Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość brunetka o ciemnych oczach

Ile kosztuje przekwalifikowanie dzialki rolnej na budowl.?

Polecane posty

Gość gość
Druga sprawa to taka, że do przekwalifikowania i wytyczenia granic działki z pewnością będziesz potrzebował usług geodezyjnych, wiec pomyśl o tym trochę wcześniej. Znalezienie solidnego geodety, który wykona dla Ciebie taką pracę z pewnością potrwa. Mi zajęło to jakieś dwa tygodnie. Znajomy znalazł kontakt do geodety, z którego też korzystał przy budowie domu tj. http://www.geo-projekt.com.pl/

Gość gość
Zamierzam się budować na mojej działce. Jakiś miesiąc temu złożyłam wniosek o odrolnieniu działki. 18. 12.2017 sporządzono plan zagospodarowania przestrzennego. Niestety nie wzięto pod uwage mojego wniosku. Marzenie o budowie spełzły na niczym. Poprzedni plan sporządzono 7 lat temu. Tak wię z mierną nadzieją pozostaje mi czekać kolejne co najmniej 7 lat. Myślę już o wyborze działki w innej gminie z której pochodzi mój mąż, bo tam szybciej i łatwiej można przekształcić działkę. Z tym że tamta jest kiepsko ukształtowana. Brak jest mediów. Dojazd wąską polną drogą. Zaś moja działka ma media, leży przy skrzyżowaniu dwóch ulic. Jedna asfaltowa druga szer 8 m utwardzona. Powierzchnia równa, 0,4 ha. Ręce mi opadają z bezradności. Jestem po rozmowie z wójtem który obiecał zająć soe moim wnioskiem i nic z tego

Gość gość
A co przewiduje miejscowy plan dla tamtej działki?

Gość gość
Działka rolna z możliwością przekształcenia na budownictwo mieszkaniowe

Gość gość
Chodziło mi o tą działke dla której dopiero co zrobili plan a gdzie nie możesz się budowac.

Gość gość
Pan zagospodarowania przestrzennego tego obszaru w którym położona jest moja działka został wykonany 2010 r. 18 grudnia ponownie zebrała się rada gminy ale uchwalili zmianę na podstawie planów z 2010 r tylko na terenach położonych w innych miejscowościach położonych na terenie gminy. Na głównej mapce na stronie gminy oraz na mapach w gminie widnieje jako działka rolna. Na stronie jest jeszcze taka mała w rogu mapka z 2010 r "wyrys ze studium uwarunkowań i kierunków zagospodarowania przestrzennego" i tam jest informacja iż moja działka ma status: teren zabudowy mieszkaniowej jednorodzinnej rezerwowe. Nie wiem jak to mam rozumieć, bo w gminie takiej mapki nie mają choć na stronie jest bądź nie chcą udostępnić.