takich zwiazkach sa nienormalni ? a jaka jest wg ciebie dopuszczalna roznica wieku ?

Gość zalezyyyy
5 maxymalnie 7 lat i tez zalezy w jaki sa wieku bo np 18 i 25 to parodia

Gość eeeeeeee tam
nie do końca się zgodzę, że zawsze jest tak, że straszy o 9 lat jest bardziej odpowiedzialny od kogoś w tym samym wieku co dziewczyna. byłam zarówno z facetem o 9 lat starszym jak i rówieśnikiem, ten o 9 lat starszy nawet się nie umywał z odpowiedzialnością, niezależnością do rówieśnika. taki zwiazek nie jest może patologią ale też nie przynosi zbyt dużo szczęścia. mi przynajmniej nie przyniósł. wraz z wiekiem było mi głupio wychodzić gdziekolwiek z "dziadkiem". ale skoro wam dziewczyny jest dobrze w takim związku to ok. nikt nie powinien was za to krytykować.

Gość lolkat
ja 23, on 35 :( Niestety od pewnego czasu mi to bardzo przeszkadza :(

Gość unimorrrr
ech.. wsyzstko zalezy od czlowieka, spotykalam sie z roznymi facetami, z rowiesnikami, z mlodszym, i ze starszymi ale max do 4 lat.. a on jest o 9 lat starszy, to cos nowego dla mnie, ale z nich wszystkich, z nim sie b.dobrze dogaduje :) ... moze to glupie, ale ten fakt ze on ma trojke z przodu, powoduje , ze chyba zrezygnuje...

Gość unimorrrr
do lolkat.. a mozesz wymienic powody, dla ktorych przeszkadza ta roznica? :(

Gość lolkat
9 lat to jescze znośnie, choć też dużo. ale miedzy nami jest 12 i to juz bardzo dużo, ża dużo :(

Gość lolkat
przeszkadza mi, bo widac po nim jego wiek (np lysieje) i te 12 lat po prostu widac jak na dłoni. i on chce miec juz dzieci bo na niego juz czas, a ja jescze nie chce.

Gość jestem na Marsie
i smiesza mnie te wszystkie ludzkie ograniczenia. zyjcie i kochajcie sie, nie patrzcie na metryke bo zycie ucieka. 🖐️)))

Gość unimorrrr
lolkat.. i wlasnie tego sie obawiam. ze on bedzie chcial juz czegos wiecej.. a ja, patrzac na swoj wiek, nie bede jeszcze gotowa ;/ i co wtedy?

Gość do leokadii k
no własnie, łysienie, coraz większy brzuch, zmarszczki, ciepłe bambosze. starszy facet może być fascynujący dla bardzo młodej dziewczyny, jak jest już 33+ jego atrakcyjność zupełnie blednie:/

Gość altruistka.
a moj maz jest 9 lat mlodszy i mam w du...co inni powiedza:) wazne,ze sie kochamy..a zycie jest krotkie i nigdy nie wiadomo co bedzie jutro..

Gość zumo de naranja
autorko, ja też mam 22 a mój facet 31 ;) jesteśmy ze sobą 2,5 roku, planujemy przyszłość ja nie czuję tej różnicy powodzenia {kwiatek]

Gość kasa misiu kasa
niech mi ktos zaprzeczy ze tu nie chodzi o kase i sex , przeciez jak wychodzicie do pubu to mniejwiecej z rowiesnikami dlaczego bo to jest normalne i najlepiej sie dogaduja jakos nigdy nie spotykam grupy ludzi powiedzmy w wieku 23 a z nimi 37 latek a w zwiazku to juz nie ma roznicy w jakim wieku jest delikwent ? chyba tym bardziej ma ale nie trzeba sobie to jakos wytlumaczyc pt. milosc nie wybiera on: chce poruchac mlode cialko, wzrasta samoocena ona: starszy bardziej dorobiony, czyli korzysci materialne a teraz odwrocmy sytuacje on 23 ona 37 on: lubi sex ze starymi babami, take dewiacja ona: chce poczuc sie ze jeszcze moze byc dla kogos atrakcyjna reasymujacz zwiazku partnerskiego na tym nie zbudujesz

Gość Miiiilka
Wiecie, dla mnie jakiś czas temu związki w których różnica wieku przekraczała 3 lata, już była patologią. A potem spotkałam faceta mojego życia... Miałam wtedy 19 lat, a on 25. I jakoś przestało to mi przeszkadzać. Jesteśmy ze soba ponad rok i dalej nam to nie przeszkadza. W ogóle nie czuję tej różnicy wieku, ostatnio się nawet rozpędziłam i pomyślałam co to on za bzdury gada, że coś tam miał na piątym roku studiów, skoro jesteśmy dopiero na pierwszym. I teraz myślę, że ważne jest przede wszystkim, żeby się dobrze dogadywać- a wiek to już mniej istotna sprawa. I na pewno nie jesteśmy ze sobą ze względu na seks ani kasę- bo mieszkamy osobno.

Gość unimorrrr
23 a 37 lat.. to juz dla mnie troche za duzo, czulabym sie przy takim facecie jak gowniara..totalna ;) kasa misiu kasa.. troche racji masz, ale nie zawsze przeciez tak jest.. :) chyba..

Gość unimorrrr
do zumo de naranja a otoczenie jakos reagowalo na wasz zwiazek? w sensie, na roznice.

Gość jubel