Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ml24

PRZEPIS NA SZYBKIE CIASTO KTóRE SIę ZAWSZE UDAJE

Polecane posty

Gość ml24

Witam, wiem że nie to forum ale tu najwięcej ludzi pisze :) Podajcie jakiś przepis na ciasto, które nie wymaga dużego nakładu pracy i zawsze się udaje. PROSZę O DOKłADNE OPISY GDYż JESTEM POCZąTKUJąCą KUCHARKą ;) za wszystkie przepisy serdecznie dziękuję!!!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość google is your friend babe

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kdo
teraz nie pamietam proporcji dltego pisze zebys wpisala w google ciasto awaryjne...z kazdym owocem sie udaje

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość J_Lo
sernik na zimno ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kraff maga girl
sprawdzone osobiscie, robi sie łatwo i przyjemnie a w smaku ehhh...:-)Polecam z innymi owocami tez zrobic-piekłam z rabarbarem, sliwka, wisnia...:-) http://fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,63819800,63863635,0,2.html?v=2

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
2 kilo jabłek obranych i startych na tarce 1,5 szkl mąki 1,5 szkl cukru 1,5 kaszy mannej cała zmrozona margaryna maka cukier kasz pmieszac wysmarowac blache masłem i szypac 1,5 szkl suchego, warstwa jablek 1,5 sszkl suchego warstwa jabłek i na koniec suchego potem na to zetrzec margaryne wstawic do nagrznego piekarnika ok 180 stopni na 55 minut zajebiste ciasto i nie ma osoby co by jej nie wyszlo

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość hggggggggggggggggggotaaa

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ja polecę biszkopta 4 jajka 3/4szklanki cukru 1,5 szklanki mąki 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia cukier waniliowy do smaku żółtka oddzielam od białka białka na sztywno ubijam, dodaję cukier (mozesz dać cukru pudru), potem żółtka( po jednym) i cukier waniliowy.Mąkę stopniowo dodaję przesiewając ją razem z proszkiem do pieczenia ( i jak już dodajesz mąkę to nie bijasz tylko np łyżką mieszasz ciasto)i do piekarnika na około 30 min (włącz go nieco wcześniej by dać biszkpta do już ciepłego) mozesz go przełożyc np. masą budyniową ( robisz budyń i miksujesz z masłem)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ABRAJA A TA KASZA MANNA
TO JUZ UGOTOWANA CZY SUROWA MA BYC?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×