Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Elvirkaśna

PUA - uwodzenie kobiet - podsumowanie wszystkich wątków

Polecane posty

Gość Elvirkaśna

Niedawno ze znajomym odwiedziliśmy Gypsy Bar aby oglądać grupę facetów sprawdzających swoje umiejętności podrywania. Mężczyźni chcieli desperacko przekonać się czy ich odzywki są skuteczne - głównie dlatego bo zapłacili blisko 3000 dolarów aby się ich nauczyć. Byli to studenci Love Systems, szkolenia którego autorzy twierdzą, że pozwala mężczyznom zdekodować "kobiecą psychologię" w celach randkowych. Według programu Love Systems mężczyźni którzy ukończą weekendowe szkolenie opuszczą je z umiejętności poznania i uwiedzenia praktycznie każdej kobiety, nawet tej o wyglądzie modelki. Jeśli oglądałeś reality show "The Pick-Up Artist" puszczane na VH1 to wiesz o czym mówię. Istnieje cały przemysł zarabiający na facetach mających ochotę na więcej gry. Zapewne zapytasz kto płaci 3000 dolarów aby nauczyć się rozmawiania z kobietami? Wiele osób. Normalnych osób. Mężczyźni których widziałam na seminarium w Boston wyglądali normalnie, jak wielu których znasz lub z którymi pracujesz. Większość miała 3x lat i pracowała w biznesie. Niebyli brzydcy. Sprawiali wrażenie sympatycznych. Spędzali wiele godzin w wynajętym apartamencie słuchając dwóch mężczyzn - Braddocka i Mr M (większość instruktorów Love Systems używa pseudonimów), sprawnych mówców prowadzących tego typu sesje na całym świecie. Próbowałam zanotować tyle ile mogłam bez większego przewracania oczyma. Według Braddocka podryw wygląda tak: zaczynasz rozmowę z kobietą (kobiety lubią rozmawiać), a następnie budujesz swoją atrakcyjność. Następnie sprawiasz, że kobieta dobrze czuje się w Twoim towarzystwie. Na końcu uwodzisz ją. Lider pokazywał jak to się robi. Ćwiczone umiejętności polegały między innymi na zadawaniu pytań w celu nawiązania konwersacji lub używaniu manipulacji typu "wycofywanie się". Mężczyźni wszystko notowali. I praktykowali. Kilka godzin później, kiedy spotkałam ich w Gypsy bar - byłam przerażona widząc jak te metody faktycznie działają. Studenci, w parach, podchodzili do kobiet i rozpoczynali rozmowy. Wspominali o swoich przyjaciołach i rodzinach aby pokazać, że są "obrońcami bliskich". Utrzymywali kontakt wzrokowy. Widziałam uśmiechnięte kobiety bawiące się włosami. Większość mężczyzn powiedziała mi, że tej nocy chodziło o ilość, więc po paru minutach ruszali dalej. Jeśli - rzadko - zostali odrzuceni lub zignorowani - niewzruszeni kontynuowali z innymi kobietami. Kobiety które natychmiast ich odrzucały nie były warte poświęcenia. Ktoś z klasy wyjaśnił mi, że "To są dziewczyny typu czerwone światła". Po szkoleniu rozmawiałam telefonicznie z Nickiem Savoy'em, człowiekiem który założył Love Systems. W programie zwróciło moją uwagę to, że mężczyźni chcą jak największej ilości sposobów. I że mówią o kobietach niczym o zdobyczy - lub jeszcze inaczej: jak o dziwnych kosmitach których trzeba porwać. Mężczyźni z którymi rozmawiałam szukali siły w kontaktach społecznych, a nie prawdziwego partnerstwa. Nie miłości. Nawet nie seksu. Po prostu chcieli wygrywać. "Nie mówimy im czego mają chcieć lub czego mają nie chcieć" - powiedział Savoy. "Ci mężczyźni chcą większych lub lepszych możliwości". Tylko jeden uczeń Love Systems nie dał sobie rady. To był malutki student jednego z lokalnych uniwersytetów. Był introwertykiem z potulnym uśmiechem. Wyglądało na to, że czuje się pewniej rozmawiając ze mną i z moim znajomym niż z kobietami przy barze. Wyglądał jakby szukał relacji. Wyglądał jakby desperacko szukał prawdziwej znajomości. Wyglądał jak typ faceta który lepiej wypada bez Love System i ich metodologi. Wyglądał na takiego który woli porozmawiać z kobietą jak z człowiekiem, bez używania metod i manipulacji. Ale co ja wiem? Ja jestem tylko dziewczyną typu czerwone światła. http://religiapokoju.blox.pl/2009/04/Uwodzenie-kobiet-Love-Systems-w-praktyce.html

Gość Karammmba
no i co sikso ? dalej ?

Gość Karammmba
jestes chyba z pod czerwonej latarni

Gość nie wiem o co chodzii
ale trzeba byc niezla ciota i glupkiem zeby placic jakiemus frajerowi za kilka tanich chwytow by zdobyc kobiete blaahahahha zaaaaaaaal mi takich ciot

Gość siXXXa
na mnie to nie działa :D

Gość Elzunia606
Ja tez jestem CZERWONE SWIATLO :)

Gość gość
adminsitracja kasuje ten watek uznany za SPAM

Gość pojechalem do Libii
bzykalem z laski dlaczego mam placic alimenty? :P

Gość gość
Mam 22 lata, ale jeszcze niedawno, raptem kilka lat temu bylem kompletnie lewy w stosunku do kobiet. Wydawalo mi sie, ze bedac romantycznym lalusiem zdobede kazda panne. Szkoda, ze dopiero niedawno zorientowalem sie o co tak naprawde chodzi. Zmarnowalem troszke swoje mlodziencze lata, ktore moglbym inaczej przezyc. Zmienilem zupelnie swoje podejscie do zycia, do kobiet takze. Od pewnego czasu zacząłem jeszcze używać feromonów ( ze sklepu http://pherowin.pl), które ułatwiają mi poznawanie kobiet. Nie oznacza to, ze udaje kogos kim nie jestem. Co prawda pewnych rzeczy sie nie zmieni, genow nie da sie oszukac (a przynajmniej nie tak latwo) i w glebi duszy jestem tym kim do niedawna bylem, ale przynajmniej doroslem do tego, zeby to co w srodku zostawic wlasnie w srodku a nie wysuwac kazdej lasce na tacy.