Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mitka_1980_30

Niskie ciśnienie tentnicze a ciśnienie atmosferyczne

Polecane posty

Gość Mitka_1980_30

Jaki wpływ na osoby o niskim Ciśnieniu tentniczyma (moje to średnio 90/60) ma wpływ Ciśnienie atmosferyczne? Jak niskociśnieniowcy się czują przy niskim ciśnieniu atmosferycznym, a jak przy wysokim? Dyskutowałyś na ten temat z koleżankami, niestety nasze zdania sa podzielone, dlatego prosze o informację. Pozdrawiam

Gość zuza3232
Jestem niskociskociśnieniowcem i powiem Ci,że u mnie wygląda to tak: kiedy jest pochmurno,deszczowo,niskie ciśnienie na dworze,czuje się,jakbym miała zaraz zasnąć na stojąco,ziewam i jestem ogólnie przybita....z drugiej strony,kiedy gwałtownie wzrasta,boli mnie głowa i też jestem zryta.Najfajniej jest kiedy świeci słońce,ale nie ma strasznego upału,wtedy chce mi się żyć i mam straszny power.Na dodatek nie mogę pić kawy,więc czasem bywa przekichane.Zazdroszczę ludziom z normalnym ciśnieniem,bo nie czują się przez większość czasu jakby byli pół żywi.....

Gość Mitka_1980_30
Dzięki za odpowiedź, ja właśnie mam podobnie przy niskim, natomiast przy wysokim czuje się raczej dobrze, mam większego powera

tez mam niskie:O wczoraj sweciło słonce, wszystko ładie, pięknie, a ja umierałam, prawie spałam na stojąco...no i zaraz burza byla :P jestem stacją meteorologiczną, moze tak będę zarabizć :classic_cool:

Gość zuza3232
Ja też jakoś bardziej jestem w stanie usprawiedliwić swoją ospałość kiedy jest brzydko za oknem,ale takie dni o których piszesz Carolyna nie należą do rzadkości,wiecie słoneczko,wydawałoby się wypas,a tu człowiek jakiś taki zmięty...Jak sobie radzicie w takich sytuacjach? Spacery-ok,tylko,ze czasem się człowiekowi nie chce i to nie z lenistwa tylko z tego ciągłego "spaaać" :)

Gość Mitka_1980_30
Ok. roku temu regularnie ćwiczyłam - rezultaty były, mniej byłam senna, lepiej się czułam, później znów wdarło się lenistwo ...