Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ziiiółko

Jak pielęgnujecie SUCHE włosy?

Polecane posty

Gość Ziiiółko

Moje włosy z natury są suche nie gładkie. Dodatkowo farbuje je i często używam prostownicy, aby nadać fryzurze odpowiedni kształt..Po każdym myciu stosuje odżywkę a do prostowania używam płynu chroniącego przed wysoką temperaturą..Mimo wszystko moje włosy są przesuszone a już w szczególności na końcach..Chciałabym je trochę zapuścić ,ale ważne jest dla mnie aby wyglądały zdrowo..Proszę Was więc o rady

Gość Ziiiółko
nikt nie ma problemów z suchymi włosami???

Gość intensywnie nawilżające maski
do włosów, jedwab w płynie, olej rycynowy, nafta

Gość odświeżammmm

Gość asilllawa
nie myć za często włosów

Gość myszata27
Ja używam szamponu i odżywki Eva Natura z lnem i kaszmirem. Mają genialny zapach i jeszcze lepszą cenę Odżywka nie obciąża włosów, ale sprawia że są wyraźnie nawilżone i łatwiej się rozczesują. Dodatkowo oba produkty mają filtry UV chroniące przed słóńcem. Odżywkę zawsze trzeba nałożyć na całą długość włosów, a najwięcej na końce, które najszybciej się niszczą i rozdwajają. Polecam- fajne kosmetyki w przyjaznej cenie! No i jak suszysz włosy, to najlepiej zimnym strumieniem. A mój fryzjer mówi, że prostownica to cichy morderca włosów, nie poleca używać na codzień...

Gość aaa kotki dwaaa
też zawsze miałam suche włosy. Latem to sianko mi się robiło :O Farbowałam na blond. Farby schwartzkopft katastrofa :O Nie polecam bo strasznie wysuszają włosy i niszczą. Ja używam L'oreala - teraz zawsze, jest droga ale efekt jest oczekiwany. Wpudełku z farbą jest odżywka która starcza na taki czas aż do następnego farbowania :) więc ją stosuję a mam włosy sięgające pod łopatki :) Ostatnio zrobiłam eksperyment i z polielaty jasny blond - zmieniłam kolor na bronz L'oreal :D Lepiej się czuję z tym kolorkiem i po ciemnej farbie włosy się błyszczą i są zdrowsze :D

Gość maggie_
Odżywka Syoss, jedwab w płynie i maska WAX. Latem nie można zapominać o ochronie włosów przed słońcem - można używać sprayu z filtrami UV. Polecam artykuł http://mellea.pl/articles/lato-we-wlosach

Ja włosy często prostuję, a to wiadomo, wysusza, ale stosuję jedwab Biosilk i odżywkę ELSEVE nutri-blask i na wygląd moich włosów nie narzekam ;)