Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kaya85

Gruby kotek

Polecane posty

Gość Kaya85

Mam problem z moim ukochanym kotem Pusiem a mianowicie jest bardzo gruby waży ponad 8 kg. Weterynarz zapisał specjalną karme, zalecił duzo ruchu. Mam duże mieszkanie więc czesto mu rzucam zabawki on biega po całym domu, biega za myszką na sznurku. Je karme tak jak zalacił weterynarz o wyznaczonych porach i określonymi dawkami, ale Pusio jak gruby był taki nadal jest ;/ dodam też że jest wykastrowany i ma prawie 4 lata, jest na specjalnej karmie juz 5 miesięcy co robić ?

Gość Kaya85
Nutra Nuggets Platinium Edition Healthy Weight - bardzo droga dlatego sie martwie, o dawkowanie raczej sie nie mylę bo była do niej dołączona miarka, karme ma dobrą ale bardziej martwie sie o to że ma za mało ruchu. Może wychodzić z nim na dwór czy na działke?

ja kupuję royal canin obesity (to jest dostepne tylko u weterynarza) i dostaje 1 saszetkę 100 gr dziennie plus 25 gr suchego tylko ze on jest non stop na dworze, ale muszę ci powiedzieć że efekt było widać już po 4-5 dniach bo boczki mu się zapadły :) jeśli masz możliwość to niech wychodzi na dwór :)

Gość Kaya85
pogadam jeszcze o tym z weterynarzem, teraz jest ciepło to zwierzak niech sie wybiega na dworzu. dziękuje za rady.