Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ciekawwskaaaaaa

Gdzie mieszkacie/ będziecie mieszkać po ślubie

Polecane posty

Gość Ciekawwskaaaaaa

Gdzie mieszkacie lub gdzie planujecie zamieszkać po ślubie. My sobie teraz robimy piętro u moich przyszłych teściów, mam z nimi świetny kontakt. Ślub w przyszłym roku.

Gość Ciekawwskaaaaaa
Teraz mieszkamy z moimi rodzicami i jest dosyć ciasno, ale dogadujemy się z nimi. Teściowie są naprawdę w porządku, poza tym będziemy mieć oddzielne mieszkanie tylko kuchnia wspólna i wyjście.

Gość przyszla__mamusia
w sobotę 4tyg. po ślubie i właśnie remontujemy swoje gniazdko ;)

W tym samym miejscu, co przed slubem - od 3 lat wynajmujemy mieszkanie, i tak tez na razie zostanie. Za rok/dwa planujemy zakup domu.

Gość megggii
Remontujemy poddasze u teściów, no i zobaczymy. Będziemy mieć wszystko oddzielne, a jak bedzie źle to się wyniesiemy i cos wynajmiemy, ale chcemy spróbować, bo po co tak bez spróbowania wywalać kasę w błoto.

We wlasnym mieszkaniu,na ktore sami zapracowalismy.A w ogole to wprowadzimy sie do niego jeszcze przed slubem;-)

Gość mam swoje mieszkanie
tu mieszkamy oboje i tak pozostanie

Gość blackcat
mamy własne mieszkanie - jesteśmy przed ślubem jeszcze :)

Gość ale wy sie nakrecacie
Ciekawwskaaaaaa Kuchnia to często punkt zapalny więc ja bym nie pisała "tylko kuchnia wspólna" :D My mamy własne mieszkanie (nie mamy ślubu).

Gość megggii
zgadzam się, kuchnia może być punktem zapalnym. Chociaż moja znajoma wyremontowała sobie ostatnio piętro, narobili tam mnóstwo pomieszczeń, a kuchni nie.

Gość ale wy sie nakrecacie
moja przyjaciółka po ślubie zamieszkała w domu swoich rodziców na pietrze a kuchnie mieli wspólną (teoretycznie sytuacja lepsza bo to byłą nijako jej kuchnia wcześniej i jej rodzice wiec ich znała doskonale). Skończyło sie tym że po pół roku zamienili jeden pokój na górze w kuchnie a po kolejnych pary miechach kupili sobie kawalerkę bo nie mogli wytrzymać (głownie ona bo mężowi było wszystko jedno). Z jej relacji wynikało że: - nie mogła nigdy nic sama ugotować bo rodzice "wiedzieli lepiej" co chcą zjeśc i jak należy co przygotowac - ich zakupy (przekąski, alkohol itd) znikał w niewyjaśnionych okolicznościach - jak brali cos od rodziców to były wymówki bo AKURAT oni tez chcieli tego użyć (a wcześniej niby miało byc jak w niebie i mogli korzystać ze wszystkiego :P) - mamie nie odpowiadało to gdzie chowa naczynia, że "źle" używa różnych rzeczy i odkłada nie tam gdzie trzeba itd (a jakoś jak z nimi wczesnej mieszkała to było ok) Tak że kuchnie lepiej miec własną :o

Gość megggii
Nie wiem jak z teściową, ale ze swoja mamą to nigdy bym siew kuchni nie dogadała. Teraz w ogóle n ie gotuję, bo chyba byśmy się pozabijały. Kuchnia i łazienka powinny być oddzielne.

Gość w swoim mieszkaniu
zamieszkaliśmy w swoim mieszkaniu, kupionym za własnoręcznie zarobione pieniądze na trzy lata przed ślubem :)