Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co za życie co za życie

jestem załamana

Polecane posty

wlasnie sie dowiedzialam ze jestem w ciazy, a mam niecaloroczne dziecko.. Nie mam warunkow na kolejne.. chyba sie zabije, jestem podlamana

Gość twarda bądź
dasz rade, nie ty pierwsza i nie ostatnia tak to przeżywasz, ale w życiu jakoś zawsze się układa. Nawet jeśli teraz w to nie wierzysz to iedyś będziesz się z tego śmiać:)

Spoko,masz przecież 9 mies. żeby się przygotowac, to nie koniec świata. Popatrz na to z innej strony,kupowac ubranek nie musisz bo zapewne wszystko jeszcze masz,no i odchowasz dwójkę za jednym zamachem-na pewno dasz radę. Będą razem się bawic,bo nie będzie dużej różnicy wieku. Pozdrawiam i życzę powodzenia :)

nie dam rady jzu czuje ze mam poczatki depresji.. Do tego brak pracy, samochodu, facet tez szuka teraz pracy Cale moje zycie leglo w gruzach.. nie bylo wesolo, ale mialam takie plany zeby wrocic na studia, isc do pracy, malego do przedszkola wyslac czy wynajac kogos do opieki Nie wiem ci mam zrobic. Dzieki a mile slowa ale dla mnie to koniec.

Mąż przez ten czas na pewno znajdzie pracę, a Ty możesz poszukac czegoś dorywczego do domu. Wiem,że łatwo się mówi,ale co Ci teraz pozostało,głowa do góry,nie możesz się teraz załamac,bo masz przecież dzieciątko któremu potrzebna jest mama !!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość kalii30
U mnie będzie dwa lata różnicy i teraz juz sie ciesze- na poczatku nie było wesoło. Pomyśl , że ty juz będziesz miała dzieciaki odchowane a koleżanki dopiero bedą sie starały itd

moje zycie jest po prostu beznadziejne... nie mam kasy, i w ogole jestem nie gotowa na drugie dziecko. A tak sie zabezpieczalam, raz mi tylko gumka pekla.. ku....wa

Gość nefasss
....Pomyśl , że ty juz będziesz miała dzieciaki odchowane a koleżanki dopiero bedą sie starały itd... a skąd jesteś pewna, ze nie zaliczy następnej wpadki, a koleżanki będą mieć już odchowane.

Gość sory ze bede bezposrednia
Ale czy sie zabezpieczaliscie???

nie wiem co mam robic, rozmyslam nad usunieciem

Wiesz zal mi Ciebie,ale skoro nie planowaliscie nastepnego dziecka to moze trzeba bylo pomyslec o tabletkach,bo gumki lubia pekac.Teraz to juz za pozno,ale na przyszlosc.....Badz dobrej mysli,niech Twoj facet znajdzie prace,bo to teraz jst podstawa.

Gość tutaj masz
nie rozumiem Cie kobieto maz czy partner nie ma pracy a Ty myslisz nad usunieciem ciazy?? za co za wszy?????

Gość do tej wyżej
buheheh zajebista rada:O nie wiesz, że nie ma na tym świecie 100% zabezpieczenia przed ciążą? no chyba, że wstrzemięźliwość:D

Gość tutaj masz
a tak wogole zadna antykoncepcja nie daje 100%pewnosci wiec zastanowcie sie co piszecie

Wiem,ze nie ma 100% zabezpieczenia,ale skoro nie stac mnie na dziecko to mysla glowa a nie dupa i mysle o jak najlepszym zabezpieczeniu.Nie rozumem tych ludzi,ktorzy nie maja pracy,zyja z zasilkow,ale dzieciaka umieja zrobic,a poznie placz i stekanie.Sory,ale taka jest prawda.

tez zawsze bylam przeciwna aborcji ale teraz po prostu czuje ze moje zycie sie skonczylo.. moze lepiej skonczyc swoje, bedzie latwiej

Jasne skoncz ze soba,zostaw problem (swoje prawie roczne dziecko) innym a Ty bedziesz miala spokoj.Wiesz co Ci powiem,nie m co plakac nad rozlanym mlekiem.Wez sie w garsc,niech Twoj facet znajdzie pace jaka kolwiek a pozniej samo sie wszystko jakos ulozy.

Gość diana1985117
a rodzina jakos nie pomoze //??? 9 miesiacy to duzo czasu, przez ten czas twoj na pewno znajdzie robote, teraz sa wakacje moze niech wyjedzie za granice na trzy miechy, a potem niech szuka czegos na miejscu, dziecko nie jest niczemu winne, wiec dlaczego chcesz je pozbawic zycia ;/ szczerze mowiac jestes egoistką, studia mogą przeciez poczekac, odchowasz teraz roznica wieku dzieci jest mala wiec moze beda bardziej zżyte, nie patrz na wszystko tak pesymistycznie

Gość kukuruźnik
weź popatrz na swoje dziecko i pomyśl, ze zabijesz takie samo, za parę dni, tygodni emocje się spłycą, nie podejmuj decyzji na gorąco. pozdrawiam

Gość do tej wyżej
kto Ci powiedział, że tabletki to najlepsze zabezpieczenie???:D

tak,wyzywajcie mnie od egoistek... i wincie za to ze chce lepszego zycia, dobrze platnej pracy a nie ciaglego zatsanawiania sie na co mam wydac pieniadze i w jaki sposob Wszystko zaczynalo sie ukaldac a teraz klapa

Nie napisalam,ze najlepsze,ale chyba lepsze niz gumki.

Gość niech sie do roboty wezmie
facet a nie tylko dupa ruszac....on skrobac sie nie bedzie

Gość do tej wyżej
A na jakiej podstawie tak sądzisz?

Bo jestes egoistka.Zabij dziecko i wtedy bedziesz miala lepsze zycie,w koncu to tylko dziecko,latwo przyszlo,latwo pojdzie.....Wszystko sie uklada a tu klapa,Ty widzisz co Ty wogole pisze?

Gość do tutaj masz
no nie powiesz, ze usunięcie ciąży kosztuje tyle samo co wychowanie dziecka. Ja np. gdybym zaliczyła wpadkę nie mając pieniędzy na życie, trudno, usunęłabym, bo nie wyobrażam sobie żeby dziecko cierpiało biedę, no nie oszukujmy się, dziecko wymaga nakładów finansowych, nie wystarczy je tylko urodzić.

Dlatego,ze gumki pekaja,nam tez dwa razy pekla,dlatego ich nie uzywam.

Gość cyferkaaa
trzebabylo wziac pigulke 72h po np. escapelle, a nie teraz rozpaczac...

facet sie stara jak moze mial prace ale stracil.. czasem nie jest latwo dostac cos od razu wiem ze pewnie wiele kobiet bylow w takeij sytuacji ale dla mnei to byl najczarniwjszy scenariusz z mozliwych