Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciezarna33

Becikowe i dodatek do zasiłku rodzinnego-zmiany

Polecane posty

Gość ciezarna33

Od 1 listopada 2009 przy ubieganiu sie o bacikowe i dodatek do zasilku rodzinnego z tytulu urodzenia dziecka, wymagane bedzie przedlozenie zaswiadczenia lekarskiego potwierdzajacego, ze matka pozostawala pod opieka lekarska przez okres co najmniej od 10 tyg. ciazy do porodu. Ja mam termin na listopad i na pierwszej wizycie bylam dopiero w 12 tygodniu. I co 2 tygodnie roznicy pozbawiaja mnie tych swiadczen???? Jesli wiecie cos na ten temat prosze pisac

Gość A21
To kwestia dogadania się z lekarzem. Jeśli całą ciążę będziesz chodzić na wszystkie badania, to lekarz prowadzący ciążę pewnie i tak Ci takie zaświadczenie wystawi.

Gość ciezarna33
Prosze o wiecej odpowiedzi

Gość dopiero się zacznie
łapówkarstwo, żeby lekarz napisał, ze było sie od 10 tyg. ciąży pod jego opieką a tak naprawdę: jest wzór takiego zaświadczenia i wyraźnie napisane: co najmniej od 10 tygodnia ciąży. w innym wypadku nie będzie można przyznać żadnych świadczeń z tytułu urodzenia dziecka. to bardzo jasny i wyraźny zapis. odmowa i już

Gość gość
nawet jak ci odmówią becikowego i dodatku z tytułu urodzenia się dziecka to się odwołaj do sko motywuj tym że się badałaś ale wyznaczono ci taką datę wizyty i nie dało się przyśpieszyć, sko powinno ci przyznać, wiem bo sama robiłam odmowy bo 10 tydzień a potem sko przyznało tylko trzeba się odwoływać, tylko odwołuj się od 2 odmów