Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

PassionDance

Żarełko na imprezę

Polecane posty

W weekend wyprawiam małą imprezę dla kilku znajomych i zastanawiam się, co można przygotować do zjedzenia do wódki ;P chodzi o jakieś przekąski, nie wykwintne dania, czy sałatki ;P macie jakieś pomysły? :)

Gość silent-angel
tylko ogorki i grzybki ;]

Ogórki i grzybki? :P:D To raczej bardzo biednie :P:P Możesz przygotować dwie sałatki... Jedną warzywną, drugą z makaronem i szynką Postaw czipsy z dipami, paluszki, krakersy

no własnie nie chcę robić żadnych sałatek, bo tego zazwyczaj się nie je na takich spotkaniach :P

To wystaw patery z owocami :):) Te znikną pierwsze :P I przydają się do robienia drinków :P Bo przecież samą wódkę to nudno pić :P:D

ugotuj jaja pokrój na ćwiartki i udekoruj ladnie majonezem i do tego szczypiorek

nie wiem czy to dobra rada ale mam słabość do jaj

Gość zamów pizze
po piwie, bo oprócz wódki pewnei też będzie apetyty dopisują, nawet w taki upał, zadzwoń po pizze, nie bedziesz musiała nic gotowac ani chodzic po sklepach, nie bedzie garów do mycia, potem tylko zdrapiesz resztki ze stołu i podłogi (ściany ? :P) i wyrzucisz kartony :D udanej zabawy, ja zawsze tak robie, nie cierpie gotowac i zmywac garów

hehe ale fajnie by wygladaly dwa jaja a miedzy nimi kabanos i jeszcze ten majonez mniam :P

mozesz na wykałaczki nadziac ser ogora zielonego ser feta i pomidora mmm

z tą pizzą to troszkę drogi interes chyba by wyszedł :P nie no dwuznacznych przekąsek nie chcę hehe

Gość zamów pizze
moze zbierz zrzutke od tych znajomych, jak chca coś dobrego jesc to niech sie dołożą, bo jak nie to do wódki będa krakersy :classic_cool:

Gość gryzak ak
znika w mig, zwłaszcza pod alkohol :) Śliwki suszone w boczku Boczek WĘDZONY! (ładne, równe plastry, raczej spore) pokroić w plasterki i do środka dać śliwkę, zawinąć, zapiąć wykałaczką i do rozgrzanego piekarnika, aż boczek się ładnie przypiecze i zrumieni. Najważniejsza przystawka na imprezie:)

Gość jakajaka
a ja bym prorponowała zrobic grilla, najlepsze do wódki są tłuste kiełbaski czy kotlety takie jak do hamburgerów;)

u mnie zawsze sie sprawdzają koreczki i paluszki krabowe.najlepsze z malutkie grzanki z bagietki z serkiem mascarpone i łososiem lub kawiorem pokropione limetką, ale zapewne nie bedzie ci sie chciało robić

ona nie chce zamówić pizzy a ty jej tu z kawiorem wyskakujesz a idz precz :P