Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jestem piękna i co

boje sie solarium

Polecane posty

Gość jestem piękna i co

ide na wesele i wypadałoby troszke sie opalic.co z tego jak boje sie za mnie bedzie bolec skóra,co poradzic?

Gość jestem piękna i co
poradzi mi ktos???

Gość jestem piękna i co
a nie prawda?

Gość jestem piękna i co
bo jestem biała jak córka młynarza:)i nie wiem jak to zrobić zeby nie bolała...pewnie na poczatku bede czerwona

Gość idź do pożadnego solarium
w ktorym jest duzo łożek, zapytaj o najsłabsze i nic Ci nie bedzie....

no cz, jesli polozysz sie na dłuzej i na silne lampy to fakt, poparzysz sie ( podobnie jakbys cały dzien leżala na słońcu)

OMG...dziewczyno...proszę Cię...zacznij od 4-5 minut i z kazdym dniem troszkę więcej..czy to takie skomplikowane...?

Gość jestem piękna i co
a jak pójdę na 5 min ze 2 razy potem na 7 np to bedzie dobrze?i smarowac się czyms???

Gość jestem piękna i co
nie dziwcie się,nigdy nie bylam,stad mój strach

hahaha, moze zamiast pyac sie bez sensu na forum, szoruj jutro do jakeigos sloarium i tam ustal jak i na ile sie opalac?

Gość jestem piękna i co
tam takie młode siksy siedza i nic nie wiedzą,juz pytałam...i usłyszałam...to zalezy od pani:)

Gość jak wy jej radzicie
słońce bardziej może poparzyc i jest niezdrowe

Ja pracowałam rok na solarium. Nie idź od razu na 5 minut albo na wiecej jak polecały bedą Ci kobiety na sol ( im wiecej minut tym lepszy zysk dla solarium) idź najpierw na 3 minuty, bo z tego co piszesz to Twoja skóra jest "biała" wiec bardzo łatwo o poparzenia. Dodatkowo mozesz na ten pierwszy raz wziąść jakiś balsam hipoalergiczny lub step 1 polecam ONYX. następnie zrób 2 dni odpoczynku. po dwóch dniach idź znów na 3 minuty, kolejnego dnia idź na 4, potem na 5 zrób dwa dni wolnego idź na 7, potem na 9 i tak kolejno zwiększaj. Chyba, ze po 7 minutach( bo tak najczęsciej sie zdarza) bedziesz miala podrażnienia to używaj kosmetyków z wysokim czynnikiem nawilżania. a po opalaniu tez zastosuj kosmetyk " after tan" onyx i nie zwiększaj wtedy opalania. po prostu robisz dwa dni wolnego i kontynuuj 7 minut, 7 minut, 7 minut. Jeśli wszystko pójdzie dobrze to po 9 minutach skorzystaj z kosmetyku step 2. Miłego opalania.

Gość jak wy
dzięki stokrotne,jesteś cudowna:)

Gość jak wy
aha jeszcze coś ...polecano mi balsam przyśpieszający opalanie ultranawilżający Soraya z orzechem włoskim,jak myślisz?słusznie?

Gość jak wy
dobry balsam

Gość jestem piękna i co
chyba koło 16 zł

Gość jestem piękna i co
za 150 ml

i tu jest haczyk. Nie kupuj zadnych balsamów do opalania róznych znanych firm takich jak soraya. Nie mówię firma dobra, ale tak jak lekarstwa mozna kupic w aptece tak i kosmetyki do opalania"specjalnie" do tego przeznaczone w solarium. Spróbuj kosmetyki takie jak onyx, emerald bay, matahari step 1, sutra. (cena w granicach 4-8zł i naprawde dobre.

Gość jestem piękna i co
dzieki🌻

Gość ghjyty
kobieto, nie idz na solarium :O toz to gowno i tyle, po co ci niszczyc piekna skore :O pomijam juz ze opalenizna wychodzi z mody, a juz szczegolnie solaryczna, delikatny balsam brazujacy i starczy , ewentualnie naturalne slonce, ale nie solarium!!

Gość blada doopka
lalka, nie idź na solarium, dobrze czujesz, że to nie dla Ciebie. Ja mam skórę podobną do Twojej, białą. Ciężko się opala, raczej przy pierwszej okazji słońce mnie parzy. Muszę bardzo uważać na słońce. Weź raczej kup sobie jakiś dobry balsam brązujący. Jak nigdy nie chodziłaś do solarium, to doradzam dużo ostrożności. Powiem Ci co mnie spotkało kiedy zachciało mi się tak poopalać. Za pierwszym razem babka popatrzyła i powiedziała, że mam bardzo jasną karnację i na początek zaleca mi 3min. Następnego dnia mam sobie zrobić przerwę i trzeciego dnia przyjść też na 3min. Potem znów dzień przerwy i znów 3min. Nie poszłam więc na wariata usmażyc się na mulatkę. Chodziłam tak jak mi kazała i kiedy po około 2 tyg. takiego chodzenia stwierdziła, że już można mnie dać na 5min. Poparzyłam się. Straszne uczucie, kiedy czujesz bardzo mocno, że puchniesz i nie mieścisz się w swojej skórze. Popękała mi skóra na nodze i ratowały mnie jakieś maści od lekarza. Wiesz jakiego filtru używam, żeby się choć trochę opalić i nie poparzyć? Od 50 do 100 Tak, że nie idź jeśli czujesz, że może Cię coś podobnego spotkać. Weź sobie jakis balsam, spokojnie i bez bólu opalisz się na to wesele. Udanej zabawy.

solarium to sprawa indywidualna, zanim taka nowicjuszka pójdzie na solarium niech zapyta o moc lamp 160V, 180V czy 200V, po drugie trzeba zapytać kiedy lampy były wymieniane. Lampy powinno wymieniać się po max 30 000 minut. A wiec jeśli kobieta w solarium powie, ze wymieniają co trzy miesiace, miesiac, lub pół roku to jest to bujda. Takie lampy powinno wymieniać się po roku i 3 mcach, ewentualnie po cały roku. , lub półtora. A głupie kobietki myślą, ze nowe lampy najlepsze! bzdura!!!! na nich najłatwiej mozna się popalic. Takie lampy najlepsze sa po miesiacu używania!!!! a co do tych poparzeń trzeba tez stosować się do zaleceń opalania czyli: nie opalac się w biżuterii, podczas okresu, w czasie karmienia piersią, bezpośrednio po spryskaniu perfumami lub innymi aereozolami z alkoholem. A I JEDNO Z NAJWAŻNIEJSZYCH TO NIE ODCHUDZAĆ SIĘ W CZASIE DIETY, PONIEWAŻ WTEDY CIAŁO TRACI PONAD 70% WAŻNYCH SKŁADNIKÓW, KTÓRE POWODUJĄ PRAWIDŁOWE FUNKCJONOWANIE - (STAD SŁABOŚĆ, MDŁOSCI, ZWROTY GŁOWY, OMDLENIA.) CZY TEŻ WODY - I STĄD CIERPKOŚĆ SKÓRY:]

Gość przyszla__mamusia
ja miesiąc temu brałam ślub, a że jestem w ciąży to nie mogłam iśc na solarium kupiłam sobie balsam brązujący z loreal'a i okazał się rewelacyjny polecam ;) tyle, że nie mam zbyt jasnej karnacji raczej śniadą